Selecteer een pagina

De hele wereld staat in brand en ons Lynn zit ruim twaalfduizend kilometer bij ons vandaan. ???? In Indonesië en met name op Bali leek het nog redelijk rustig en waren er nog maar weinig besmettingsgevallen bekend, maar ook daar stijgt het aantal en worden de nodige maatregelen getroffen. Afgelopen vrijdag waren we zelfs nog blij dat er geen negatief reisadvies was, want we gunden onze dochters deze bijzondere ervaring, maar de ontwikkelingen gaan hard en de getroffen maatregelen omtrent het Coronavirus zijn ongekend. Dat zal niemand ontgaan zijn. Zodoende hadden we gisterenmiddag spoedoverleg met de ouders van Lynn haar reisgenootjes om te bespreken wat te doen. We kunnen het risico niet lopen dat onze meiden straks voor onbepaalde tijd ‘vast’ zitten op Bali en niet naar huis kunnen. Ze zijn zestien! Al denken zij daar vast anders over…????☀️ ???? We waren het met elkaar eens, we halen ze terug naar Nederland. Maar ja, we moesten ze nog wel even op de hoogte stellen van onze besluit. En een terugvlucht boeken. We besloten te FaceTimen nu we met z’n zessen bij elkaar zaten. Eerst stuurde ik een appje om te kijken of ze bereik en tijd hadden. Lynn stond volgens het berichtje wat ik terugkreeg onder de douche, maar na tien minuutjes namen ze contact op. Eerst maar even gezellig gebabbeld en gevraagd hoe het daar was. ‘Fantastisch!’ Ze vonden het geweldig allemaal. De meiden zaten naast elkaar op de bank toen wij ze het vervelende nieuws, dat de reis vervroegd zou worden afgebroken, mededeelden. Duizend en één argumenten werden aangehaald om daar toch zo lang mogelijk te kunnen blijven. Het kostenaspect (alsof ze daar aan bijgedragen hebben ????), het stageverslag wat ze moesten schrijven, ze waren nog niet toe aan een terugvlucht van ruim twintig uur, thuis kunnen ze toch niets doen, op Bali was er nog geen Corona…en zo ging het maar door. De meiden waren boos en teleurgesteld, wat overigens heel begrijpelijk was. Omdat er zeven uur tijdverschil is, was het bij hun zowat bedtijd, maar ze bedankten ons voor het feit dat ze de hele nacht wakker zouden liggen. Door ons. ???? We toonden alle begrip, probeerden uit te leggen waarom we dit deden en sloten de lijn. Ze hebben nog lang online gemopperd…????

Vandaag was het de eerste ‘zoveel mogelijk thuisblijf dag’. Heel Nederland zit thuis met uitzondering van cruciale beroepsgroepen. Bizar. Voor Sven is het voorlopig voor zijn studie niet zo erg, omdat hij het meerendeel van de colleges toch al online terugkeek. Wat voor hem wel een tegenvaller was, is dat hij de komende weken niet kan werken bij ‘Het Wapen’ en dat ‘Basic Fit’ zijn deuren moest sluiten. ???? Frank mocht ‘gewoon’ naar zijn werk, omdat het een relatief klein clubje betreft en er een aantal collega’s de mogelijkheid krijgen om thuis te werken. En ik? Ik ben vooral benieuwd wat ik de komende weken kan doen. Ik vroeg mij af of FysioSport open zou zijn, gezien het feit dat de sportscholen moesten sluiten. Bij navraag bleek dat de sportschool van 201.FysioSport gesloten was, maar de fysiopraktijk niet. Ik mocht vanochtend dus gewoon lekker trainen. En poetsen. En nog meer poetsen…???? Alles wat ik en ieder ander daar aanraakte moest grondig gereinigd worden. Op de vraag bij welke doelgroep ik behoorde, was het antwoord niet bevredigend. Ik hoor blijkbaar, volgens de therapeut, tot de risicogroep. Dat voelt echter niet zo, ik voel me ‘sterk en gezond’ met één been, dat dan weer wel. Hmmm…???? De helft van het oncologisch groepje was afgebeld, omdat zij toch te kwetsbaar zijn of nog in behandeling zitten. In die zin, behoor ik dus tot de minder kwetsbare van de risicogroep. Om het ingewikkeld te maken. ???? Nou goed, buiten het bijpraten met mijn therapeut en twee mensen uit de onco groep, heb ik toch lekker wat getraind. Helaas is de badmintonhal de komende drie weken gesloten. Mijn dagindeling zal grotendeels bestaan uit kleine wandelingetjes in de buurt met Body en Leggy (de wondjes zijn trouwens bijna dicht), wat handbiken, lezen en werken aan mijn verhaal en presentatie. De voetbalwedstrijd Nederland tegen Spanje en het diner op uitnodiging van het KWF zijn natuurlijk eveneens gecanceld. Ook de handbike-trainingen van de HelioHeroes vanuit Heliomare, zijn afgelast. Iedereen moet op zichzelf trainen. Hoe het allemaal verder zal verlopen, zal de tijd leren. We zitten met z’n allen in hetzelfde schuitje, elkaar helpen waar nodig en hopen dat we met een ieders medewerking het Coronavirus kunnen indammen.

Het wachten vanmiddag was op een antwoord vanuit Vliegtickets.nl op ons verzoek om de tickets van ons Lynn en haar twee vriendinnen om te boeken. Één van de moeders had na ons spoedoverleg online een aanvraag ingediend, maar nabellen bleek onmogelijk. Alle lijnen en de website waren overbelast en daardoor niet bereikbaar. We spraken af de taken te verdelen. Één van de moeders ging naar Schiphol om te kijken of ze daar ter plaatste iets kon regelen en ik zou contact zoeken met Garuda Indonesia. Ook hier bestond alleen de mogelijkheid om te mailen, want de telefoonlijnen en website van Garuda waren eveneens overbelast. Ik had een spoedverzoek ingediend voor onze minderjarige meiden en geloof het of niet, maar binnen vijf minuten hingen ze aan de lijn. Super! Ze begrepen het verzoek volkomen en wilden de tickets kosteloos omboeken, maar dinsdag 17 maart zat vol. Sterker nog de eerste mogelijkheid was donderdag 19 maart. Ondertussen probeerde ik via de app de andere ouders te informeren en akkoord te vragen om deze vlucht dan maar vast te leggen. Mocht de situatie wijzigen, en dat zou zomaar kunnen, worden we geïnformeerd. De ouders reageerden snel en positief. Oké, doen dus! Fingers crossed dat het loopt volgens deze nieuwe planning. ???????? In overleg heb ik de meiden op de hoogte gesteld en zij waren blij met deze oplossing. Zo zouden ze toch nog iets meer tijd hebben om een mooi deel van het programma te doorlopen. Laten we hopen dat als er een totale ‘lock down’ van het luchtruim komt, deze pas na vrijdag ingaat als onze meiden veilig thuis zijn! ????

De bellenblaas van de meiden viel in de smaak!


Spreuk van de dag ????

Blijf niet wachten tot het slechte weggaat. Jaag het weg met alles wat je hebt.