Selecteer een pagina

Vanwege steeds meer wereldwijde reisbeperkingen en luchtvaartmaatschappijen die hun vloot aan de grond moeten houden vanwege de coronacrisis, wordt het luchtruim rondom Schiphol ook steeds rustiger. Na het weekend zal het ongekend ‘stil’ worden rond Schiphol. NHNieuws

Yes, ons Lynn is onderweg naar huis! Precies op tijd. De kans dat het luchtruim en de grenzen grotendeels gaan sluiten wordt met het uur groter. Vrijdagochtend om half acht zal ze met haar vriendinnen landen op Schiphol. Wij zullen enorm opgelucht zijn… ???? Ik had gevraagd of ze een stukje wilde schrijven voor het blog over haar ervaringen op Bali, hoe het Coronavirus zich daar ontwikkelt en of ik ooit met mijn rolstoel en Leggy naar Bali zou kunnen. Wel, dat heeft ze super goed gedaan. Lees haar verhaal… ????

Vandaag is dag 5 op Bali en wat hebben we al een hoop nieuws gezien en meegemaakt. Eerst heerlijk relaxen ???????? bij het zwembad☀️, een clean-up van het dorpje met lokale vrouwen met geloof het of niet, een bosje takjes als bezem, watervallen bezocht, een tocht door de rijstvelden gedaan, een white sand beach bezocht, bij een weeffabriekje geweest????, kindjes blij gemaakt met kleine cadeautjes, een tempel bezocht, onderhandelt voor souvernirs op de markt tijdens onze dagtrip naar Ubud, een lekke band gehad in de middle of nowhere en heerlijk genoten van de Indonesische cuisine ????. Helaas vliegen we zo, 5 dagen eerder dan gepland terug naar Nederland waar de gehele coronasituatie anders ligt dan hier. Op Bali zitten we heerlijk in de jungle tussen de rijstvelden en krijgen we er vrij weinig van mee. Hier en daar lopen wel wat mensen met mondkapjes, ???? maar volgens onze chauffeur doen de mensen dat hier normaal ook tegen het vervuilende verkeer. Wel worden wij, als Europeanen steeds vaker raar aangekeken en bedekken mensen steeds snel hun mond als wij voorbij komen omdat ze ons kennelijk zien als besmettingsbron, maar dat moeten we maar niet als belediging opvatten ????. Verder is de situatie in Bali nog rustig en zijn er nog maar enkele gevallen van het virus. Daarom, omdat wij de ernst hier niet zo meekrijgen vinden wij het extra bali (=balen????) dat we terug moeten naar Nederland, waar we in ieder geval de komende 3 weken thuis zitten, zonder werk, zonder hockey, zonder school… wij vertrouwen er maar op dat wij, en onze ouders vooral de juiste beslissing maken in deze. ????????
Een tweede trip naar Bali sluit ik zeker niet uit. Het eiland heeft heerlijke tropische temperaturen, prachtige groene natuur, een interessante cultuur, heerlijk eten en super vriendelijke mensen. Of ik mama de volgende keer meeneem is nog een discussiepuntje, Sorry mam.
????Buiten dat ik het met mijn twee vriendinnen Aya en Annika het hier fantastisch naar mijn zin heb, is Bali niet bepaald rolstoelvriendelijk. De hoofdwegen zijn met rolstoel, krukken en Leggy wel te bereiken maar Bali is meer dan dat. Onverharde hobbelige paadjes, kleine bamboe bruggetjes over het water, smalle gevaarlijke trappetjes en hele drukke straatjes moet je vaak eerst trotseren om bij de prachtigste plekjes te komen. Misschien is Bali daarom niet de verstandigste keuze voor mama, maar gelukkig heb ik een heleboel foto’s genomen zodat ze toch een klein beetje kan doen alsof ze er geweest is. Italië, waar we hopelijk zoals gepland deze zomer heen gaan lijkt me meer geschikt . Maar dat is natuurlijk nu ook een grootmet de coronacrisus. Dat zullen we maar even afwachten, maar voor nu eerst heerlijk tot jezelf komen in de 3 weken ‘quarantaine’ thuis. We moeten er maar het beste van maken. Be safe allemaal en hopelijk tot snel in Nederland. Dikke kus vanuit het heerlijke Bali. Lynn ????

Kleurrijk Bali ????

Kan een hond eigenlijk het Coronavirus krijgen? ???? Onze Body ???? is zo ziek…???? Sinds gisterenmiddag loopt hij aan alle kanten leeg, de hele dag (en nacht) door. Een labrador die niet eet…dat is zorgelijk. Frank is met hem naar de dierenarts geweest en daar heeft hij een injectie gekregen tegen misselijkheid. Heel veel doet het nog niet, want zelfs zijn medicijnen in een stukje eierkoek of kaas eet hij niet. Bah, niet leuk. Ik hoop dat hij morgen weer een beetje de oude is, als Lynn thuiskomt. ????????

Spreuk van de dag ????

Vrijheid kent vele gevaren, maar is toch het veiligste goed dat we bezitten.