Selecteer een pagina

Wat een mazzel dat ik uitgerekend op de warmste dag van de week, samen met de ‘angels’, Evelien mocht verwelkomen.????

Op 25 mei stapte Evelien in Zwolle op de fiets om in zes weken tijd de 75 IPSO inloophuizen, verspreid door heel Nederland, te bezoeken om op deze manier aandacht te vragen voor de noodzaak ervan. Deze woensdag zou ze een bezoek brengen aan het Inloophuis Kennemerland en ik mocht haar als ambassadeur zijnde in de regio verwelkomen.

Ride for the Roses shirt ✅, ballonnen ✅ , zonnebrand ✅ en een goed humeur.✅????

Het beloofde een warme zomerse dag te worden en het zonnetje lachte ons toe. Het was te lang geleden dat wij als team ‘Ilse’s Angels’ in actie kwamen. De Ride for the Roses, waar wij al jaren aan deelnemen, is vanwege Corona jammer genoeg al twee jaar op een rij gecanceld. Deze dag mochten we weer een stukje fietsen voor het goede doel; de ‘Huis in Actie‘ van het KWF. Deze keer niet om geld op te halen voor kankeronderzoek, maar aandacht te vragen voor het Inloophuis. Helaas konden niet alle angels mee, er moest natuurlijk ook gewoon gewerkt worden, maar we waren goed vertegenwoordigd. Irene, Petra en Mandy haalden mij, goed gemutst, iets voor elven thuis op. Lonneke zou aansluiten vanaf Velserbroek.

Het was wel even een dingetje om te beslissen wat ik aan zou doen.

Het rode shirt van de Ride for the Roses draag ik normaal gesproken op een blauwe of witte broek, maar nu kon dat niet omdat ik mijn prothese aan wilde doen. Het korset en been past niet in een broek, daarom draag ik die altijd in combinatie met een tuniek of jurkje. Een rokje zou de oplossing zijn… Spannend, want dan is mijn handicap zo zichtbaar. Eén been met een zwarte legging valt minder op dan één bloot been en een robot been. Durf ik zo de straat wel op? ???? F*ck it, ik doe het gewoon. Kan mij het schelen. Volledig ingesmeerd met factor vijftig, stapte ik, met enige twijfel over mijn looks, in de rolstoel en koppelde mijn bike aan. Evelien here we come!

Halverwege stond Lonneke ons op te wachten met kleurige ballonnen.????

Omdat we niet te laat bij het afgesproken punt wilde aankomen, besloten we onze fietsen pas bij het Pontje Buitenhuizen te versieren. Via de Slaperdijk en Spaarndam reden we druk kletsend richting het Noordzeekanaal. We arriveerden prima op tijd en de ballonnen werden aan onze fietsen vastgeknoopt. Terwijl we aan de kade stonden te wachten, kreeg ik een appje ‘Ben er met 25 minuten!’. Mooi, dat gaf ons ruimte om een bakje koffie te halen bij het barretje verderop. En ja, dat zal je altijd zien, ik moest plassen. Zó niet handig met die prothese, maar wat moet, moet. Ik hobbelde dus achter de dames aan en struikelde nog bijna over een betonblok midden op de straat. Oef, dat ging maar net goed. Heel handig ben ik niet met Leggy, zal ik waarschijnlijk ook niet worden. ???? Terwijl de koffie werd besteld, stond ik met mijn been te stoeien in het toilet. Het duurde even, maar ik kwam opgelucht en met het zweet op mijn voorhoofd naar buiten.

Mandy had heerlijke Macarons meegenomen, om vooral de verbruikte calorieën weer zo snel mogelijk aan te vullen. ????

Ondertussen kreeg ik wat foto’s doorgestuurd van het Inloophuis, dat ze klaar waren voor het ontvangst van onze speciale gast. Iedereen had er zin in. Pling; ‘Ik zit op de pont!‘ Wij begonnen uitbundig te zwaaien. ‘Zie je ons?’, appte ik terug. Nou, ze zag wat roods en ballonnen, dat waren wij dus. Snel informeerde ik de coördinatoren dat onze held op de boot zat en we bijna zouden vertrekken. De pont meerde aan en een enthousiaste vrolijke Evelien kwam met haar gesponsorde elektrische fiets en fietskar onze kant op rijden. Ik heb Evelien leren kennen bij de opname van de podcast ‘over Koetjes & Kanker’ waar ik mijn verhaal vertel. Er was meteen een klik en we delen niet alleen de passie voor het fietsen, maar bleken veel meer gemeen te hebben. Ze stelde zich voor aan de angels en samen vertrokken we richting Santpoort.

Dit boek brengt geluk. ????

We werden warm onthaald door het bestuur, vrijwilligers en gasten van het Inloophuis. Met ratels, slingers, ballonnen en applaus werd deze kanjer binnen gehaald. Niemand minder dan illusionist Hans Klok was er ook bij en had zich laten strikken als nieuwe ambassadeur van Inloophuis Kennemerland. Slim! Na een welkomstwoordje van de bestuursvoorzitter, deelde Hans zijn persoonlijke verhaal en waarom hij het Inloophuis zo’n warm hart toedraagt. Evelien vertelde kort over haar missie, haar ervaringen en indrukken van de afgelopen dagen en dat inloophuizen écht het verschil kunnen maken voor mensen die getroffen zijn door kanker. De huizen hebben het nu financieel zwaar en daarom hebben ze steun nodig om door te kunnen gaan met hun goede werk. Ze overhandigde haar tweede boek ‘Dit boek brengt geluk‘ om de IPSO inloophuizen te versterken met een boek vol hoop. Wat een mooi gebaar.

Fietsketting.

Aan alle inloophuizen was gevraagd een kraal aan Evelien te overhandigen, zodat ze daar straks een mooie ‘fietsketting’ van kan maken. Van Manon de coördinator kreeg ze een parelmoer schelpkraal cadeau. Prachtig en een heel mooi symbool, voor de huizen die stuk voor stuk pareltjes zijn. Na het officiële gedeelte, was er tijd voor een praatje, uiteraard een fotomomentje met Hans Klok, een rondleiding door het Inloophuis en een uitgebreide lunch. Op de vraag of de illusionist voor mij een mooi been kon toveren, kreeg ik helaas nul op rekest. Wat een desillusie, haha. Wat wel tof was, was dat Hans meteen zijn vrienden van RTL4 en van het programma Beau belde om te vragen of ze een item wilde maken over dit geweldige initiatief. Of het lukt, gaan we zien, maar mocht Evelien op de buis verschijnen, dan weet je dat we dat te danken hebben aan onze nieuwe ambassadeur!

Elke euro is er één!

Natuurlijk steun ik Evelien in haar fietstocht. Voor het elke kilometer die we woensdag gefietst hebben, heb ik één euro gedoneerd. De kilometerteller van mijn handbike gaf vijfendertig aan. Tel uit je winst! ???? Wil jij Evelien ook een hart onder de riem steken, dan kan dat hier!

Evelien, you go girl!

Spreuk van de dag

Waar je ook gaat,
neem je eigen zonnestralen mee.
Glimlach naar een vreemde.
Wees lief voor de mensen om je heen.
voorpositiviteit.nl