Selecteer een pagina

Oef, deze ochtend werd ik om zeven uur wakker en moest ik heel erg naar de wc. Dus ik bellen, zodat een verpleegster mij kon helpen. Het drukverband dat om mijn linkerbeen en schaafwond zat viel er bij het opstaan af, waardoor ik meteen een brandend gevoel kreeg. De verpleegster liet het, door het vroege uur, even voor wat het was, maar heeft het later weer verbonden. Na het toiletbezoek ging ik mijn bedje weer in en viel ik best snel weer in slaap. Om kwart voor negen werd ik gewekt voor een ontbijtje. Daarna wassen, aankleden, weer naar de wc ???? en op naar de ochtend gymnastiek in de sporthal. Ik moet natuurlijk rustig aan doen, maar een beetje oefeningen doen met mijn armen kan prima. En het is natuurlijk ook leuk om een beetje onder de mensen te zijn. Na de gym hebben we met een paar dames een bakkie gedaan. Daarna moest ik snel naar boven, omdat de volgende afspraak met ergotherapeut alweer op het programma stond. Met de ergo heb ik nogmaals besproken wat er allemaal nodig is om met de kerst thuis te zijn. Los daarvan was ik ook benieuwd wanneer er een kussen aangemeten kan worden voor in mijn rolstoel.

Daar moeten we, helaas maar begrijpelijk, nog even mee wachten, totdat de wond goed geheeld is. Na de ergo was het lunchtijd en even me-time!

Toen ik lekker lag te lezen, kwam er post. Ik krijg nog altijd kaartjes (heb nog steeds plek op mijn muur ????) en ik word daar zo blij van. Wat lief dat er zo aan mij gedacht wordt! ????

Deze middag stond weer eens in het teken van de VAC pomp. De pomp die ervoor zorgt dat wondvocht wordt afgevoerd.

Door de bezoekjes heen, kreeg ik de ene storing na de andere. Echt om gek van te worden. ‘Lage druk’, ‘storing lekkage’, ‘alarm therapie onderbroken’, noem maar op. Iedere keer weer verpleging erbij om te kijken wat te doen. Ik word hier zo onzeker van. Als de pomp niet werkt, is dat in het nadeel van de wond en mijn herstel. Begin van de avond heeft de verpleging plastic bij geplakt en een nieuwe afzuiger erop gedaan. Nu maar hopen dat vanavond en vannacht goed gaat, morgen zien we wel weer verder! ????

Cadeautje 6 van de Rituals advent kalender was een ampul met een lekker geurtje! ????

Sla vandaag je vleugels uit,

ook al voelt dat onbekend.

Verandering begint met het besluit,

dat je niet zijn wilt waar je bent.’

Martin Gijzemijter