Selecteer een pagina

Gisterenavond laat werd vertelt dat de alarmbel het niet deed. Je weet wel, die rode knop aan je bed, waarmee je de verpleging kan oproepen. Heel noodzakelijk als je zelf niets kan. Goed, ze zouden de deur op een kiertje laten, zodat ik kon roepen als er wat was. Na een goede nachtrust werd ik vroeg wakker door het alarm van mijn vacuümpomp. De rode knop werkte niet, dus ging ik roepen. ‘Hallo, kan iemand mij helpen?’ Geen reactie. Na een 15 minuten werd ik gelukkig gehoord en werd het probleem opgelost. Ik moet toch even zeggen dat ik me best kwetsbaar voelde in deze situatie. Als er wat gebeurt, kan ik geen kant op…

Na nog een klein dutje was het tijd voor het ontbijt. Daarna wassen en heerlijk haren wassen. Dat is ook zo fijn, dan voel je je weer fris en fruitig. Ik mocht uit bed in de rolstoel en kon ik voor het eerst sinds weken, mijn haren kammen voor de spiegel. Maar ik schrok van mijn spiegelbeeld. Mijn gezicht, zo bleek en zo vermoeid. Ik miste de sprankeling in mijn ogen. Ik zag niet de Ilse die ik ben.

Natuurlijk is mijn vermoeidheid heel goed te verklaren, maar zo wil je jezelf niet zien. Met een beetje mascara en oogschaduw probeer ik er iets beter uit te zien, maar of het helemaal gelukt is, vraag ik me af. Toch ook wel weer een primeur, de eerste keer dat ik dus voor de spiegel zit en make up gebruikt heb.

Spiegeltje, spiegeltje…wie is de mooiste van het land?

Met de visite Mandy en Harold gingen we een kopje koffie halen in de huiskamer. Daarna was mijn zittijd (20 minuten) op en ging ik weer in bed. Even voor de duidelijkheid, ik mag opbouwen tot maximaal 2 x per dag 30 min zitten. Meer kan de wond niet verdragen.

De zondag in Heliomare is rustig. De patiënten die weekendverlof hebben komen pas vroeg in de avond terug. Maar mijn vacuümpomp zorgde weer voor de nodige actie. Er zat weer een lek in de wondverpakking. Nee…niet weer. De verpleegster ging op zoek naar het lek en heeft deze opnieuw bijgeplakt. De pomp werd weer rustig en ik kon weer opgelucht adem halen. De middag verliep goed met wat gezellige bezoekjes.