Selecteer een pagina

Om 06.30 uur werd ik wakker en stond de verpleegster al naast mijn bed. Het was tijd om te wassen, bed te verschonen en mij klaar te maken voor de OK.

Om half 8 werd ik voor de 4de keer in 3 weken naar beneden gebracht. Het klinkt stom, maar ik weet inmiddels precies wat er gaat gebeuren. Durf nu ook wel mijn eigen wensen uit te spreken. Mijn infuus begaf het namelijk bijna, dus heb ik gevraagd om de nieuwe te prikken onder narcose. Dat prikken van infusen vind ik altijd vervelend en pijnlijk, dus als dat onder narcose kan, graag.

Om 8 uur werd ik naar OK nr.1 gereden. Ook bekend terrein. Daar aangekomen telde ik toch een hoop personeel. Jeetje, allemaal voor mij? Zo groot is deze ingreep nu ook weer niet.

Er zullen vast wat leerlingen tussen gezeten hebben. Dan volgt de briefing. Ik moet zeggen wie ik ben en wat er met mij gaat gebeuren. Dan gaat de briefing verder en worden alle beleidspunten behandeld. Zodra dat klaar is, word ik langzaam door het team van anesthesie in slaap gebracht.

Om 11 uur was ik wakker genoeg om weer terug te gaan naar mijn gezellige kamer. De operatie was geslaagd! De spons was verwisseld en de wond schoongemaakt. Wel zat er onderaan de wond een uitstulping met een nieuwe ontsteking. Deze is open gemaakt en is er ook een kleine spons ingezet. De drains zijn aan elkaar gekoppeld en zo wordt het wondvocht afgevoerd naar de vacuümpomp.

Waarschijnlijk wordt deze operatie volgende week donderdag herhaald.

Niets leek dus een verhuizing naar Heliomare morgen in de weg te staan. Toch kregen we het bericht dat ik niet woensdag maar donderdag naar Heliomare ga. De reden is mij niet geheel bekend, maar ik begreep dat Heliomare morgen nog geen plaats heeft voor mij. Dus het koppie weer even omzetten…Donderdag….ook goed! Blijf ik nog 1 extra dagje in mijn veilige paleisje!