Selecteer een pagina

Honkbalweek Haarlem

Tijdens de Haarlemse Honkbalweek heeft Sparks Rolstoelsoftbal in samenwerking met Uniek Sporten en de organisatie van de HWH’22 een demonstratie mogen geven bij het Pim Mulier stadion in Haarlem. En ik? Ik was van de partij. Ik hoor je denken, speelt ze nu ook al softbal, maar maak je geen zorgen hoor. Het antwoord is nee. Ik was gevraagd door Sport Support mee te doen, om aandacht te vragen voor aangepast sporten en de rolstoelsoftbal te promoten. Zowel de afdeling Sport en Spel van Heliomare als de rolstoelhockeyclub de Kennemer Keien waren gevraagd om voor deze gelegenheid sportrolstoelen te leveren, want in een gewone huis-, tuin- en keukenrolstoel ging het hem natuurlijk niet worden. Tenminste, dat dacht ik. In het kader van ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ fietste ik richting het stadion.

Bij de entree zat een bekende ‘knie’…

We hadden afgesproken dat ik zou bellen als ik bij de ingang van het sportterrein was aangekomen, zodat mijn contactpersoon van Sparks (die al op de tribune zat) mij een toegangskaartje kon komen brengen. Er zaten twee jonge gasten bij de entree. Het eerste wat mij opviel was de knie van één van de jongens. Dat zag er toch echt uit als een kunstknie en kwam mij bekend voor. Ik betrapte mezelf erop dat ook ik niet meteen verder durfde te kijken, om te zien of het inderdaad een prothese betrof. ‘Je herkent me niet hè?‘, hoorde ik hem vragen. Ineens zag ik het en viel het kwartje. Het was, hoe kan het ook anders, een bekende van Heliomare. Een rolstoeltafeltennis-maatje. Maar dan een paar kilo lichter. Dat kon hij van mij niet zeggen zo na de vakantie, haha. Terwijl ik zat te wachten op mijn entreebewijs, kletsten we gezellig even bij. Wat is de wereld toch klein.

Met de handbike fietste ik over het horeca-plein naar de achterste tribune.

Daar parkeerde ik de fiets en de rolstoel, vroeg de gastheer mijn zitkussen mee naar boven te nemen en zelf sprong ik, gebruik makend van de stevige armleuning, de trap op. Dat was mijn sport-momentje van de dag. ????Mijn kussen werd op de tribune neergelegd bij een voor mij onbekende groep fervente honkballiefhebbers. De enige die ik kende was Dennis van Sport Support en niet veel later sloot Sandra (die ik ken van de Helioheros) aan. Er hing een fijn sfeertje in het stadion en zo pikte ik mooi een uurtje mee van de wedstrijd Italië versus Curaçao. Na afloop van de wedstrijd mochten wij naar het trainingsveld voor een demo rolstoelsoftbal. De sportrolstoelen waren, na mijn toiletbezoek, al uitgedeeld, dus ik mocht het toch doen met mijn eigen ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen) rolstoel. Wel kreeg ik een blauw sportshirt aan van Sparks. Ik klapte de kiepwieltjes uit, zodat ik bij teveel enthousiasme niet achterover zou kukelen en haalde voor een sportievere look (het oog ????wil tenslotte ook wat) mijn rugtas en krukken van mijn stoel.

We werden opgedeeld in twee teams en ik startte als infielder, derde honkman(vrouw). ????

Een eerste oefening was het overgooiden van de bal om daar een beetje feeling mee te krijgen. Deze rolstoelsoftbal is overigens een stukje groter dan de gewone softbal. Je zou denken, bijna niet te missen… ???? Het vangen gebeurt trouwens met de blote handen. Daar had ik dus ook niet bij stil gestaan, maar logisch is het wel. Rollen met een honkbalhandschoen aan is natuurlijk onmogelijk. Daarna werd er in een kring het een en ander uitgelegd en hebben we de ‘yell’ gedaan. Toen iedereen zijn positie had ingenomen konden we van start. Makkelijk was het niet kan ik je vertellen. Als de bal niet recht in je handen valt, stuitert deze dus op de grond en kun je er als een gek achteraan gaan rollen. Ondertussen scheurt de slagman (bij slag) over de honken. Niet te doen! Toen ik de bal zo goed en kwaad als ik kon gevangen had, moest ik deze snel naar het eerste honk werpen. Je raadt het al. Mijn ongecontroleerde worp kwam niet aan en de bal schoot door. ????

Let’s play ball!

Aan slag ging het mij beter af. In mijn droom had ik een homerun geslagen, dus vol vertrouwen ging ik achter de plaat zitten. De pitcher gooide de bal best hoog, ik raakte hem wel, maar de bal stuiterde achter de lijn uit het veld. ‘Foutbal’. De tweede gaf ik een lekker poeier en rolde als een speer richting het eerste honk. Yes!! Save. Well done. Ik was blij. ???? Uiteindelijk heb ik zelfs een puntje binnen gehaald. Echt leuk. De tweede keer in het veld ging me al wat beter af, al was mijn positie op het eerste honk best cruciaal en slaagde ik er niet in alle ballen te vangen. Maar ja, dat lag natuurlijk niet aan mij…????

Al met al zijn we ruim een uur lekker bezig geweest en hebben valide toeschouwers ook mogen proeven aan de rolstoelsport. Bij een kort interview van de lokale media werd de vraag gesteld welke sport ik het leukste vond, waarbij ik toch heel spontaan riep ‘badminton natuurlijk’. ???? Dat was niet het goede antwoord, haha. Bekijk hier het verslag van de reporter van NH Nieuws, voorzien van een geweldige demo-video. Zo zie je mij van een hele andere kant. ???? Na afloop mochten we vanaf de rolstoeltribune (jammer genoeg ver van het sfeer vak vandaan) de wedstrijd USA tegen Cuba kijken. Die gasten zijn echt waanzinnig stoer, sterk en talentvol. Een genot om naar te kijken!

Wil ik eindelijk eens beginnen met sporten, heb ik een spiertje verrekt tijdens het inschrijven… ????

De gesprekken over aangepast badminton gaan in de tussentijd ook gewoon door. Afgelopen woensdag kwamen we met de werkgroep van de club en Sport Support bij elkaar om het plan van aanpak door te spreken. Het doel is om de visie van BC Duinwijck met als slogan: ‘Badminton is voor iedereen’ te completeren en te realiseren door parabadminton te faciliteren. Vanaf september zullen er trainers klaar staan om de badmintonners met een fysieke beperking les te geven. Hoe wat waar, wordt de komende weken verder uitgewerkt. Ik houd jullie op de hoogte!

Handbike Dag Kennemerland

Mocht je het trouwens leuk vinden om het handbiken eens uit te proberen, ben je aanstaande zondag tussen 14.00 en 16.00 uur van harte welkom bij de Handbike Dag Kennemerland bij Wielervereniging de Kampioen in Spaarndam. Niemand minder dan Paralympisch atleet Geert Schipper zal deze middag acte de présence geven. Misschien zie ik je daar?

Trots

Hé jij! Je doet het fantastisch en ik ben super trots op jou! Trotse moeder ????

Yeah! Ook bij ons hangt de vlag uit. Onze Sven heeft in één keer, dus in drie jaar, zijn bachelor Business Administration gehaald en niet te vergeten een minor in Oslo. Dat was een vier-momentje met een glaasje bubbels waard, al was hij er zelf erg nuchter onder. De ontlading, zoals bij het behalen van zijn VWO diploma, bleef uit. Tijdens deze Engelstalige opleiding volgde hij vakken als finance, marketing, accounting & strategie, internationale bedrijfsvoering, bedrijfsethiek en innovatiemanagement. Ingrediënten die hij straks heel goed kan gebruiken om een mooie (niet onbelangrijk volgens zoonlief; goed betaalde) job binnen te harken. Zijn gemiddelde cijfer is een 7,9 en voor zijn scriptie had hij maar liefst een 7,5 (afgerond een 8!). Super knap! Vind je het gek dat ik zo trots ben als een pauw?! Wat een kanjer! Of zijn studententijd hier stopt? Nee hoor, meneer gaat nog een Master Accountancy and Control doen aan de Universiteit van Amsterdam. Succes Svennie, maar geniet eerst lekker van dit succes en (naast al het werken en sporten) de zomervakantie!! ❤️

Tegeltje

Je bent sterker dan je denkt. Ilse Moerkerk

Wat ben ik toch een bofkont. Er zat weer een leuk pakketje bij de post. Deze keer betrof het een bedankje voor mijn deelname aan de podcast ‘de Lange Lont‘. Als blijk van dank hadden zij een kleinigheidje opgestuurd. Het was een tegeltje met mijn levensmotto en tevens de naam van mijn blog; Je bent sterker dan je denkt. Wat origineel, persoonlijk en super attent! Deze krijg natuurlijk een mooi plekje. Waarschijnlijk in het kleinste kamertje van het huis… ????

Zomervakantie

Als je enige zorg dat wolkje voor de zon is. Loesje ????

 • Chillmodus aan.
 • Geen wekker zetten.
 • Niks moet, niksen mag.
 • Een slipperdag nemen.
 • Eindelijk niets te doen hebben en je dan toch nog vervelen ook… ????
 • Op vakantie gaan, 4 outfits nodig hebben, maar er voor de zekerheid 28 meenemen.
 • Laptop thuis laten.
 • Drie dagen in je blote Sjaak in dezelfde zwembroek rond banjeren.
 • Vooral geen calorieën tellen.
 • Ik zie wel wat de dag brengt.
 • Nog ééntje dan! ????????
 • Lak aan de regels.
 • Neem alle tijd.
 • Negeer je hoofd en volg je hart.
 • Smeren smeren smeren!
 • Zonnebril op, zonnebril af.
 • Maar bovenal…GENIETEN!

Fijne vakantie! ????

Spreuk van de dag

Gewoon heerlijk,
dat gevoel, niets moet,
blote voet(en) in het gras,
werk is wat je morgen doet,
mooie woorden, vrolijke lach,
glaasje goud, prettig gemoed,
leven als je laatste dag,
blije wangen, warme gloed,
voor alle moois, zoveel ontzag.
Sara Coene