Selecteer een pagina

Vroeger toen we nog gewoon ‘gezondheid’ zeiden wanneer iemand moest niezen in plaats van ‘Ja! Quarantaine!’ Darum!

Dat het merendeel van ons het gehad heeft met Corona en de grootste angst verdwenen is moge duidelijk zijn. Vorig jaar stonden we heel anders in de wedstrijd. Incluis mijn persoontje. Er heerste paniek en onrust, maar gelukkig zijn we dat station gepasseerd. Lang leven de vaccinaties! Op het berichtje dat Lynn positief getest is op Corona, kregen we reacties als ‘vervelend, sterkte, beterschap, balen en niet ziek worden’, maar dat was het wel. Waar een paar maanden geleden nog hulptroepen op de stoep zouden staan, was dat nu niet het geval. Het is maar goed dat Frank altijd groots inkoopt en onze vriezer vol ligt, haha. ???? Nee, wij komen niet zomaar om van de honger hoor, maar toch, het verschil is er.

Quarantaintertainment; de kunst om jezelf te vermaken terwijl je eigenlijk kapot gaat van de verveling. Darum!

Ook Lynn verveelt zich kapot, al is er online veel te zien en te lezen, zelfs dat gaat vervelen. Opgehokt in haar kamer. Ze krijgt drie maal daags een maaltijd en tussendoor een fruitje bezorgd, die de mannen boven in het halletje voor haar slaapkamerdeur op de grond zetten. Ik heb een tas vol Linda. magazines, puzzelboekjes, potloden en stiften en een Mandela kleurboek naar boven gebracht en Facetime regelmatig om toch een beetje haar dag te breken. Het weekend konden wij lekker buiten in de tuin zitten en is Lynn, op ruim twee meter bij van ons vandaan, ook even een luchtje komen scheppen. Het was tenslotte vaderdag. Vandaag was zo’n regenachtige saaie dag en heb ik Lynn gevraagd een stukje te schrijven voor dit blog. ‘Leuk voor later‘, was mijn motiverende argument. Ze heeft toch niets beters te doen…????

Berichtje van Lynn die in quarantaine zit

Tja daar zit, of nou ja, lig ik dan…

Al anderhalf jaar lang leven we in een andere wereld door Corona. Het virus heeft voor vele evenementen en uitjes roet in het eten gegooid. Tot dusver was ik de dans gelukkig nog ontsprongen, maar afgelopen donderdag testte ik dan toch positief. En overduidelijk ook. Het streepje op de zelftest bij de letter T verscheen binnen no time. Om toch 100% zeker te zijn, sprong ik gelijk in de auto voor een officiële sneltest, en helaas, ook die was positief. Juist nu de wereld steeds verder terugkeert naar normaal, mogen wij in quarantaine.????

Papa, mama en Sven samen, en ik in m’n uppie, in m’n kamertje.

Ik raad het niemand aan! Ik heb de mazzel dat ik niet erg ziek ben. Ik heb slechts een kleine verkoudheid te pakken. Verder proef en ruik ik niks. Dat is wel heel vervelend voor iemand die enorm van eten houdt. Maar het ergste is nog wel de verveling. Ik lig de hele dag een beetje op m’n bed, serie te kijken, serie te kijken, en euh ja, nog eens serie te kijken ???? het zijn lange, uitzichtloze dagen.

Hoe gek het ook klinkt als je de hele dag niks doet, maar toch ben ik blij als het bedtijd is. Niet alleen omdat de tijd dan sneller gaat, maar ook omdat ik lui word van het niks doen. Het enige waar ik elke dag naar uitkijk zijn mijn maaltijden, die de family elke keer keurig verzorgd op een dienblad op de overloop komt zetten.

Totdat ik een hap wil nemen en besef dat ik daar op dit moment ook nog niet van kan genieten. Pfff… ????

Op dit moment ben ik nog in afwachting van een bron- en contactonderzoek met de GGD, die wel erg lang op zich laten wachten. Dus heb ik toch zelf maar contact proberen op te nemen, en wat denk je?! Foutje in het systeem, het was niet bekend dat ik Corona heb ???? dus nu hebben ze beloofd mij morgen terug te bellen. Op hoop van zegen ???????? voor nu ga ik maar verder met mijn serietje. Wat zal ik straks genieten zeg, als ik weer naar buiten mag en iedereen weer kan zien en spreken. Maar voor nu.. nog even geduld. ????
Liefs Lynn ????

GGD

Dokter, hoe lang gaat het Coronavirus nu nog duren? Geen idee mevrouw, ik heb geen verstand van politiek. ????

Bij elke hap die ik neem, vraag ik mezelf af of mijn smaakpapillen nog in tact zijn. Gelukkig, ik ruik en proef nog van alles.???? Grappig, want we zouden Lynn nu zelfs zuurkool voor kunnen schotelen, dat vindt ze normaal gesproken verschrikkelijk smerig, maar ze proeft toch niets. ???? Het gaat bij haar puur om de structuur van het voedsel, het vullen van een lege maag en ja, ze eet ook om de tijd te doden. Bij elk kuchje of niesbui kijken we elkaar zorgwekkend aan. Het zal toch niet zo zijn dat we om de beurt Corona krijgen, daarmee oneindig in quarantaine moeten blijven en de vakantie aan onze neus voorbij zal gaan. We rekenen ons suf om de datum van de besmetting te achterhalen, maar denken toch dat ze het van het altijd zo gezellige Albufeira heeft meegenomen.????

‘U ontvangt deze mail als huisgenoot van iemand die positief is getest op COVID-19’.

Eindelijk werden we eind van de middag gebeld door de GGD Kennemerland. Bijzonder dat dit pas vier dagen na vaststelling van de besmetting gebeurde, zo druk is het nu niet gezien de dalende cijfers. Maar goed, het bleek een foutje in het registratiesysteem. Eerst heeft Lynn maar liefst driekwartier met de dame in kwestie aan de telefoon gehangen en werd haar letterlijk het hemd van het lijf gevraagd. Ze wilden echt alles van haar weten. Niet veel later ging mijn telefoon en ook ik heb een vijftien minuten door allerlei vragen moeten worstelen. Sven werd na mij gebeld en Frank wacht nog altijd op een telefoontje. We kregen een brief van het RIVM met informatie over de leefregels om te voorkomen dat anderen besmet worden.

Afstand brengt ons uiteindelijk dichterbij elkaar.

Frank heeft zich vandaag laten testen, hij heeft dochterlief namelijk het langst niet gezien. Dat klinkt misschien gek, maar volwassen kinderen hebben nou eenmaal een eigen leven, ondanks dat ze onder ons dak wonen. Ze maken lange werkdagen en zijn veel van huis. Sven heeft zijn zus zowel thuis als op het werk gezien en ik ben veel thuis en afgelopen week met haar mee naar de teststraat gereden. Wij mogen dinsdag eind van de dag testen. Voor nu is het belangrijk afstand te houden en het huis grondig te blijven reinigen, vooral de plekken waar we alle vier gebruik van maken, zoals het toilet en de badkamer. Of het goed genoeg is, zullen de testen uiteindelijk uitwijzen. Fingers crossed!

Spreuk van de dag

Een wolk is vreemd
Een wolk is raar
Is ie donker
Dan heb je het zwaar
Is ie roze
Als een suikerspin
Dan zit je erop
Of met je hoofd in
Een wolk is voor even
Een wolk, die verdwijnt
En let dan maar eens op
Wat daar achter verschijnt
JIP