Selecteer een pagina

2022
Nog even achterom kijken.
Ik laat het los
en wat het me heeft geleerd
neem ik mee.
Soulmission

Oud & Nieuw

Ik wens je een mooi en gezond 2023 vol liefde, vriendschap, inspiratie & lichtpuntjes! Liefs, Ilse

Ooit vierden we de jaarwisseling met drie gezinnen, maar de samenstelling is in de loop van de tijd veranderd. Op natuurlijk wijze, omdat de kinderen inmiddels jongvolwassenen zijn en hele andere plannen hebben dan wij, maar ook omdat er relaties sneuvelen. En ja, dat heeft dus niet alleen effect op jezelf en het gezin, nee ook vriendschappen veranderen daardoor. Dat is begrijpelijk, maar ook een verdrietige en vervelende bijkomstigheid. Ik zag er enorm tegenop, het moment dat de klok twaalf uur zou slaan en het nieuwe jaar van start zou gaan. Een moment dat je je geliefde normaal gesproken diep in de ogen kijkt en het jaar samen afsluit en het nieuwe inluidt. Met een knuffel, een kus en bubbels. Deze keer was het anders dan anders en om het ‘feestelijke moment’ minder confronterend te maken, deden de buurtjes en ik een trio-hug. Het hielp, want ik wist mijn tranen te bedwingen.

Today is the first blank page of a 365 page book. Write a good one!

Het is tijd om de pagina om te slaan. Met blauwe plekken op mijn hart, ga ik het nieuw jaar in. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Nieuwe uitdagingen. Een nieuwe koers langs geluk en verdriet. Een nieuw avontuur met bergen en dalen. Een onbeschreven blad van een nieuw boek. Blanco. Leeg. Empty. Vacío. We mogen het grotendeels zelf gaan invullen. We kunnen een schets of tekening maken en deze naar wens inkleuren, maar we hebben niet alles in de hand. We mogen niets voor lief nemen. Niets is tenslotte vanzelfsprekend.

Er zijn dingen in het leven die ons overkomen.

Die ongevraagd op ons pad gesmeten worden. Dingen waar we niet zelf voor gekozen hebben, maar die we wel voor onze kiezen krijgen en waarmee we moeten dealen. Onze uitgestippelde route is niet in beton gegoten. We zullen deze continu moeten aanpassen, meebewegen met de deining van het leven. Een nieuwe weg zoeken en vanaf daar verder gaan. Vandaag begint een nieuw hoofdstuk en laat het alsjeblieft een mooie zijn! ????????

Sterrenbeeld

Wat staat er in de sterren geschreven?

Weegschaal is het teken van harmonie en relaties. Ze is conflict vermijdend en heeft moeite met kiezen en is daardoor wat besluiteloos. Helemaal waar! In de horoscoop van 2022 stond beschreven dat de weegschaal helemaal terug zou komen en het zelfvertrouwen rond de verjaardag het hoogtepunt zou bereiken. De sterren hadden het mis, mijn verjaardag bleek een enorm dieptepunt. Niets is wat het lijkt. Nee, ik ben niet bijgelovig en geloof zeker niet alles wat er in de sterren geschreven staat, maar ik ben wel nieuwsgierig wat het jaar mogelijk voor mij in petto heeft. Toeval of lijkt het echt allemaal op mijn persoonlijke situatie te slaan? Zeg het maar…

⚖️ De belangrijkste veranderingen zullen plaatsvinden in je innigste en persoonlijkste relaties.

 • Sta wat vaker stil bij je gevoel. Probeer beter te communiceren met je partner door uit te leggen wat zijn/haar gedrag met je doet. (Oeps te laat, de partner is reeds vertrokken… )
 • Rond februari loop je iemand tegen het lijf, die jou zal uitdagen goed te overwegen of iets wel of niet goed voor je is. (Slik, spannend….)
 • Je geeft graag geld uit (Wie ik?),  maar de eeuwig schenkende geldboom staat ook niet in jouw achtertuin. (Jammer zeg!)
 • Je denkt na over een grote aankoop, daar is ruimte voor rond de zomer, maar je zult goed moeten onderhandelen over de prijs. (Wat zou het zijn? Een nieuw onderkomen?)
 • Let in 2023 extra op het nummer 7. Dit is een nummer wat goed bij je past, 7 staat voor positiviteit en kansen pakken. (Dat wordt dus mijn nieuwe geluksgetal voor dit jaar!)

⚖️ Het kan ook dat het ze leefden nog lang en gelukkig’ waar je op rekende nog ergens in de toekomst ligt. Hoe lang ben je bereid te wachten?

 • Dit jaar heeft ook een serieuze toon, een gevoel dat er iets belangrijks nadert, hoewel je niet helemaal zeker weet wat. Wat je voelt is de onzekerheid van Saturnus in Vissen. (Tja…)
 • Je voelt dat je een aantal beslissingen moet nemen en opkomen voor de dingen waarin je gelooft. Je intuïtie klopt, maar de veranderingen die komen zijn geleidelijk en het zal een paar jaar duren voordat ze volledig zichtbaar zijn. Er is dus geen noodzaak om onmiddellijk actie te ondernemen. (Pfff )
 • Probeer niet te vervallen in dat oude Weegschaalpatroon van doen wat de ander wil omdat je denkt dat het hem/haar gelukkig zal maken; jij hebt ook je eigen leven om te leven. (Leerpuntje!)
 • Je zult in het voorjaar mee kunnen doen aan een interessante pitch, project of deal. Laat zien wat je kan! (Kom maar op!)

Nieuwsgierig naar jouw horoscoop? Kijk dan hier of hier.

Voornemens

Kopiëren en plakken?

Heb jij eigenlijk voornemens voor dit kakelverse nieuwe jaar gemaakt? Nou, voordat ik verder ga, wil ik toch eens kijken wat er met de voornemens van afgelopen jaar is gebeurd.

 • Iets nieuws leren ➡️ Check! Buiten de workshop Storytelling en cursus Positieve Gezondheid, heb ik elke dag wel iets nieuws geleerd.
 • Afvallen ➡️ Oeps! Ik had een wasbordje, maar dat stond me niet.
 • Meer water drinken ➡️ Ze zeggen dat als je 8 gazen water per dag drinkt, het helpt om je er jonger uit te laten zien. Drink 8 glazen wijn en het kan je niks meer schelen hoe je eruit ziet. ????
 • Genieten ➡️ Geen twijfel, ik heb genoten van elk zonnestraaltje en de kleine dingen van het leven!
 • Voldoende slapen ➡️ Hmm… kan beter. Ik slaap slecht, maar lig er niet wakker van… ????

Beter luisteren naar mijn lijf ➡️ Sorry, wat zeg je?

 • Mijn bucketlist afvinken ➡️ Had ik een bucketlist?
 • De wandelafstand met Leggy verlengen ➡️ Helaas pindakaas, deze staat nog altijd op 2,3 km.
 • Mensen inspireren ➡️ Zeg jij het maar, is het mij gelukt jou te inspireren?
 • Schrijven is schrappen ➡️ Ai, ik weet het. Ik ben nogal lang van stof. Sorry!
 • Mezelf ontwikkelen ➡️ Work in progress.
 • Relativeren➡️ Check!
 • Fietsen tegen kanker ➡️ Dat is met ‘Fietsen voor Geluk’ & ‘Ride for the Roses’ zeker gelukt!
 • Het verschil maken ➡️ Of ik het verschil maak weet ik niet, maar ik probeer het wel!

Begon de dag met tien voornemens. Ze zijn nu al op. Loesje

Wil je echt weten hoe ik het nieuwe jaar ben gestart? Nou, ik zal eerlijk met je zijn. Naast een paar ‘sterke’ dagen, ben ik ook ontzettend emotioneel geweest en totaal over de rooie gegaan. Finaal door mijn hoeven gezakt. Een soort van mental breakdown. Verschrikkelijk. Ik zal je de details besparen, want dat is niets om trots op te zijn, maar het is wel hoe het is. Pieken en dalen. Toch heb ik ook weer de eerste stappen gezet met Leggy, badminton en tafeltennis gespeeld, gezwommen en geproost met de zwemgroep en getraind bij de fysio.

Op 1 januari heb ik alles gegeten wat los en vast zat. Niks geen dieet, calorieën tellen of vasten, maar gewoon een vette cheat-day. Van chips tot oliebollen, van patat tot bonbons. En wijn. Slecht hè?! Buiten het feit dat ik, net als heel Nederland waarschijnlijk, gezond(er) wil leven door in beweging te blijven en op mijn eten te letten (start na de kerstvakantie!), heb ik me voorgenomen geen voornemens te maken, maar doelen te stellen. Doelen stellen heeft mij in het verleden houvast gegeven en geholpen om steeds een stapje verder te komen. Dat is precies wat ik nu nodig heb.

Goals are dreams with deadlines.

 1. Op eigen been leren staan. Werken aan zelfstandigheid en onafhankelijkheid op verschillende vlakken. Een must in dit nieuwe jaar, waar ik alleen (gelukkig met de kids) verder zal moeten. Met alle inzichten die ik in 2022 heb opgedaan ga ik vol vertrouwen bouwen aan Ilse3.0!
 2. Lekker leren koken. Nou ja, het is eigenlijk gewoon een moetje. Door de omstandigheden heb ik de afgelopen jaren niet vaak in de keuken gestaan, maar zal er toch echt aan moeten geloven. Chef-kok van huize Moerkerk Sven neemt mij mee op ontdekkingsreis door de wereldkeuken en zal mij de geheimen en de fijne kneepjes van het vak leren. En ja, dan zal ik dus ook vaker voor me, myself and I moeten kokkerellen.
 3. Deelnemen aan een parabadminton toernooi. Het lijkt me leuk om mezelf eens te meten aan gelijkgestemden.
 4. Een nieuwe communicatie uitdaging aangaan. En dan met name op het gebied van vrijwilligerswerk wat losstaat van kanker en fysieke beperkingen. De eerste contacten met het Houtfestival zijn gelegd, volgende week ga ik kennismaken en praat ik jullie bij. Mits het een match is natuurlijk.
 5.  Deelnemen aan een event om geld op te halen voor kankeronderzoek. Eigenlijk zou ik heel graag de Alpe d’Huzes met mijn aankoppelbare handbike (en ondersteuning) bedwingen, maar of ik iemand zo gek krijg om met mij mee te gaan… Anders wordt het de Ride for the Roses of de Swim to fight cancer.
 6. Beter voor mezelf zorgen. En dan bedoel ik eigenlijk wat meer aanpassingen doen in huis om het wat comfortabeler te maken nu er meer huishoudelijke taken bij mij liggen. Meer gemak, minder gedoe, wat zal leiden tot meer veiligheid en minder frustratie. De grootste uitdaging ligt bij het doseren van de energievretende activiteiten en hulp durven vragen.

If you believe in yourself, anything is possible. So make it happen!

Spreuk van de dag

2023
Lief mooi mens,
Verwacht het niet van die ander.
Verwijt het niet de ander.
Verlang het niet van de ander.
Alles wat je nodig hebt
vind je in jezelf.
Kijk je angsten aan.
Geef je verlangens de vrijheid.
Verwacht niet van een ander
wat jij eerst jezelf mag geven.
Soulmission