Selecteer een pagina

Gisteren heb ik echt een lui dagje gehad. Beetje uitgeslapen, beetje gelezen en een beetje gerommeld. Tussen de middag heb ik met Body een rondje om het zwembad gelopen. Omdat ik mijn prothese aanhad en mijn krukken in mijn handen had, liet ik Body loslopen. Het rondje duurde wel drie kwartier…en deze keer lag het niet aan mij. Body dook alle bosjes in en luisteren, ho maar. Hij voelt aan zijn water, dat dit baasje niet meer achter hem aankomt…????

Vanochtend kwam Mandy een kopje koffie drinken, nadat zij onze Body met haar Banjer had uitgelaten op het strand. Body is dol op Mandy en in elk geval op al het lekkers wat hij van haar krijgt.???? Liefde gaat door de maag en zeker bij onze Body ????. Mandy doet dit inmiddels al vanaf mijn eerste operatie in 2014. Judith ook trouwens, zij neemt Body vaak op de woensdag mee als ze met Snipper gaat lopen. Super lief! ❤️

Sven en ik hebben samen geluncht voordat hij naar school moest voor zijn tweede examen. Vandaag stond Nederlands op het programma.????????

Lonneke kwam vanuit Velserbroek op de fiets naar mij. We hadden afgesproken een rondje te doen, voor het eerst weer na ruim zeven maanden, in mijn favoriete park, landgoed Elswout. Voordat we vertrokken, moest er nogal wat gebeuren. Eerst naar het toilet, terwijl Lon de rolstoel in de auto zette, daarna de hondenriem in de kofferbak, jassen mee op de achterbank, sleutels (check!), mijn krukken mee (die had ik natuurlijk in mijn handen ????) ik op de bijrijdersstoel en Body bij mijn voet (daar heb ik dan weer wat meer ruimte ????). Lon stapte achter het stuur en wij hadden alletwee het zelfde gevoel als achttien jaar geleden, toen we op stap gingen met onze (toen) kleine mannetjes. Je kent dat wel, een soort ‘luiertas gevoel’, dat je overal bij na moet denken wat en wanneer je wat doet en wat er mee moet. ???? Eenmaal aangekomen, sprong eerst Body uit de auto en daarna ik met mijn krukken. Lon pakte de rolstoel uit de auto en we trokken, ondanks dat het zonnetje ☀️ lekker scheen, toch onze jas aan. Ik ging in mijn rolstoel zitten en Lonneke nam Body mee aan de lijn. We wilden kijken of Elswout enigszins rolstoelvriendelijk is.

Wij gingen door de poort het lange pad op richting het landhuis, daar liepen we voorlangs, om vervolgens over het bruggetje richting het theehuisje te gaan. Tot daar ging het rollen prima. Het was ook het plekje waar ik graag naartoe wilde, om daar even stil te staan bij de mensen die wij zo missen.✨

Daarna gingen we een pad op waar er veel los zand lag. Ik probeerde driftig om er doorheen te rollen, maar de wielen liepen vast. Dus ik ging op mijn krukken verder, terwijl Lon mijn rolstoel en de hond meesleepte. ???? Voorbijgangers vroegen heel lief of ze moesten helpen, maar dat was natuurlijk niet nodig. Toen we weer op een harder pad kwamen, kon ik weer rollend verder. Het was super fijn om in Elswout te zijn en het was er prachtig. Echt! ????

Zoek Lonneke…????

Op de vraag of Elswout rolstoelvriendelijk is, zal ik antwoorden met een kleine ja. ✅ Misschien wel een tip voor Staatsbosbeheer; een rolstoel-route! Uiteraard wil ik graag helpen bij het uitzetten. ???? Wij vertrokken weer huiswaarts en dronken thuis, buiten in het zonnetje, nog een kopje thee. Daarna vertrok Lonneke op de fiets naar Velserbroek. Nadat we heerlijke sushi hadden gegeten hebben Frank en ik nog een rondje door de buurt gelopen, ik met mijn prothese en manlief met Body. Een heerlijk dagje zo!????

Vermijd in een relatie, zo af en toe een ruzie niet. Het is soms juist de confrontatie, waardoor je dingen helder ziet.

Martin Gijzemijter