Selecteer een pagina

Ik wil jou in een doosje doen.
Je beschermen tegen het leven.
Maar je zal moeten dansen in de zon
en leren vechten in de regen.
Lief Leven ❤️

Er is er een jarig!

Precies negentien jaar geleden beviel ik van ons tweede kindje. Het was een meisje en we noemden haar Lynn. Je wilt niet weten hoe graag ik haar vandaag zou willen knuffelen, vasthouden en haar onder dompelen in moederliefde. Maar het zal allemaal op afstand moeten gebeuren, want mevrouw heeft bedacht dit feestje lekker op Phuket in de Thaise zon te vieren. Ruim 9.500 km bij ons vandaan. ???? Het lijkt een traditie te worden om haar geboortedag in het buitenland te vieren, want vorig jaar met haar 18de verjaardag zat ze met haar vriendinnen in Portugal. Begrijp me niet verkeerd, ik geef haar geen ongelijk hoor, maar gezellig is anders. Het grote loslaten is begonnen en dan te weten dat ik daar helemaal niet goed in ben. Wat zal ik blij zijn als ze volgende week weer veilig thuis onder moeders vleugels is.

Ik ben helemaal geen moeders kindje. Toch mama? #Darum! ????

De eerste tweeënhalf jaar van haar leven waren we onafscheidelijk. Ik vond het heerlijk om naast een prachtzoon er een dochter bij te hebben. Roze jurkjes, speldjes, knuffels en poppen, ik kon mijn geluk niet op. Als ‘mini me’ was Lynn een echt mama’s kindje. Als er ook maar iets was, zocht ze altijd haar troost bij mij. Toen ze met haar zeven maanden met een zware longontsteking in het ziekenhuis werd opgenomen, was ik dan ook enorm bezorgd. Gelukkig mochten we (ik sliep naast haar bedje) na vijf nachten weer naar huis.

Jouw lieve kleine kusjes geven mij m’n superkracht, van ’t allereerste in de ochtend tot het laatste in de nacht. ‘smooj

Haar eerste glimlach zal ik nooit vergeten, ze was vijf weekjes oud. Haar eerste tandje kwam toen ze zes maanden was. Haar eerste vakantie gingen we op uitnodiging van oma, met de hele familie naar Lanzarote. Ze was tien maanden toen ze voor de eerste keer ‘mama’ zei. Haar eerste zelfstandige stapjes zette ze toen ze één jaar oud was. Lynn haar krullen werden voor het eerst geknipt, toen ze net twee jaar geworden was. Zucht, wat zou ik die tijd graag overdoen, met alles erop en eraan. Ja, ook die poepluiers hoor! ???? Dan zou ik nog meer en bewuster genieten van alle kleine stapjes in de ontwikkeling, van baby tot de jong volwassene die ze nu is.

En soms
Wanneer ik m’n ogen sluit
Lopen we samen op het strand
Haar handje in de mijne
En dan
Zet ze de tijd even stil
Is het weer even net als toen
En heeft ze mij weer nodig
Ik hou haar vast
Zoals ze was
Ik hou haar vast
Marco B.

Zwanger

Oktober 2002

We zijn voor de tweede keer zwanger!
Ik straal van geluk.
Bij de eerste zwangerschap vond ik de lichamelijke veranderingen best een ding.
Nu kan ik niet wachten totdat mijn buik steeds een beetje ronder wordt.
We zijn zo benieuwd wie jij bent.
Wordt het een zoon of dochter?
Een broertje of zusje?
Is het Lars of Lynn?
We kopen een boek, waarmee we Sven voorbereiden op de komst van een baby.
Sven boft, want hij moet noodgedwongen de babykamer verruilen.
Hij krijgt een nieuwe kamer en zijn eerste grote bed.
Een hoogslaper met een tent eronder.
Je had hem moeten zien glunderen.
Hij was de koning te rijk.
De babykamer wordt opgefrist.
Geen blauw of roze op de muren, maar zachte neutrale kleuren.
Je bent zo ontzettend welkom.

Juni

Vier dagen voor de uitgerekende datum breken mijn vliezen.

Het gaat gebeuren.
Ik maak Frank om drie uur in de nacht wakker.
We moeten naar het ziekenhuis.
Dat was zo afgesproken, omdat ik bij de eerste het HELPP syndroom had.
Sven is toen gehaald is met een spoed-keizersnede.
Nu geen stress, nee alleen maar heel veel zin in wat komen gaat.
Ik krijg wee-opwekkers.
En al duurt het allemaal best lang, is het moment toch ineens daar.
Nog niet persen’ hoorde ik de verpleegkundige zeggen.
Maar er was geen houden meer aan.
Ik kon niet anders.
Een branderig gevoel volgde.
Uit de zwangerschapscursus wist ik dat het hoofdje dan ‘staat’.
De baby gaat geboren worden…

Een meisje!

Iedereen mag het horen, mijn zusje is precies op haar verjaardag geboren!

Het is een warme zomerse eerste Pinkersterdag.
Om 17.12 uur krijg ik dan eindelijk een warm wurmpje op mijn buik gelegd.
We worden gefeliciteerd.
En? Is het een jongen of een meisje???
Ik kan het niet zien en heb werkelijk geen idee.
We wilden het tijdens de twintig weken echo niet weten.
Het moet een verrassing zijn.
Al heb ik sterk het vermoeden dat het een jongetje is.
Ik blijk het hartstikke mis te hebben.
Het is een….meisje!
Tranen rollen over mijn wangen.
Mooier kan ik het niet wensen.
Nu hebben we beide smaken.
Een koningskoppel.
Sven is zojuist ‘grote broer’ geworden!

Groots geluk overspoelt mijn hele lichaam.

Onze kleine meid genaamd Lynn is geboren.
Met 3500 gram en 52 cm lang, is ze een stuk groter dan haar broer bij de geboorte.
Ik ben opslag verliefd.
Het mooiste meisje van de hele wereld.
Donkerblonde haren, blauwe ogen.
Lief, klein, zacht en kwetsbaar.
Maar ineens toch lichte paniek.
Door gebrek aan zuurstof kleurt haar gezichtje paars.
Ze wordt meteen bij me weggehaald.
Ik krijg een déjà vu, het zal toch niet weer mis gaan.
Net als toen bij Sven?
Ze wordt aan de beademing gelegd, waarna ze al snel roze kleurt.
Een zucht van verlichting.
Het gaat goed met ons meisje.
Ik drijf weken op een roze wolk.
We zijn zo trots als een pauw.
en dat gevoel is nooit meer weggegaan.
Ons gezinnetje is compleet. ????

Zondag 8 juni 2003

Het was Eerste Pinksterdag en de tweede zondag van de maand.
Dit was de 159ste dag van het jaar.
Het was een behoorlijk zonnige en zeer warme (25,4°C) dag.
De lucht was licht bewolkt en er stond een zwakke wind.
Haar sterrenbeeld is Tweelingen.
Volgens de Chinese astrologie valt deze dag in het jaar van de Water Geit.
Op deze dag had Nederland een bevolking van ongeveer 16.221.137, waarvan 50,51% vrouwen.
De populatie groeide met gemiddeld 178 per dag.
Een brood kostte € 1,39 – melk € 0,62 – eieren € 1,90 en suiker € 0,85
Je bent nu 19 jaar oud.
Nou ja, eigenlijk 18, 11 maanden en 30 dagen.
Dat zijn 6.939 dagen, 166.546 uren, 9.992.809 minuten ofwel 599.568.541 seconden.

Sterrebeeld

Tweelingen 21 mei – 20 juni.

 • Je bent charmant, slim en heel veelzijdig.
 • Je bent een kei in communiceren, je bent assertief en een meester in gevatte opmerkingen.
 • Je bent netjes, een geordende denker en werkt planmatig.
 • Je laat niet graag iets aan het toeval over.
 • Je bent sociaal, staat open voor anderen en maakt makkelijk contact.
 • Je bent van nature onafhankelijk.
 • Je hebt veel vrienden.
 • Tweelingen matchen op liefdesgebied het beste met: Ram, Leeuw en Waterman. (dus Lynn, doe er je voordeel mee! ???? )

Weetjes 2003

Wist je dat…

 • the Underdog Project met Summer jam lange tijd op één stond in de hitlijsten?
 • de meest populaire meisjesnamen Sanne, Emma en Lisa waren?
 • Thomas, Daan en Tim de meest gekozen jongensnamen waren?
 • de ziekte SARS de wereldgezondheid bedreigde?
 • de vijfde baan op Schiphol in gebruik is genomen?
 • Oranje zich plaatste voor het EK in Portugal?
 • dit het Europees Jaar van mensen met een handicap was?

Trots!

Warm je hart. Berg je zorgen. Kom maar hier. Ik breng je morgen. Lief Leven

Gisteren, zeven uur onze tijd, was het middernacht in Thailand en dus was Lynn daar al jarig. Wij zaten met z’n drietjes klaar om via Facetime haar toe te zingen, maar helaas. Madame zat in een Club met harde muziek, aan een borrel en miste onze oproep. Toen hebben we maar een liedje ingezongen op de voicemail. Om klokslag twaalf uur Nederlandse tijd heb ik haar via WhatsApp opnieuw gefeliciteerd. Vanochtend bij de koffie had ik de jarige job dan eindelijk live aan lijn. Ze lag op het strand en haar vrienden waren verdwenen, waarschijnlijk om een verrassing te regelen. En ja hoor, terwijl ik dit blog schrijf, hangt dochterlief in Thailand aan een parachute, die voortgetrokken wordt door een speedboot. Hoe vet is dat?!

Lynn is niet alleen mijn dochter, ze is ook mijn maatje, steun en toeverlaat.

Ik ben enorm dankbaar. Een betere dochter (en zoon!) had ik mij niet kunnen wensen. Als je weet wat zij allemaal doorstaan heeft, kan ik niet anders dan super trots op haar zijn. Zoals elke moeder dat is op haar eigen kinderen. Haar jonge leventje heeft flink wat tegenslagen gekend en ja dat heeft haar gevormd tot de persoon wie ze nu is. Lief, sociaal, behulpzaam, empathisch, zelfstandig en vol zelfvertrouwen. Het laatste ’tiener’ jaar is ingegaan. Jeetje, wat vliegt de tijd. Vanuit mijn hart wens ik mijn lieve dochter een fantastisch mooi nieuw levensjaar toe! Leef en Geniet!! ????

Allerliefste Lynn, gefeliciteerd met je 19de verjaardag. Vergeet nooit dat ik zielsveel van je hou; tot aan de maan en weer terug x ontelbaar!❤️

Spreuk van de dag

Jij bent de baas over je eigen leven.
Met je aandacht kun je richting geven.
Focus op dat wat je echt wil.
Positieve gedachten maken het verschil.
Schrijfsels