Selecteer een pagina

Mijn jaar eindigde met de boosterprik en een zere arm. ????

Het was duidelijk de verkeerde keuze. Ik had mijn linkerarm aangeboden om de boosterprik te zetten. Dezelfde avond voelde het al alsof iemand mij een enorm stomp had verkocht en het bont en blauw was. Geloof me, ik begon al te piepen als iemand er maar naar wees. De eerste twee nachten kon ik er niet eens op liggen en dat was op zijn zachtst gezegd niet heel fijn, omdat ik ook niet op mijn rechterzijde kan slapen. Het werden onrustige nachtjes.

We moesten voor de gewilde prik naar het NH Conference Centre Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Ik blijf dat gek vinden, aangezien Haarlem best een grote stad is. Waarom niet gewoon hier prikken? Maar goed, het was niet anders, dus vertrokken Frank en ik met de nodige papieren en legitimatie die kant op. Mijn rolstoel en prothese liet ik thuis ervan uitgaande dat ik het met krukken wel zou redden. Aangekomen op de parkeerplaats lieten we onze invalideparkeerkaart aan de verkeersregelaar zien, zodat we voor de deur van de prik-locatie konden parkeren. Op krukken hupste ik achter manlief aan en zette voor de deur mijn mondkapje ietwat onhandig op, omdat ik stond te wankelen op mijn linkerbeen. Binnen werd mij geadviseerd een leenrolstoel te gebruiken, daar het best een eindje lopen zou zijn naar de grote hal.

Nee joh, dat hoeft niet, ik hups dat stukje wel!

Ze hoorden of luisterden niet, ze moesten en zouden mij in die stoel hebben. ???? Samen met Frank probeerden ze een ingeklapte rolstoel open te trekken, echter zonder succes. Er vlogen wel wat onderdelen af ????, maar de stoel klapte niet open. Gelukkig, nu moest ik wel lopen. Alles stond netjes aangegeven en we volgden de pijlen naar de aanmeldbalie. We toonden de bevestiging van de afspraak, de gezondheidsverklaring en ons identiteitsbewijs. Daarna huppelde ik vrolijk verder, maar werd ingehaald door één van de medewerkers met… jawel een rolstoel. Ondanks dat ik zei dat het echt niet nodig was, stonden zij erop. Ik kon niet anders dan braaf plaatsnemen in het oubollige model.

Ik voelde me enorm opgelaten in die stomme stoel, die door manlief vooruit geduwd werd.

Had ik nou toch maar mijn eigen rolstoel of Leggy meegenomen, daar ben ik tenminste oké mee. Ik onderging de rit richting de hal, via medewerker drie die ons doorverwees naar collega vier die op haar beurt ons doorstuurde naar het prikhok. Ik maakte mijn linkerarm vrij (want ben rechts) en de booster met het Moderna vaccin werd ingespoten. Toen we beiden geboosterd waren, werden we uitgenodigd in de koffiecorner, waar we minstens een kwartiertje zouden moeten blijven zitten. Zo houden ze in de gaten of je niet allergisch reageert op het vaccin en kan er onmiddellijk ingegrepen worden als dat nodig zou zijn. Frank zag daar het nut niet van in en duwde mij in volle vaart langs de koffie en thee, door naar de rij voor het stempelen van het gele boekje. Gelukkig ‘zat’ ik en kreeg ik geen rode vlekken of schuim op mijn mond, stel je voor… ???? In de rolstoel werd ik bij de auto afgezet en bracht Frank de stoel terug naar de ingang voor een volgend slachtoffer, haha.

Jaarwisseling

Vuurwerkverbod? Niets van gemerkt. ????

December is normaal gesproken een feestmaand waarin familie en vrienden bij elkaar komen. Deze jaarwisseling was net als deze kerst voor de tweede keer op rij, anders dan normaal. Er was een advies uitgebracht dat we, tijdens de feestdagen, weliswaar niet twee maar wel vier personen thuis mochten ontvangen. Jippiejajee! Toch bleef het rustig hoor in huize Moerkerk. Ons Lynn ging met vriendinnen een klein feestje vieren, Frank, Sven en ik bleven thuis bij Sim. De buurtjes zijn wel even een drankje komen doen, maar dat was het wel. Om een uurtje of elf had Sven de buiten haard aan en zijn we lekker bij het vuur gaan zitten met een glas goede rode wijn en overheerlijke Franse kaasjes van de kaaswinkel in Santpoort. Sim dwaalde een beetje onrustig door de tuin en probeerde heel uitgekookt (want het was donker en wij hadden een slokkie op ????) af en toe wat van het hout of van het kaasplankje te jatten. De boef!

Klokslag twaalf uur, werd er ondanks het verbod toch prachtig siervuurwerk de lucht ingeschoten en genoten we van een mooie show! Happy New Year allemaal!! ????????

Horoscoop 2022

Wat staat er voor mij als Weegschaal in de sterren geschreven?

Dit is het jaar waarin je weer helemaal terugkomt en je weg vooruit een mooie stijgende lijn volgt die je hoger en hoger brengt en waarbij je zelfvertrouwen voortdurend groeit, tot hij zijn hoogtepunt bereikt rond je verjaardag. (ik kan niet wachten!) Je hebt een enorme hekel aan ruzie. (klopt als een bus!) En een omgeving met veel spanningen is voor jou ook een ramp. (precies!) Je wilt harmonie en een bepaalde rust, anders functioneer je gewoon slecht. (dat zeg ik!) Door mensen op te zoeken met wie je een goed gesprek kunt hebben, breng je jezelf weer wat meer in balans. (dat is fijn!) De afgelopen periode heeft je wel meer op jezelf teruggeworpen, waardoor je als het ware je leven bent gaan analyseren. (ik heb inderdaad mijn best gedaan) Je hebt op een rijtje gezet wat je doelen en motieven zijn en daardoor zit je in een proces van persoonlijke groei. (oei…ik groei!)
Kom maar op 2022, ik ben klaar voor een heel nieuw jaar!

Voornemens

Kopiëren en plakken.

Na een uitgebreide terugblik op 2021, probeer ik me voor te stellen, na het lezen van mijn horoscoop natuurlijk, hoe het komende jaar eruit gaat zien. Wat heeft 2022 voor mij en ons in petto? Soms vind ik het lastig en misschien ook een beetje eng, om daar over na te denken. Blijven we gezond, hoe zal het ziekteproces bij ons mam verlopen, hoe zal het Coronavirus zich ontwikkelen? Wat gaat er allemaal op ons pad komen? Spannend en opwindend tegelijk. Het voelt ook als een nieuwe start, terwijl eigenlijk elke dag een nieuw jaar begint. Elke keer bedenk ik opnieuw wat ik wil en kan veranderen bij de start van het nieuwe jaar, maar kom altijd weer uit bij dezelfde voornemens. Net als de meesten van ons waarschijnlijk. Minder snoepen, snaaien en wijntjes drinken, meer sporten & bewegen, mooie herinneringen maken met de mensen die ik liefheb en vooral veel dingen doen waar ik blij van word.

Nieuwjaar, nieuwe kansen, nieuwe dromen, nieuw begin! Let’s get started!

Fasten your seatbells! Oké daar komen ze, mijn voornemens:

 • Ik begin de dag met een lach! ????
 • Iets nieuws leren. Never stop learning, because life never stops teaching. Omdenken
 • Afvallen. Bij mijn gewicht hoort een lengte van 2,10 meter, maar ik kan eten wat ik wil, langer word ik niet.
 • Meer water drinken in plaats van wijn. En o ja, ik drink geen slechte wijn meer. ????
 • Genieten. Het leven is er om er vandaag van te genieten.
 • Minstens zeven uur per dag slapen. Oogjes dicht en snaveltjes toe. Dat was het dan voor vandaag dus, nu opzouten en naar je nest toe! #Boeff
 • Beter luisteren naar het fluisteren van mijn lijf.
 • Mijn bucketlist afvinken. Alleen mijn bucketlist is waarschijnlijk van iemand die veel meer geld heeft.????
 • Mijn record wandelafstand met Leggy staat op 2,3 km. Op naar de 2,5 km of meer dus!
 • Mag ik jou dit jaar weer inspireren? Zolang ik wat te vertellen heb en lezers mijn verhalen waarderen, blijf ik bloggen (schrijven) over mijn leven als éénbenige met al het gedoe wat daarbij hoort.
 • Schrijven is schrappen. Ik beloof niets (ben van mezelf nogal lang van stof, haha), maar zal proberen mijn blogs af en toe iets korter te maken. Zo houd jij wat meer tijd over! ????
 • Mezelf verder ontwikkelen als schrijver en motivatie spreker.
 • Relativeren; de veren die zorgen voor balans in je leven, al blijft balans in mijn geval een dingetje…????
 • Deelnemen aan een sponsoractie in de strijd tegen kanker. Wordt het fietsen, zwemmen of iets anders? En dan maar hopen dat ik mijn angels enthousiast krijg om een nieuwe uitdaging met me aan te gaan.
 • En last bust not least: er is altijd een mogelijkheid het verschil te maken en daar ga ik naar op zoek!

Doen! Bij twijfel niet aarzelen.

Een vriend vertelde laatst dat hij afgelopen jaar slechts één voornemen had. Doen! Wat klinkt dat simpel, maar wat is dat een briljant streven. Niet altijd en overal beren op de weg zien, dingen uitstellen of afhaken. Nee uitdagingen aangaan en de dingen ‘gewoon’ doen. Hier en nu. Mooi hè?! Die neem ik mee voor 2022, al werkt het bij het kopen van kleding vaak andersom. Daar geldt bij twijfel, niet doen! ????

Spreuk van de dag

2022
Ik ploeterde, ik wankelde
Ik viel en klom weer recht
Ik duizelde, ik overwon
Ik voelde, ik was echt
Ik deelde lief en alle leed
Ik huilde flink, ik lachte,
benieuwd wat ik dit jaar weer
van het leven mag verwachten.
Lizismore