Selecteer een pagina

Voor het eerst in maanden heb ik een minder goede nacht gehad. Ik ben een paar keer wakker geworden en heb naar gedroomd. Gelukkig heeft de verpleging mij laten uitslapen. Om half tien werd ik wakker. De verpleegster zei ‘Ik heb tien minuten tijd voor je’, dus we moesten snel wassen. Ik heb me ook voor het eerst helemaal zelfstandig aangekleed. Bam! ???????? Beetje bij beetje pak ik de regie terug. Op naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid. ???????? Een andere verpleegkundige heeft mijn wonden verzorgd en ze heeft mij een heerlijk croissantje met kaas en kopje thee gebracht.????Gelukkig was er later op de ochtend tijd om mijn haren te wassen. Frank kwam binnen met een kopje thee toen ik net klaar was, dus hij kwam precies op tijd.????

Het gesprek van gisteren heeft bij mij wel indruk gemaakt. Misschien heb ik daardoor niet zo lekker geslapen. De arts heeft ook wat verteld over ervaringen van andere revalidanten. Dat thuiskomen in het ‘normale leven’ niet altijd even makkelijk is. Ik begrijp best dat ook voor mij alles anders zal zijn. Het zal niet meevallen en het zal confronterend zijn. Maar ik geloof in mezelf en weet dat ik het aankan. Ik heb al zoveel doorstaan en voor hetere vuren gestaan. Het komt goed, echt!

Vanmiddag kwamen (oud) collega’s Hans en Nicole op visite, zij hadden een prachtig kerststuk voor mij meegenomen ???? en we hebben gezellig bijgekletst. Zij werden afgelost door Jorn, pap en mams die elke zaterdagmiddag op visite komen. Blijft mooi en bijzonder. Eerst even de jassen uit en door naar de huiskamer. Gelukkig was mijn favoriete plekje, bij de openhaard, nog vrij. Lekker een kopje koffie gedronken met jawel een worstenbroodje! Na een paar uurtjes waren we weer bijgepraat en begon voor hen de terugreis naar Brabant.

Tja en dan is het zaterdagavond en zit ik in mijn uppie een balletje gehakt te eten terwijl ik televisie kijk. Dit zal ik straks niet missen. Ik hoor de harde wind buiten. Het blijkt koud te zijn, maar ik heb hier binnen geen idee. Zoonlief FaceTimed nog even voor een kletspraatje. Dan is de zaterdag wel gedaan. Vanavond ga ik Netflixen, even weg zwijmelen bij een zoete kerstfilm. Tot morgen!! ????

Cadeautje 15 van de Rituals advent kalender???????????? was een klein spuitbusje body mousse Holi Crackle.

Niet elke storm is negatief, niet elke regenbui is pech.

Ze spoelen soms heel constructief, alle obstakels weg.

Martin Gijzemijter