Selecteer een pagina

Eerste Paasdag ???? begon met een heerlijk Paasontbijtje aan een gezellig gedekte eettafel. We doen het deze tijd met een halve tafel, omdat op de andere helft een puzzel ligt van 1000 of 1500 stukjes ????. De rest van de dag heb ik eigenlijk alleen maar genoten van het zomerse weer ☀️ in de tuin, terwijl Frank druk aan het klussen was. Ach, verschil moet er wezen. ???? Wel ben ik met Lynn een rondje gaan fietsen voor een beetje beweging en om er heel even uit te zijn. Sven zorgde in de avond voor een mals stukje vlees van de barbecue en hebben we buiten gegeten. Vandaag ben ik de deur niet uit geweest en omdat het aanzienlijk frisser was dan gisteren, heb ik wat gerommeld en aan mijn presentatie gewerkt in het teken van mijn verhaal en het coachtraject. Normaal gesproken rommelde ik (Ilse1.0) af en toe wat aan en tijdens het opruimen verplaatste ik wel eens wat. Ook meubels of planten of nou ja gewoon iets. Zoals iedereen dat doet. Toch? Als ik dat nu wil, moet ik om hulp vragen. Maar weet je wat het ergste is van hulp krijgen? Dat degene die mij helpt, de neiging heeft zich ermee te bemoeien. Ik moet gewoon een soort van verantwoording afleggen. ???? ‘Waarom wil je dat daar hebben?’ en ‘Dat is niet handig, nergens voor nodig’. Grrr…laat me. Ik wil de doos met cd’s op de bovenste plank, zodat de doos met foto’s iets lager kan staan. Ja, ik kijk wel foto’s, maar draai nooit meer cd’s. Daarom! ???? Even daar gelaten dat ik natuurlijk blij ben met alle hulp.☺️ Ik kan van alles bedenken wat ik anders wil, maar zal gedoseerd moeten vragen, omdat ze mijn gerommel, gedoe en klusjes vaak onzin vinden of er geen zin in hebben en er snel klaar mee zijn. Ach, het zij zo… ????

Pasen 2020 ????

Woensdag heb ik, als het niet weer gecanceld wordt, mijn 3-maandelijkse controle in het LUMC. Ga ik daar alleen heen of vraag ik iemand van het thuisfront mee? ???? Er wordt verzocht zo mogelijk alleen of met hooguit één begeleider te komen, in verband met het Coronavirus. Durf ik alleen naar Leiden te rijden. Jaaa, dat moet ik kunnen toch? Het liftje voor de rolstoel heb ik nog steeds niet gebruikt, omdat ik alleen nog maar gereden heb om te rijden. Zou een mooie try-out zijn. Maar kan ik wel zonder (mentale) steun en gezelschap ter afleiding? Een controle brengt echt elke keer weer heel veel spanning met zich mee. Er moet een MRI gemaakt worden en die duurt meestal een klein uurtje. Daarna röntgenfoto’s van mijn longen en heup. Het kost dus wel wat tijd….

Van mijn casemanager van de WMO Haarlem, heb ik inmiddels een beschikking ontvangen voor een sportrolstoel. Dat is goed nieuws! Het gaat hier om een Persoonsgebonden Budget (PGB) dat ik mag besteden aan de sportvoorziening. Ze zijn akkoord gegaan met de offerte van Double Performance. Uiteraard duurt het nog wel even voordat de stoel geleverd wordt, maar zoals het eruit ziet sta ik voorlopig toch niet op de baan, dus alle tijd. Via mijn ergotherapeut van Heliomare hoorde ik trouwens het nieuws over het Hulpmiddelencentrum (HMC). Er was allang veel te doen over de service en inefficiëntie van het HMC, maar vorige week is het centrum failliet verklaard. Het HMC heeft met wel honderd gemeenten contracten voor de levering van onder andere rolstoelen, rollators, zitkussens en bedden aan wmo-cliënten. Voorlopig gaat de dienstverlening naar cliënten gelukkig wel door. Wij kunnen onze hulpmiddelen blijven gebruiken en ik ga er gemakshalve maar vanuit dat alle contracten worden omgezet. Welzorg gaat vanaf nu de nieuwe aanvragen in behandeling nemen, maar vrees dat de komende tijd weer veel extra gedoe en onrust zal ontstaan bij de gebruikers.


Spreuk van de dag ????

Opruimen is het verplaatsen van rommel naar plaatsen waar het minder zichtbaar is. ????

Opruimen, het lijkt simpel en dat is het ook. Loesje ????

1976 (?) Manja, Jorn en ik in onze zondagse kleding!
2004 Op de bruiloft van Manja was Jorn ceremoniemeester en ik getuige. ????
1996 (?) Ooit stond ik in de reisbrochure van Sudtours Amsterdam, waar ik met heel veel plezier voor gewerkt heb op Tenerife. ????