Selecteer een pagina

Onbeperkt aantal gasten in huis? Ik ben daar mentaal en financieel nog helemaal niet op voorbereid. #Darum

Yes! De samenleving gaat vanaf vandaag en komende week grotendeels van het slot. Het doek van de Coronapandemie lijkt te vallen. Na twee lange jaren. Eindelijk! ???? Best gek wetende dat op dit moment half Nederland besmet is met het virus en verplicht in quarantaine zit. Gelukkig blijft de ziekenhuisbezetting nagenoeg stabiel. Halleluja! De vlag mag uit, maar misschien moeten we ook niet te vroeg juichen. Een ding staat vast, terug naar het ‘nieuwe normaal’ is het laatste wat we willen. We mogen thuis als vanouds weer onbeperkt aantal gasten ontvangen of deden we dat stiekem al? Het thuiswerkadvies is versoepeld, al had ik het idee, gezien de files, dat die regel al eerder was afgeschaft. De horeca- en cultuursector mogen tot één uur open blijven en vanaf volgende week vervalt zelfs de verplichte sluitingstijd.

Ons Lynn, die onverwacht een tussenjaar heeft, kan ook weer wat extra uren maken als serveerster om haar spaarpotje verder aan te vullen voor de reis die in de pijplijn zit. We mogen (en ik gun het vooral de jeugd) weer op stap, de bios en het theater. Op normale tijden en zonder mondmasker. Zelf ben ik niet van plan om tot drie uur in de lampen te hangen of op de bar te staan, maar toch leuk te weten dat het kan. De Brabantse nachten mogen weer lang en er mag gehost, gedanst en gezongen worden tijdens de carnaval. Daar waar de coronacrises begon, eindigt deze (naar verwachting) ook weer. Ik sla over, maar wens iedereen alvast veel plezier. Alaaf!

Scan ik een QR code, bleek het een kruiswoordpuzzel van oma. Loesje

Ook het bekritiseerde coronatoegangsbewijs verdwijnt waarschijnlijk in de ijskast en zal alleen nog van stal worden gehaald als het echt toegevoegde waarde heeft. Blij toe, want we zijn het beu. Het keer op keer tonen van onze QR code roept irritatie op. Zelfs bij mijn geliefde badmintonclubje ontstond er gedoe, omdat spelers het zat zijn om het bewijs steeds weer te laten zien. We weten immers van elkaar dat we gevaccineerd en geboosterd zijn, maar ja, regels zijn regels. Het kwam de sfeer in elk geval niet te goede en er werd wat heen en weer gemopperd. Ik heb een broertje dood aan ruzies, onenigheid en heftige confrontaties, omdat ik me dan echt niet op mijn gemak voel en dat was toch een beetje aan de hand deze week. Jammer. Ik kan alleen maar zeggen; heb geduld en wees een beetje lief voor elkaar!

Rijp voor de kliko! ????

We nemen met veel plezier afscheid van de mondkapjes. Ik kan niet wachten totdat ik ze allemaal in de kliko mag kieperen. Of verbranden! Echt zo fijn dat deze ondingen (grotendeels) uit het straatbeeld verdwijnen en dat vanaf volgende week zelfs de anderhalve meter afstand komt te vervallen. We mogen weer tegen elkaar aanhangen, schuren, plakken, huggen en knuffelen. Dus jawel, ook de polonaise mag weer gelopen worden. Als we het maar niet verleerd zijn. De basismaatregelen die we allemaal kunnen dromen blijven voorlopig gelden, dus helemaal verlost zijn we nog niet. Ik moest trouwens wel lachen toen ik las dat het gratis kopje koffie voor klanten in de supermarkten weer terugkomt, nu het mondkapje verdwijnt in het openbare leven. Je zal het maar gemist hebben. ???? Kortom, we gaan nu echt richting het oude vertrouwde normaal!

Sale

Hello Geisha, here we are… again!

Pling. De uitnodiging voor de monstersale bij Geisha plopte op in mijn mailbox. Eigenlijk moet je daar vrij snel op reageren, anders pis je naast de pot. We zijn namelijk niet de enigen die in de rij staan bij een middagje voordelig shoppen, dus op weg naar Lemmer (jaja, ik zal het nooit meer vergeten, de geboorteplaats van Rintje èn Epke! ????) heb ik snel twee plekjes gereserveerd. Een moeder-dochter uitje. De zoveelste. Inmiddels kennen we de klappen van de zweep en weten we precies hoe het gaat en wat we kunnen verwachten. Nu staat er zo leuk in de huisregels dat je niet in Geisha kleding op de sale mag verschijnen, maar hallo, ik heb niets anders! ????

Voor het gemak trok ik een oude spijkerblouse uit de kast, die ik snel aan en uit zou kunnen trekken. Met de rolstoel achterin reden we weer richting Lijnden. We parkeerden voor de deur en sloten aan bij de rij dames die stond te popelen om naar binnen te gaan. We hoefden geen QR-code te laten zien, wel een mondkapje op om door te mogen naar de grote magische hal, met de vele kledingrekken en dozen. Alles was afgeprijsd naar één tientje per stuk. Een walhalla voor vrouwen dus. Het was kijken, zoeken, graaien en passen. Ja, menig vrouw gaat daar zonder problemen uit de kleren. Deze keer was het Lynn die enthousiast het ene na het andere kledingstuk paste. Alles staat haar ook even leuk. Ik voel me naast mijn dochter met haar lange benen altijd een klein dik propje op één poot, haha. De score van deze middag was maar liefst zeventien nieuwe items, vier voor mij en dertien (!) voor dochterlief. Ach, ik denk maar zo, nu hoef ik ook geen nieuwe kledingkast te kopen. ????

Fietsen voor geluk. ????

Jawel, de inschrijving voor het event ‘Fietsen voor Geluk’ is geopend en onze aanmelding een feit.

Op zaterdag 14 mei spring ik samen met een paar angels op de fiets om aandacht èn een financiële bijdrage te vragen voor een beter leven met en na kanker. Je zou denken dat deze (psychsociale)zorg van de IPSO inloophuizen gefinancierd wordt door de overheid en zorgverzekeringen, maar niets is minder waar. Zij moeten hun eigen broek ophouden. Bizar, als je weet wat voor goed werk zij verrichten en wat ze voor mij en heel veel lotgenoten betekenen. Daarom fiets ik mee! Vorige week ben ik voor dit event geïnterviewd en ook dat staat inmiddels online. Wil je weten wat mijn motivatie is, lees dan hier mijn verhaal.

Fiets je mee?

Op negen locaties door heel Nederland kan er gestart worden bij één van de Centra. Je kunt kiezen uit twee afstanden. Aanmelden kan hier. We hebben geluk, want de route van veertig kilometer is iets ingekort en komt nu uit op zo’n dertig tot vijfendertig kilometer. Alles beter dan veertig. ???? Dat moet te doen zijn, toch? Met een beetje geluk hebben we die dag prachtig fietsweer en hopen we met alle deelnemers het verschil te maken en de Centra, die ondersteuning bieden als lotgenotencontact, een luisterend oor, themabijeenkomsten en ontspannende en creatieve activiteiten, een steuntje in de rug te geven. Elke donatie brengt een vleugje geluk, dus als jij mij en het team Ilse’s angels wilt sponsoren, graag! Elk bedrag, groot of klein, is welkom, want elke euro telt! Je kunt ons steunen via: fietsenvoorgeluk.nl/actie/ilse-moerkerk ????

Calvé

Wie is er niet groot mee geworden?

Weet je nog dat ik afgelopen september als rolstoeler een nieuwe tv-commercial van een bekend merk heb mogen testen? Ik kreeg twee verschillende versies van een animatie filmpje, de ruwe schets van het spotje, te zien waarbij de verhaallijn was ingesproken. Het was volledig anoniem en ik mocht feedback geven aan de hand van vragen en stellingen. Er werd letterlijk gevraagd welke emotie het filmpje bij mij opriep, of ik de rode draad van de voorlopers erin herkende en of ik de knipoog van het filmpje wist te waarderen. Ook de muziek werd hierin meegenomen. Grappig, want ik vond het echt een leuke uitvoering die volledig past binnen een inclusieve samenleving en het toverde een glimlach op mijn gezicht.

Ik vind het gewoon lekker! ????

Toen had ik geheimhoudingsplicht, maar nu kan ik denk ik wel vertellen dat het ging om de pindakaasreclame met niemand minder dan 44-voudig grand slam winnaar en chef de mission van de Paralympische Spelen; Esther Vergeer. Na Pieter van den Hoogenband, Robin van Persie en Lieke Martens, speelt nu een 9-jarige Esther de hoofdrol in de nieuwe pindakaas campagne. Ook ik heb in mijn 52 levensjaren heel wat bammetjes met het pindakaas gegeten, maar helaas heeft dat mij niet gebracht tot topsporter. Misschien een tekort? ???? Voorlopig blijf ik gewoon lekker recreatief sporten en op zijn tijd een boterham met pindakaas nuttigen. Stiekem ben ik wel een beetje trots dat ik een ieniemienie, pietsie beetje  heb mogen bijdragen aan het uiteindelijke resultaat. Heb je nog niet gezien? Bekijk dan hier de pindakaas-verse commercial!

Storm

Storm. Ik had vandaag allemaal nuttige dingen op het programma staan. Waait het programma weg! ????

Terwijl storm Dudley nog maar net over is gewaaid, hebben we nu te maken met Eunice. De zwaarste storm in jaren, die over het land raast met windstoten tot 130 km per uur. OMG! De storm heeft veel schade aangericht en heftige incidenten veroorzaakt. Gisteren waaide ik al bijna om, doordat de wind onder mijn krukken sloeg, dus nu durf ik helemaal niet meer naar buiten. Ik kan je vertellen dat het als eenbenige erg lastig is om überhaupt staande te blijven. Voor mij zal het een rustig weekendje worden, want ik blijf uit veiligheid lekker warmpjes en droog binnen. Het is wel een goed moment om te werken aan mijn storytelling huiswerkopdracht. En oké…. mijn kledingkast op te ruimen. Toch wel. ????

Stupid wind! Now sits my hair totally in the war! ????????

Spreuk van de dag

Het leven is als een pluisje
Een pluisje in de wind
Zwevend langs toppen en dalen
Zoekend tot het juist datgene vindt
Waar geluk, verdriet en plezier
Met elkaar in balans
Rondjes draaien in zonnestralen
Tot die allerlaatste dans
Fem