Selecteer een pagina

Ja hoor, mijn rijbewijs is aangevraagd! Vanuit de fysio fietste ik gisteren door naar het gemeentehuis, waar ik mijn handbike afkoppelde en voor de deur parkeerde. Er was geen fietsrek vrij om hem aan vast te zetten, dus op goed geluk! Het zal zo’n vaart niet lopen toch, wie wil er nou zo’n fiets? ????‍♀️ Door de draaideur rolde ik naar binnen. Wist je dat er een rolstoelknop op alle draaideuren zit? Zodra je op de knop drukt, draait de deur langzamer, zodat je niet met je rolstoel klem komt te zitten. Best handig…vooral als je nog niet zo handig bent. ???? In de publiekshal ging ik naar één van de zelfbedieningsautomaten. Vanuit mijn zittende positie was het lastig om het scherm in zijn geheel te zien, maar ik zag wel dat ik de button ‘Ik heb een afspraak’ moest aantippen en mijn geboortedatum moest invoeren om een volgnummer te kunnen printen voor mijn afspraak. Wat verscheen er op mijn scherm? ‘U bent te vroeg, u kunt over 10 minuten opnieuw aanmelden’. Dat meen je….???????? Gelukkig was één van de gastvrouwen zo attent om mij te helpen en mij toch van een nummertje te voorzien. Iets voor twaalven verscheen mijn nummer op het beeldscherm met het balie nummer erbij vermeld. Ik rolde naar de betreffende desk en kwam amper boven de toonbank uit. Lang leve mijn linkerbeen! Ik stond op uit mijn stoel, zodat ik normaal met de dame kon communiceren. Misschien een tip voor de gemeente, maak een lage balie voor mensen met een rolstoel. En kleine mensen…???? Ik leverde mijn huidige rijbewijs in met dezelfde pasfoto als die er nu op zit. Zoveel ben ik tenslotte niet veranderd. Nou ja, niet in mijn gezicht. ???? Waar ik bang voor was, gebeurde. Ze ging kritisch kijken naar de pasfoto.???? Naar zeggen mocht ze deze niet accepteren, omdat de foto bijna twee jaar oud was en op al op de te vervangen pas zat. Duh…die was nog acht jaar geldig, met dezelfde foto. Goed, ik was voorbereid en liet een recentere foto zien. Sorry mevrouw, maar daar zie ik toch iets van uw tanden. Het moest een recente kleurenpasfoto, bij voorkeur gemaakt door een erkende fotograaf. Ja, dat had ik ook gedaan. Dacht ik. Voor de zekerheid had ik ook contact geld meegenomen, voor het geval dat ik met stoel en al het pasfotohokje in zou moeten. Gelukkig had de dame met mij te doen en ging overleggen met haar baas. Uiteindelijk mocht ze toch de eerste pasfoto gebruiken. Fijn.???? Volgende week donderdag mag ik het aangepaste rijbewijs ophalen, maar in overleg met de gemeente zou ik vanaf nu al achter het stuur mogen stappen. Spannend! Ik denk dat ik morgen een klein proefritje ga maken. ???????? Dus blijf vooral uit de buurt van onze woonwijk. ????

Met het afhaalbewijs in mijn hand ging ik weer naar buiten, pakte mijn bike en fietste ik naar het Wapen van Kennemerland voor een lunch met twee oud collega’s. Ook hier was ik aan de vroege kant. Ik wilde mijn fiets veilig in het halletje zetten (onze e-bike was daar tenslotte vorige keer gestolen), maar ik kreeg de deur niet open. Na een hoop gesjor aan de deurklink schoot een vrouw, die in het restaurant zat te eten en mij zag klungelen, mij te hulp. Ze opende de deur waardoor ik mijn fiets binnen kon parkeren. Omdat mijn rolstoel niet door de tussendeur naar het restaurantgedeelte past, moest ik terug naar buiten en via de hoofdingang naar binnen. Dezelfde dame kwam mij tegemoet om ook hier te helpen de deur voor mij open te doen. Super lief en attent. Ik nam plaats aan de bar en bestelde een lekker kopje thee en niet veel later kwamen de twee oud collega’s Mirjam en Simone binnen. Onze Sven moest werken en heeft voor ons een heerlijke lunchplateau verzorgt. En wij…., wij hebben heerlijk gegeten en gezellig bijgekletst!

Vanochtend ben ik lekker op mijn fietsje naar de badminton gegaan. Ik had blijkbaar een goede dag, want ik heb de meeste potjes gewonnen. Echt waar! ???? Normaal gesproken geven we elkaar een high five na de wedstrijd, maar nu, in verband met het coronavirus, was dat niet de bedoeling. De meeste senioren zijn er toch echt huiverig voor en daarom sloten we de partijtjes af door de rackets te ’high fiven’. ????Eenmaal thuis kwam Mandy op de koffie en hebben we samen onze Body uitgelaten en Leggy mocht natuurlijk mee. Het lopen ging eigenlijk wel oké, al werd het velletje van mijn linkerbeen wel een beetje geplaagd door de prothese. Binnenkort kan ik zelf naar Heliomare rijden, om de prothesemaker weer eens aan het werk te zetten. ???? Petra loste Mandy af, want wij hadden afgesproken een promo filmpje te maken voor de bijeenkomst van het KWF, inzake de Ride for the Roses in Assen. Afgelopen jaar hebben wij samen het filmpje in Heliomare gemaakt en deze keer besloten we om te gaan ‘draaien’ in Elswout. Op de fiets gingen we richting het prachtige landgoed en daar hebben op verschillende plekken filmpjes gemaakt. Petra stelde al filmend wat vragen over wat de Ride voor mij betekent en ik vertelde mijn verhaal. Keer op keer op keer…???????? Na twee uur waren we verkleumd en konden we ons verhaal niet meer aanhoren. Maar…we hebben wel gelachen!

Take 3
Take 14
Take 6

Spreuk van de dag ????

Wees buigzaam als het gras dat door de wind gaat liggen.

Nog eentje dan… ????
Met dank aan Peetje ????