Selecteer een pagina

Zo lief, woensdag ontving ik een prachtig boeket, met een kaartje van de Rabodank. Nee, dit is geen spelfout. ???? De Rabobankmedewerkers mochten hun medewerkersboeket doneren aan iemand waarvan zij vonden dat die persoon het verdiende. Zo had Jorn, die ook bij de bank werkt, zijn boeket bij mams laten bezorgen en oud collega Nico, bij mij. Echt een leuke verrassing! ????Eerlijk is eerlijk…een hele mooie actie in deze tijd van Corona. Op het kaartje stond ‘Pas goed op jezelf en zorg voor elkaar’ en was ondertekend door de grote baas en consorten.

Voordat Rutte een persconferentie gaf, was alle informatie al gelekt. Zoals eigenlijk altijd het geval is. Dan kunnen de mensen zich enigszins voorbereiden op het nieuws wat komen gaat. Toch zaten we braaf om zeven uur voor de buis, ik wilde het verhaal en de versoepeling van de maatregelen graag van hem zelf horen.
Wat de versoepeling voor mij en ons concreet betekent? ???? Nou, we mogen vanaf 11 mei weer naar de kapper ????‍♀️ yes! In december ben ik voor het laatst geweest, dus ik kan echt wel een opknapbeurtje gebruiken. Niet contactsporten zijn weer toegestaan, dat betekent dat ik mag gaan badmintonnen, zij het niet dat het ????seizoen inmiddels voorbij is. ???? Misschien ga ik het tennissen eens uitproberen, mits mijn vervelende tennisarm het toelaat natuurlijk. Vanaf 1 juni gaat ook het voortgezet onderwijs open en mag ons Lynn weer naar school. Yeah! De bofferd, pikt ze nog net haar proefwerkweek mee. ???? Daarnaast gaat de ‘anderhalve meter horeca’ deels open en kunnen we weer een terrasje pikken en een hapje uit-eten. Jippie! Een filmpje pakken of een bezoek aan het theater behoort dan ook weer tot de mogelijkheden. Al is het laatste woord nog niet gezegd over de theaters. Hoe kun je in godsnaam een voorstelling geven, als er maar dertig personen binnen mogen zijn. Inclusief het personeel. ???? Onmogelijk. Alle andere maatregelen blijven gehandhaafd, dus alles op anderhalve meter afstand, handen wassen tot ze rood zien en hoesten en niezen in de elleboog. Wat er gaat gebeuren met de geboekte buitenlandse zomervakanties is nog niet duidelijk, maar vanaf 1 juli openen de campings en vakantieparken in Nederland volledig hun deuren. Ook het sanitair. Waarschijnlijk blijven we deze zomer toerist in eigen land. Onze tuin is er klaar voor! ???? Kortom, we hebben weer perspectief! Heel fijn, echt, al maak ik mij toch ook een beetje zorgen of deze versoepelingen straks chaos en grote drukte veroorzaken in stad. Dat er, zodra er een tafeltje vrij komt op de Grote Markt, gevochten gaat worden om dat plekje. Iedereen is toe aan meer vrijheid, maar alsjeblieft, laten we het netjes houden en samen stapje voor stapje de goede kant op gaan! ????????

Om elf uur startte ik vandaag mijn laatste online fysio training. Vanaf maandag mogen er een aantal van het oncologisch-clubje weer komen trainen in de praktijk. Ik ben daar één van. Er zijn strenge regels waar we ons aan moeten houden, maar het feit dat ik iets mag doen buitenshuis voelt goed. Het was zomers warm en heerlijk om er met de fiets op uit te gaan. Ireentje had ik al die tijd nog niet gezien, dus ik vond het erg gezellig dat ze met mij mee ging. Bij vertrek zag ik dat mijn accu niet volledig opgeladen was. Hmmm…niet handig, maar ik waagde het erop. Al kletsend trapten zij en draaide ik de kilometers door de duinen. Deze keer gelukkig geen hagelbui op ons kop zoals de laatste keer. ???? Onderweg kwamen we al het ‘wild’ weer tegen. Het is net Afrika hier, alleen zien we hier geen olifanten maar Schotse Hooglanders. Heel veel. Prachtig. Op de laatste heuvel bij de uitgang van de duinen viel de accu uit. Nee! ???? Mijn handbike viel gelijk stil, waardoor ik de heuvel niet op kwam. Ireentje zette snel haar fiets aan de kant en schoot mij te hulp. De laatste kilometers heb ik op eigen kracht moeten doen, in de eerste versnelling om mijn arm een beetje te sparen. Ik kwam amper vooruit, zo langzaam fiets ik zonder ondersteuning. ???? Maar langzaam of niet, we kwamen thuis!

Zoals bekend versier ik mijn krukken altijd met krukhoezen in verschillende designs. Van roosjes tot tijgerprint, van zebra tot camouflageprint. Hoe leuk is het dat Bandido nu ook mondkapjes maakt? ???? Mondkapjes die kleuren bij je outfit, ze zijn van 100% katoen, wasbaar, comfortabel en beschermend. Wat wil je nog meer? ???? Kijk maar eens op: https://www.bandido-shop.nl/c-5284567/mondkapjes/
Ik ga ze morgen bestellen, dan ben ik voorbereid als het nodig is. Kunnen we toch nog een beetje hip de straat op! ????


Spreuk van de dag ????

Één van de moeilijkste dingen,
die je in je leven zult leren,
is dat het lot je ooit zal dwingen,
om hulp te accepteren. M.G.