Selecteer een pagina

Mooie momenten die moet je koesteren en van top tot teen bekijken, om ze vervolgens te bewaren bij je meest waardevolle bezit; je herinneringen. ❤️

Het weekend staat voor de deur, maar de mijne begon eigenlijk al op donderdag. Vriendin Mandy had ik, nog voor haar vijftigste verjaardag, uitgenodigd voor een high wine in Villa Westend. ???? We hadden ons allebei mooi aangekleed en ik had voor de gelegenheid Leggy aangedaan. De bedoeling was natuurlijk om op de fiets en handbike te gaan, dan zouden we de wijntjes dubbel en dwars verdiend hebben, maar het weer was echt waardeloos. Regen en harde wind. ???? Harold was zo lief om ons te brengen en Sven zou ons op komen halen, wat een luxe. Aangekomen in Velserbroek moesten we onze persoonsgegevens invullen, handen desinfecteren en temperatuur meten. Dat laatste had ik nog niet eerder hoeven doen. Ik geloof dat mijn temperatuur uitkwam op 35,7 graden…????. We werden naar een tafeltje gebracht vlakbij de openhaard, een mooi plekje. Daar hebben wij genoten van een heerlijke wijnproeverij. ???????? Het hele restaurant was trouwens bijzonder goed coronaproof ingedeeld met schermen tussen alle tafeltjes. We begonnen met een glaasje cava, daarna volgden vier soorten wijn (waarvan drie Spaanse wijnen ????) met een bijpassend hapje bij ieder glas. Het was erg gezellig en smullen geblazen! De tijd vloog. Na twee gemiste oproepjes en wat appjes van Sven, bleek dat hij (onze taxi) al voor de deur stond. ???? We zaten aan ons laatste ‘extra’ wijntje, om de avond af te romen. Dit glaasje rood hebben we iets sneller naar binnen moeten werken dan goed voor ons was…????

Vanochtend om zeven uur ging de wekker. Ons Lynn had om iets over half negen haar theorie-examen en ik zou haar brengen. We vertrokken op tijd met de auto, omdat ik (a) de snelste niet ben, (b) om eventuele files te ontwijken en (c) omdat ze een half uur voor de test aanwezig moest zijn. Het kwam er op neer dat ‘alles’ mee zat en wij dus ruimschoots op tijd waren. Oftewel, veel te vroeg. ???? Ik wenste dochterlief veel succes ???? en parkeerde de auto in de buurt van het CBR. Ik heb een klein uurtje in de auto gewacht en ondertussen ‘de Linda.’ gelezen. Om negen uur kwam madame met een big smile aanlopen. HOERA! GESLAAGD! Met slechts twee foutjes in het onderdeel ‘gevaar’ (waar je twaalf fouten mag hebben!!) had ze het examen verder foutloos afgesloten. Super knap! ???? Nu op naar haar praktijk examen, alle tijd, want dat duurt nog wel een twintig lesjes. ????????

Theorie ???? diploma in the pocket!

Jorn en pa kwamen precies rond koffietijd aanrijden. Wat denk je dat pa bij zich had? Juist, heerlijke bolussen, worstenbroodjes ???? en verse eieren. (Jullie mogen niet meer raden. ????) Jorn had zijn badmintonspullen mee, omdat we hadden afgesproken een uurtje te gaan spelen. Dat idee hadden we eigenlijk al een tijdje, maar nu ging het echt gebeuren. Na een kopje koffie en een bolus vertrokken we, met het wiel van de sportrolstoel die nog steeds opgepompt thuis stond, richting de sporthal. De hal was donker, omdat er slechts twee spelers bezig waren. Bizar, dit was de eerste vrijdag dat er weer gespeeld mocht worden en er was bijna niemand. Why? ????‍♀️ Nou ja, wij hadden de ruimte zal ik maar zeggen. De lampen werden aangezet en zo kon ik Jorn en ons pap laten zien, wat ik allemaal moet doen om ‘speel-klaar’ te zijn. Ik had een ‘voetje’ meegenomen waarmee ik de deur naar de traphal open en vast kon zetten. Ik haalde de sportrolstoel van de ketting en zette in de zaal mijn wiel erop. ‘Zo broer, maak je borst maar nat!’ ???? We hebben ruim een uur fanatiek en enthousiast gespeeld. Met pa als publiek, echt leuk! En ja, ook bij broerlief, die al heel zijn leven op hoog niveau badminton speelt, stonden de zweetdruppels op zijn voorhoofd! ???? Pa heeft voor het eerst in zijn leven wat filmpjes gemaakt voorzien van commentaar, zo zie je maar, nooit te oud om te leren. ???? Thuis hebben we samen met Sven geluncht, bijgepraat en mijn radio interview geluisterd. Zo was er dus, na alle inspanningen, ook even tijd voor een serieuze noot. In de avond zijn we nog met z’n viertjes gaan eten bij ‘de Kale Pater’, om Sven zijn propedeuse en Lynn haar theorie diploma te vieren. Het leven moet je tenslotte vieren, toch? Het was een mooie dag! ????

https://videopress.com/v/mATo9AIw?controls=false&preloadContent=metadata

Spreuk van de dag ????

Juist als er geen tijd voor lijkt, trap dan even op de rem. Want wanneer je van een afstand kijkt,
zit je ineens veel minder klem.
✨ M.G.