Selecteer een pagina

Deze mooie ☀️dag begon voor mij met de ergotherapie. Samen met de therapeut en een stagiaire gingen we in de sporthal kijken naar de verschillende aankoppel systemen van de handbikes. Onder het motto, hoe groter je kennis is, des te beter je je eigen keuze kunt maken. Ik weet nog lang niet alles, maar beetje bij beetje, ga ik toch inzien wat voor mij handig zou kunnen zijn.

Om tien uur begon de ochtendgym in de sporthal, deze keer was er gezellige muziek bij en een nieuwe trainster. De armen kregen het weer te verduren. ???????? Ook nu gingen we, na de gym, met een paar meiden (of dames????) een bakkie koffie doen. We hadden precies vijftien minuten de tijd, voordat we door moesten vliegen naar de volgende therapie. Voor mij was dat fitness. Nou ik heb het geweten…ik ben totaal afgebeuld met het ‘fysiek profiel’. ???? Jeetje mina. Ik hoef maar zes verschillende apparaten te doen, maar qua gewicht ga ik tot het uiterste. Om mijn armen en been sterker te maken, hoef ik niet eens veel herhalingen te doen, maar moet ik wel acht tot twaalf keer een behoorlijk gewicht wegduwen. Steeds zwaarder trainen dus. Over zes weken lijk ik op Jérômeke of Popeye. ????????????Totaal uitgeput kwam ik bij de lift mijn moeder en mijn zus tegen. Wat een verrassing!???? Nee hoor, ik wist dat ze kwamen. Gezellig! We zochten een plekje in de huiskamer om te lunchen. Manja had weer lekkere broodjes en beleg mee genomen. Fijn zo’n zus! Omdat het lekker weer was, hebben we even uit de wind, in het zonnetje ☀️gezeten. Toen mams steeds meer ‘verdween’ in haar jas ????, zijn we binnen koffie gaan drinken. Nadat we een beetje bijgepraat waren, gingen we richting de sporthal voor mijn handbike les.

Manja en mams hebben mij zien vertrekken en zijn vervolgens huiswaarts gegaan.
Zie hier het filmpje van het handbiken.

Met windkracht acht ‘fietste’ ik met de sportbegeleider de duinen in. Bekijk hier de video.

Lekker zonnetje, wind in de rug. Heerlijk! Maar…we moesten dezelfde weg terug, nu met windkracht tien, heuvel op en heuvel af. Ik was gesloopt toen we na een uur fietsen aankwamen bij Heliomare.????

Zucht! Terug op de kamer, heb ik mezelf een beetje opgefrist voor het volgende bezoek. Om vijf uur stonden Esther, Loes en Corina in de receptie.

We hadden afgesproken samen te eten. Maar ik had net gehoord dat de kok door privé omstandigheden naar huis moest. Er was dus geen kok, maar ik had wel gasten te eten…hoe dan? ???? Ik moet zeggen, ze hadden het prima opgelost. Op het menu stond pizza of pizza en pizza! ???? Lekker en makkelijk. Corina had voor mij een heel mooi en bijzonder cadeautje meegenomen. Ook zij weet hoe belangrijk familie is in moeilijke tijden en daarom kreeg ik een armbandje met de tekst ‘Family’s love is forever’. ???? Heel mooi! Loes had prachtige bloemen mee en Esther een heerlijk toetje. Een caramelslof van Leek. Oh ????! Wat een verwennerij! ????

We zijn samen naar boven gegaan om de bloemen een mooi plaatsje te geven. Mijn kamergenote en haar man kregen het laatste stukje van de caramelslof. Ik zwaaide de dames uit en de volgende visite stond alweer in mijn kamer; Linda en Anja. Wat een leuke afsluiter van deze toch wel drukke dag. We hebben gezellig zitten kletsen en ook Anja had een cadeautje meegenomen. Handgemaakte bonbons van ‘Noes’. Ze zagen er prachtig uit, maar mijn buikje zat vol, dus ik bewaar ze voor thuis.

Ik heb de meiden uitgezwaaid bij de lift en ben op mijn krukken terug naar mijn kamer gegaan. Plof…op bed. Zucht. Wat een dag! Heel hard gewerkt, lekker gegeten en veel en leuke visite gehad. Mooi! Mijn blog is af en ik ga zo lekker slapen. Welterusten voor de avond lezers en goedemorgen voor de ochtend blog-lezers. ????????