Selecteer een pagina

Goed nieuws van het Oranje Fonds!

Sinds een paar maanden zit ik dus in het projectgroepje van de buurt, omdat wij vinden dat ons achterom, de steeg, verbeterd moet worden. Doordat alle tegels schots en scheef liggen, is het er levensgevaarlijk. Niet alleen voor mij met mijn rolstoel, handbike of lopend met Leggy, maar voor iedereen die er te voet, met de fiets of container doorheen moet. Eind september is het Nationale Burendag. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt, aldus het Oranje Fonds. Daarom hebben we deze dag gekozen om met elkaar te werken aan een verbetering van onze gezamenlijke steeg, door deze opnieuw te bestraten. Nu had ik een aanvraag voor een financiële bijdrage ingediend bij het Oranje Fonds, voor ons burendag-project, en deze is dus, onder strikte voorwaarden, goedgekeurd. Dat houdt in dat wij een mooie subsidie krijgen voor de materialen om de steeg te vernieuwen en zo blijven de kosten per huishouden behapbaar. Jihoe! Super blij mee… en de buurt ook denk ik! ???? Nu moet alles natuurlijk coronaproof uitgevoerd worden, maar dat gaat helemaal goedkomen. ????

Afgelopen dagen waren ronduit saai.

Grotendeels kwam dat door het slechte weer, maar ook omdat er bijna niets op mijn programma stond. De regen en storm nodigden niet uit om er lekker even uit te gaan voor een ommetje met Leggy of te fietsen met de handbike. Daarbij heb ik deze week een paar slechte nachten gehad door hevige fantoompijnen. En ja wakker liggen, is piekeren. Storm buiten en storm in mijn rechterbeen…???? De vraag ‘heeft het weer invloed op fantoompijn’ is een interessante vraag, die Lynn misschien kan behandelen in haar profielwerkstuk. ????

Het profielwerkstuk is een verplicht onderdeel van het eindexamen. Vaardigheden als zelfstandig werken en het doen van een onderzoek worden daarmee geoefend en getest. Het wordt gezien als de meesterproef van de middelbare school: je bewijst wat je geleerd hebt en wat je kunt.

Bij het profielwerkstuk, onderzoek je een onderwerp wat je zelf uit mag kiezen en Lynn heeft samen met een vriendin gekozen voor ‘fantoompijn’.

Zij kan mijn ervaringen en kennis meenemen, verschillende bronnen raadplegen (o.a. Heliomare/ LUMC) en wie weet kan ik straks van het eindresultaat ook nog wat opsteken en tot nieuwe inzichten komen, zou mooi zijn toch? Ben heel benieuwd! Tot dan, zal ik de pijn dus voor lief moeten nemen. Van de week stond ik trouwens onder de douche en voor het eerst voelde ik waterdruppels op mijn ‘fantoombeen’. Gek hè!? ????‍♀️ Het was een bizar gevoel en tevens een wel heel bijzondere ervaring.

Oud collega Annelies kwam gezellig bijkletsen en had prachtige zonnebloemen meegenomen, waardoor de regenachtige dag toch een beetje zonnig werd. ????

Natuurlijk mis ik mijn oude leventje en het werk op de afdeling communicatie, als ik de verhalen van de werkvloer hoor. Toen ik in de ziektewet zat, was ik nog altijd onderdeel van de Rabobank, al was ik daar niet fysiek aanwezig. Nu hoor ik er niet meer bij en verwaterd het contact met de meeste collega’s. Dat is heel normaal, dat weet ik heus wel, maar leuk vind ik het niet. Omdat veel mensen door corona thuis werken, hoor ik vaak dat ook zij de collega’s en het directe contact met de klant missen. Dat komt uiteindelijk straks wel weer goed. Maar met het verlies van je baan, verlies je ook een deel van je sociale contacten. Daar komen natuurlijk ook wel weer nieuwe contacten voor terug, maar toch. Ik heb echt altijd met heel veel plezier gewerkt. Het was bij tijd en wijle erg stressvol, maar ik ben nooit chagrijnig op mijn werk verschenen. En tegen iedereen die moppert op zijn baan, wil ik zeggen, wees blij dat je kunt en mag werken! Ik zou graag ruilen, echt, geloof me. Eerlijk gezegd ben ik soms best wel jaloers op mensen die gezond zijn en het ‘gewone’ leven mogen leiden, maar ja, dat helpt mij natuurlijk niet verder. Dus probeer ik dat zoveel mogelijk los te laten, (het is tenslotte wat het is) al lukt dat de ene dag beter dan de andere, en mijn dagen zo aangenaam mogelijk te maken. Gelukkig heb ik lieve vriendinnen, die altijd wel in zijn voor een therapeutisch wijntje. Zelfs op een doordeweekse dag, want mijn fietsdate met Peet en Marie viel letterlijk in het water, dus besloten we een wo-mi-bo (woensdagmiddag-borrel) te doen. Ook leuk! ????????

Toch is het ook een week waarin ik veel terugblik op twee jaar geleden.

Misschien is dat ook één van de redenen dat ik slecht slaap. Op 27 augustus 2018 had ik nog hoop, een dag later was die hoop weggeslagen. Op de site van de Ride for the Roses werd mijn verhaal gedeeld met de volgende tekst: ‘Ilse is in afwachting op de uitslag van haar laatste controle. Hieruit moet blijken of de kanker onder controle is, of dat een volgende ingrijpende operatie toch noodzakelijk is’. We weten nu dat de dag daarop alles veranderde.

Onderstaand artikel werd gepubliceerd in de lokale media en kwam uit, toen ik net het slechte nieuws had ontvangen. Op de verjaardag van mijn moeder, 28 augustus 2018. Het was geen goed verjaardagscadeau… ????

Spreuk van de dag ????

Als je weet te genieten van het gewone leven, wordt je leven buitengewoon.