Selecteer een pagina

Deze ochtend werd ik vroeg wakker en omdat het nog zo donker was, dacht ik dat het nacht was. Maar nee, ook Heliomare ontwaakte. ????

Ik kon lekker onder de douche, daarna haar drogen en (voorlopige) kleding kiezen voor de fotoshoot voor de Margriet. Dat was nog wel een dingetje, want ze vroegen om voorjaarskleuren. Ik heb vanuit huis dus verschillende outfits mee genomen. Maar ik koos uiteindelijk voor mijn groene broek en nieuwe crème kleurige blouse. Make up hoefde ik niet op te doen, want een visagiste zou mij mooi gaan maken.

Maar eerst ging ik ontbijten in de huiskamer. Net toen ik weer terug was op mijn kamer, kwam Mandy binnen. Ik had haar gevraagd om mij deze ochtend te helpen bij de shoot, oftewel mijn PA (personal assistent) te zijn.???? Dat kan Mandy als geen ander!

Fotografe Mariel Kolmschot en visagiste Nicolette Brøndsted waren rond de klok van tienen hier. Na een kort gesprek en een kopje koffie gingen we mijn kleding uitzoeken. Wat bleek….mijn keuze was goed geweest! (Heb ik voor niks mijn halve garderobe meegenomen naar hier. ????????) Het enige puntje was dat er valse vouwen in mijn blouse zaten en dus gestreken moest worden. Mandy heeft die taak op zich genomen en is beneden bij de ergo gaan strijken. In de tussentijd ging ik in mijn stoel voor het raam zitten, zodat de visagiste mijn make up kon aanbrengen. Er werden heel wat crèmes, poeders en kleuren gebruikt, alles in ‘natural look’. Zelfs mijn nagels werden gelakt. Pas toen ze klaar was met de make up mocht ik in de spiegel kijken. Wow! Mooi! Mijn haren werden ook helemaal gestyled. Mandy had inmiddels mijn blouse gestreken, dus die kon ik aandoen. De fotografe was met een verpleegster naar beneden gegaan om een geschikte locatie te zoeken waar veel daglicht binnen kwam. Het werd het restaurant de Orangerie. Dus gingen we daar met alle spullen heen.

De shoot was erg leuk en professioneel. Vanuit verschillende hoeken werd ik gefotografeerd. Soms met rolstoel, soms staand met krukken. Er werd gewapperd voor het ‘Hans Klok’ effect ???? en mijn make up werd ook daar steeds bijgewerkt. Er zijn mooie foto’s gemaakt en de fotografe was tevreden. Ergens in het voorjaar komt de Margriet met mijn persoonlijk verhaal uit. Ben benieuwd!

Toen Mariel en Nicolette vertrokken waren, gingen Mandy en ik naar boven om een boterham te eten. Wel op mijn kamer waar ik kon liggen om even bij te komen van de inspanningen. Na het eten heeft Mandy ook nog wat foto’s van mij gemaakt. Tja als ik dan toch zo mooi in de make up zit…???? Mandy ging naar huis en ik had nog een uurtje de tijd voordat ik therapie had. Lag ik daar mooi te wezen op mijn bed.???? Om half drie had ik zelfstandig oefenen bij de fysio met aansluitend een half uur fysio. Kortom één uur fysio. Ik ben best lekker bezig geweest, lopen met krukken, buikspieroefeningen, planken en daarna ben ik samen met de fysiotherapeut de fitnesszaal in geweest. Dit om te kijken wat ik daar zou kunnen gaan doen, op voorwaarde dat prof. Dijkstra groen licht geeft donderdag.

Voor deze dag zat het er weer op, dus kon ik uitrusten op mijn kamer. Rond vijf uur ging ik weer richting het restaurant voor het avondeten. Op het menu stond salade, Thaise curry soep, biefstuk met friet en fruit als toetje. Echt weer goed gegeten en het was gezellig. Om zeven uur hebben we in de huiskamer bingo gespeeld. Was best leuk en wat denk je…Bingo! ???? Een setje met douche van Kneipp, een 8×4 deo en een Nivea Men crème. Mooi pakketje voor Frank of Sven. Na twee rondes hield ik het voor gezien. Ik kon echt niet meer zitten, vanwege te veel fantoompijn, op naar bed.

Het was een mooie dag. Tomorrow is a brand new day! ????

Doe wat je gelukkig stemt, probeer nooit op te geven. Zorg dat geen mens je daarin remt, je kunt maar één keer leven.

Martin Gijzemijter

The making off…