Selecteer een pagina

Mijn eerste val is een feit.????

Wat er precies gebeurde weet ik niet, maar ik stond vanochtend op en wilde naar de badkamer lopen met mijn krukken. In de deurpost zakte ik door mijn linkerbeen en viel ik achterover op de grond. Heel gek. Ik was enorm geschrokken en heel bang dat er wat ‘stuk’ zou zijn. Eerst wilde ik even voelen of ik alarm moest slaan, maar toen riep Lynn ‘mam…gaat het?’ Ik had haar ‘wakker gevallen’. ???? Ze kwam naar me toe en zei ‘lig je lekker?’ ???? Nee hoor, ze was bezorgd en vroeg waar ik pijn had. Op dat moment wist ik dat niet eens. Ik ben zelf met een beetje hulp van Lynn opgestaan. Oké mijn linkerbeen deed het nog. Pfff gelukkig! Wel had ik enorme fantoompijn in mijn rechterknie, echt alsof deze verdraait was. Goed, ik zou het bij Heliomare wel even na laten kijken. En door…dus mezelf aangekleed, zwemtas gepakt en naar beneden gegaan voor een kopje koffie en ontbijt. Sven kwam vervolgens ook naar beneden en hebben we samen op mijn taxibus gewacht. Zo kon ik nog een beetje bijkomen van de schrik. ????

Rond negen uur was ik in Heliomare. Eerst weer een kluisje genomen en een kopje thee gedronken. Precies om half tien lag ik in het zwembad. Ik had de zweminstructeur wel even ingelicht over mijn valpartij en de pijn die ik voelde. Het zwemmen ging verder goed. Om te testen hoe het met de kracht van mijn linkerbeen zat, mocht ik met een plankje in mijn handen zwemmen. Schoolzwemmen met één been is lastig, kan ik je zeggen. Ik zwem dan heel langzaam en buig sterk af naar rechts…????. Op mijn rug zwemmen met één been, met een plankje in mijn handen was grappig. Ik draaide gewoon kleine rondjes om mijn eigen as.???? Daar kom je dus niet ver mee. ????

Mijn tweede therapie was fysiotherapie, dat kwam nu goed uit. Ik had verteld wat er gebeurd was en de therapeut heeft mij lichamelijk onderzocht. De conclusie was dat ik waarschijnlijk toch op mijn rechter ‘heup’ gevallen moet zijn. Precies daar waar het litteken zit en waar de fantoompijn getriggerd wordt. Voor mijn gevoel was mijn rechter knie (die ik dus niet meer heb ????) zwaar gekneusd.???? Wel iets om even in de gaten te houden! Hierna ging ik door na de ‘matgroep’ in de sporthal. Daar hebben we eerst een half uur mat-oefeningen gedaan en daarna zitvolleybal. Dat was grappig, zodra de bal buiten bereik was en wij een poging deden deze toch te pakken, kukelde we om…???? Nou goed, we hadden lol, daar gaat het toch om!

Na de lunch had ik een afspraak met de psycholoog. Maar toen ik in de wachtkamer zat, zag ik een bord waarop stond dat mijn psycholoog afwezig was. Dus ik even navraag gedaan en gekeken of er een vervangster was. Nou die was er niet. Lekker dan. Ik had dus een uurtje ‘over’ en toen ben ik naar de knutselruimte gegaan om mijn laatste roosjes???? te schilderen.

Iets na twee uur kwam mijn taxi. In de bus verging ik echt van de fantoompijn in mijn rechter knie. Ik was blij dat ik thuis was, alleen had ik geen sleutel meegenomen. ???? Buurman Frans en Marjon kwamen naar buiten om mij te helpen. Lief! Marjon had onze sleutel en hielp mij naar binnen. Volgende keer een sleutel mee, duszzz ????! Eindelijk kon ik languit gaan liggen. We dronken een kopje koffie en de buuf verzorgde mijn bloementjes nog even. Fijn!!????

Brechtje vierde haar zestiende verjaardag en wij waren uitgenodigd voor het feestje.???? Voor mij was dit dus toch ook weer een drempeltje… Ten eerste om onder de ‘gewone’ mensen te komen als Ilse 2.0, ten tweede alle drempels, Huize van Rijn is niet rolstoelvriendelijk ❌????, maar wel heel gastvrij! ????

Uit een doosje vol GELUK ????

Zonder hoop en vertrouwen is geluk ver te zoeken.