Selecteer een pagina

Vandaag stond ik in de wacht voor O.K.

Dus de dag begon niet met een lekker kopje thee en een ontbijtje.

Ik kon elk moment van de dag opgeroepen worden voor een hersteloperatie aan mijn wond.

Mijn nachthemd had dus weer plaats gemaakt voor een OK-kleed.

Ik was er klaar voor.

In de ochtend kwam de assistente van mijn behandeld arts kijken hoe het met mij ging.

Samen hebben we een deel van de wond bekeken.

Voor mij blijft het wel heel moeilijk en confronterend, daarom bouwen we het langzaam op.

De lunch ging ook aan mijn neus voorbij, maar gelukkig zorgde Lynn en Inge voor een stukje afleiding.

De klok tikte door, maar het belletje dat ik naar O.K. kon, bleef uit.

14.00 uur, 15.30 uur, 17.15 uur….

Op het moment dat ik dacht dat de operatie doorgeschoven zou worden naar de volgende dag, werd er om 17.45 uur gebeld naar de afdeling dat ik eindelijk aan de beurt was. Fijn!

De wond is opnieuw operatief schoongemaakt en de spons die vacuüm trekt om wondvocht af te voeren is vervangen. Onder de spons zag het weefsel er voor 85% goed uit. Maar één van de spieren die uit het bovenbeen is hergebruikt was helaas niet goed doorbloed. Deze spier is nu verwijderd, waardoor er een nieuwe holte is ontstaan in de wond. De nieuwe holte moet nu eerst weer dichtgroeien.

Volgende week wordt de spons weer vervangen, helaas moet dit i.v.m. de nieuwe holte wel weer operatief gebeuren op de O.K.

Klein stukje uitleg over Vacuüm therapie

Negatieve druk therapie is een actieve wondbehandelingsmethode bij wondinfecties waarbij er een vacuüm wordt gecreëerd in het wondgebied. Op deze wijze wordt onder andere de doorbloeding lokaal verbeterd met als doel een (snellere) genezing van de wond te bewerkstelligen. Tevens worden de wondranden door het vacuüm naar elkaar toegetrokken en wordt er nieuw weefsel gevormd waardoor de wond dichtgroeit.