Selecteer een pagina

Morgenochtend word ik met de ambulance opgehaald om naar het LUMC te gaan. Op de afdeling wondpoli gaan ze kijken hoe het gesteld is met de wond en de (eigen) donorhuid. Ik hoop zo dat alles goed gaat en dat ik afscheid mag nemen van mijn vacuümpomp…????????

Het is zondagochtend en mijn ‘wekker????’ ging om tien voor half negen. Mijn kamergenote was zaterdag uit logeren, dus ik had het rijk alleen. Toch best fijn, weer even alleen op de kamer te zijn. Na een lekker ontbijtje, was het tijd om te wassen en aan te kleden. Om elf uur kwam Inge voor een stukje ontspanning; lymfedrainage, een massage van de rug en armen en voetreflex. Echt heel fijn!!… behalve de voetreflex, die is iets minder fijn. ????????????

Net toen Inge klaar was met de behandeling kwamen Frank en Lynn op visite. Sven was werken en was er dus niet bij. Wel hadden ze een leuke verrassing, Lynn zou de hele middag bij me blijven om een filmpje te kijken en later pizza te eten. ???? Super leuk!! Dus toen manlief weer vertrokken was, gingen wij ons installeren voor een ‘Ladies afternoon????’. Gezellig samen in bed (past precies), een chipje en een dipje erbij en een heerlijke kerstfilm.????????????Na de film hebben we twee pizza’s besteld. Ik ging in mijn rolstoel samen met Lynn naar de huiskamer. Daar hebben we bij de openhaard gewacht op de pizza’s. De telefoon ging en een vrouw vertelde mij dat de bestelling er was, dus dochterlief ging naar beneden om ons eten op te halen. Oh…ik heb 2,5 maand geen pizza meer gezien of gegeten, dus dit was smikkelen. Heb trouwens ook alles opgegeten.???? ????

Tijdens het natafelen liet Lynn wat foto’s zien van 1 oktober, de dag van de amputatie. Oei dat was best heftig. Daarna kwamen de leukere foto’s en filmpjes, maar ja, allemaal van mij met twee benen. Wat was ik toen mooi en volledig. Het is zo kort geleden nog…maar zoveel gebeurd. Tja het is goed om daar af en toe bij stil te staan.

Even later zagen we Petra, Peter en Bruni aankomen. Ook met hen hebben we een bakje koffie gedronken bij de kerstboom en openhaard.

Mijn zittijd was eigenlijk al ruim overschreden, toen we naar mijn kamer gingen. We hebben nog even gekletst en toen is Lynn met P&P naar huis gegaan.

Ik heb genoten vandaag! ????Nu lekker slapen om morgen fit te zijn voor het uitje naar Leiden. Laten we hopen dat vandaag de laatste dag was met de VAC. Trusten! ????????

Cadeautje 9 van de Rituals advent kalender was een klein kaarsje. ????

Soms moet je eventjes vertrekken, al is het maar voor één moment. Zodat je elders kunt ontdekken, dat je thuis gelukkig bent.

Martin Gijzemijter