Selecteer een pagina

Deze ochtend werd ik wakker met pijn in mijn rug, dus ik was blij dat ik de dag mocht starten in het zwembad. Gewichtloos trainen zonder enige belasting, heel fijn! Het half uurtje baantjes trekken gaat altijd te snel voorbij, maar dat is eigenlijk met alle leuke activiteiten. Eenmaal opgedroogd en aangekleed ging ik naar de sporthal voor het handbiken. Ik stap altijd over in een andere rolstoel, waar ik de handbike aanklik.

Vandaag ging ik op pad met twee heren van het Sportteam. We zijn door de duinen langs Heemskerk en Beverwijk gefietst. Een leuke en mooie route. Het was niet zo zonnig als de afgelopen keer, maar heerlijk fiets weer!

Na de lunch ging ik naar buiten om ons Manja en ons mam op te wachten.???? Ze kwamen precies op tijd voor mijn volgende therapie. Badminton ????????! Manja mocht meedoen en mams mocht kijken en shuttles rapen. ???????? We hebben ons heerlijk uitgeleefd op de baan. Ook Manja was het niet verleerd.

Hierna moesten we snel door naar grote oefenzaal voor de amputatie loopgroep. De prothesemaker stond al te wachten om te kijken of hij nog wat moest aanpassen. Ik deed mijn prothese aan en ging aan de wandel. Eerst met één kruk, daarna mocht ik proberen te lopen met een wandelstok. Buiten het feit dat ik deze stok associeer met oudere opa’s en oma’s, vind ik het een lelijk ding. Van de fysio mocht ik daar niet op letten en moest ik het gewoon uitproberen. ???? Ik ging lopen, maar vond die wandelstok maar een onstabiele steun. Het was ook puur bedoeld voor mijn balans, maar ik pas voorlopig nog even. Het was pauze en vooral tijd voor een bakje koffie op het terras van de Orangerie. Het was fris, maar toch lekker om even buiten te zitten en bij te kletsen. Tijdens mijn laatste training ging ik met mijn fysiotherapeut lopend met mijn prothese naar het restaurant. Daar mocht ik in één van de rode bankjes gaan zitten. Ik moest eerst mijn knie weten te buigen, voordat ik me in de stoel liet vallen. Heel charmant was het niet, maar ik zat en daar ging het om. De oefening was nog niet klaar, want ik moest natuurlijk ook weer opstaan.???? Het volgende was dat ik op een houten stoel mocht gaan zitten en, je raadt het al, ook weer opstaan. Vanaf daar ben ik samen met mams lopend en Manja rollend, naar mijn kamer gegaan. Daar heb ik lekker even op mijn bed gelegen terwijl we een kopje thee dronken. Om vijf uur gingen we naar het restaurant waar we heerlijk spareribs hebben gegeten. Aansluitend hebben we natuurlijk weer een lekkere cappuccino en nog een muntthee met honing gedronken. Het was tijd voor Manja en mams om weer terug naar huis te gaan en ik heb ze buiten uitgezwaaid. Tot de volgende keer! ????????????

Het verhaal van jouw bestaan, wordt alléén door jou geschreven. Je bepaalt niet hoe de dingen gaan, maar wel hoe je wilt leven.

Martin Gijzemijter