Selecteer een pagina

Lynn kwam, voordat ze naar school ging, mij een lekker bakje koffie op bed brengen. Daarna ging zij, net als Sven, rond acht uur naar school. Ik ben op mijn gemak gaan douchen en aankleden. Na een tweede kopje koffie en een ontbijtje werd ik opgehaald door de taxibus en ging ik richting Heliomare. Nu had ik een chauffeur die volop praatjes had, terwijl zijn collega’s de rit veelal in stilte uitrijden. Dit was in elk geval gezelliger! ????

Mijn eerste training van deze dag was badminton. ????

Omdat ik wat vroeger in de sporthal was, kon ik al een beetje warmdraaien met een collega revalidant. Later ben ik wel even gewisseld van tegenstander, omdat ik iets meer uitdaging nodig had.????Tijdens de fysiotherapie heb ik eerst los gehinkeld in de loopbrug en daarna kreeg ik wat leuke mat-oefeningen te doen.

Na de lunch mocht ik weer naar buiten om te gaan handbiken. Het zonnetje scheen lekker, de wind was nog frisjes, maar het is altijd genieten in het prachtige duingebied. Helaas kreeg ik weer enorm veel fantoompijn, echt super vervelend en stom. ???? Om iets voor tweeën waren we weer terug bij Heliomare. Deze keer was ik blij, omdat ik even kon gaan staan aan het wandrek in de sporthal, om de fantoompijn kwijt te raken door de drukpunten te ontlasten. Is overigens niet helemaal gelukt, maar ja, ik moest door. Frank was ook naar Wijk aan Zee gekomen, omdat we een afspraak hadden met het bedrijf Exello, dat rolstoelen op maat maakt.

Samen met mijn ergotherapeut, haar stagiair en de medewerker van Exello hebben we het gesprek gevoerd over de mogelijkheden van een op maat gemaakte rolstoel.

Komt erop neer dat zij, met mijn eisen lijstje, mijn ideale stoel zouden kunnen bouwen. Ook kan het zijn dat ik twee op maat gemaakte zitkussens moet hebben. Één als ik de prothese draag en één voor het het ‘gewone’ zitcomfort. Volgende week maandag komt er een vertegenwoordiger vanuit het Hulpmiddelen Centrum Haarlem, in opdracht van de gemeente, om te kijken welke stoel met handbike zij voor mij nodig achten. Waarschijnlijk nemen zij wel meteen een voorbeeld stoel mee. Oh…maar het blijft moeilijk om straks keuzes te maken voor de komende 5 jaar. Voor jullie beeldvorming mijn rolstoel kost al gauw tussen de vijf en zeven duizend euro. Daarbij komt een handbike met aankoppelstuk van een vierduizend euro of meer. Dat is serieus geld, maar de rolstoel vervangt mijn benen en de handbike, vervangt mijn fiets, dus het is heel belangrijk voor mij. Wordt volgende week vervolgd!

Samen met Frank ging ik naar huis, waar we het nieuws over de aanslag in Utrecht op de voet gevolgd hebben. Triest.

Spreuk van de dag

Je wordt heel sterk van tegenslag en in principe is dat fijn.
Maar soms wil je gewoon een dag, eens niet de sterkste zijn.

Martin Gijzemijter