Selecteer een pagina

Vanochtend werd ik wakker in mijn eigen bedje in mijn eigen slaapkamer. Heerlijk! Het gekke was dat ik het niet eens zo bijzonder vond, omdat het zo ‘gewoon’ en vertrouwd voelde. Boven mijn bed hangt natuurlijk geen ‘papegaai’ dus ik moest schuivend mijn bed uit en met mijn krukken naar de badkamer. Frank was zo lief geweest om een beugel en klapstoeltje in de douche en een beugel bij het toilet op te hangen. Wel heel handig als je ‘beperkt’ bent. Toch was het best eng om te douchen, gewoonweg omdat het hier heel anders is. In Heliomare maak ik vanuit mijn rolstoel de overstap naar mijn douchestoel . Nu zette ik mijn krukken tegen de kast en ging ik voorzichtig op het douchstoeltje zitten. De regendouche ging aan en het heerlijke warme water deed mij goed, maar heel ontspannen zat ik niet. Omdat ik maar op één bil kan zitten en de zitting wat glad werd van de (heerlijk) Rituals, hield ik mij wat krampachtig vast aan de steun. Lynn was er wel bij om te kijken of het goed ging en om mij te helpen. Toen ik weer fris en fruitig was, stond ik op van het douchestoeltje maar voelde dat de vloer glad was van de zeep. Dat was dus geen goed idee. Een handdoek op de grond was een goede oplossing voor nu, maar een antislip matje of iets dergelijks is dus geen overbodige luxe. Het afdrogen staand blijft ook wel een dingetje, omdat mijn balans er nog niet helemaal is. Probeer het maar eens op één been. Nou ja, heb ik weer wat te bespreken met de ergo de komende week. Voordat ik de trap naar beneden ging, vroeg ik Frank even om hulp voor de veiligheid. Na het ontbijt heeft Sven de handbike, die ik te leen had, uit de auto gehaald om binnen in elkaar te zetten. Dat was op zich een komisch momentje, omdat het natuurlijk niet meteen goed ging. Lang leve YouTube! ???? Toen we het een beetje door hadden, kon ik naar buiten. Ik op de handbike ???? en Sven ging mee op zijn fiets en zo reden we een rondje door de buurt. Bekijk hier de video.

Het was een beetje eng, maar ook leuk en grappig. Een handbike zal toch echt mijn vervoersmiddel worden de komende tijd. ik zal er aan moeten wennen, maar dat komt wel. Ronde twee fietste Lynn mee en Frank het laatste rondje. Daarna hebben de mannen het ook even geprobeerd, maar gingen niet verder dan een stukje in de straat…????

In de middag kwamen Petra en Peter gezellig even op de koffie om bij te kletsen. Wat later zijn we gaan borrelen en gourmetten bij Henk en Irene. Mijn eerste etentje buiten de deuren van thuis en Heliomare.

Het zitten ging goed en ik ben zelfs twee maal naar de (gewone) wc gegaan. Ook best knap na een glaasje rode wijn. ???????? Na het eten zouden we ‘Wie is de Mol’ gaan kijken, maar uiteindelijk hebben Dewy, Irene en ik het ‘Zullen we een potje thee spelen?’ gespeeld. Echt leuk. Deze gaan we onthouden!