Selecteer een pagina

Heel lang geslapen heb ik niet, na de mooie dag van gisteren. Toen we na het eten thuiskwamen, hebben we natuurlijk naar de tweede helft het Nederlands dames⚽️team gekeken, dat in de verlenging met 1-0 wist te winnen van Zweden. Chapeau! ???????? Daarna ben ik mijn blog gaan schrijven en ging het licht pas na één uur uit. Voor zevenen ging de wekker alweer en in de ochtend ben ik, zoals jullie inmiddels weten, nooit op mijn best. Eerst rekken en strekken om de pijn grotendeels uit mijn lijf te krijgen. De kids lagen nog lekker te slapen, toen ik na het ontbijt werd opgepikt door de taxibus. Deze kwam, echt waar, precies op tijd! En we gingen ook nog direct naar Wijk aan Zee. Top begin van deze dag dus. ????

We arriveerden om half negen bij Heliomare. Ik kon twee dingen doen, of buiten aan de koffie gaan of de zwemjuf lief aankijken en vragen of ik eerder het water in mocht. Ik koos voor de tweede optie en kreeg het antwoord waar ik op hoopte, ik mocht het zwembad in. ???? Zo heb ik toch heerlijk driekwartier baantjes gezwommen. Toen ik aan het aankleden was, raakte ik aan de praat met een enorme lieve dame die ik regelmatig zie tijdens de trainingen. Ze heeft een tijdje geleden al eens gezegd dat ik mooie haren heb, zo schattig! ☺️ Vandaag vroeg ze mij hoe ik mijn been verloren had, dus ik vertelde haar in het kort mijn verhaal. Ze zei ‘je doet mij denken aan Bibian Mentel, zij is net als jij ook zo positief. Je traint altijd zo fanatiek, je loopt prachtig en je bent altijd vrolijk’. Nou…ik werd er verlegen van, wat een complimenten! ???? Ik bedankte haar hartelijk voor dit mooie cadeautje! Het waren lieve woorden, waar ik toch ook weer energie van kreeg. ✨

Vervolgens reed ik naar de kamer van de therapeuten, waar ook de afdeling ‘planning’ zit. Ik heb mijn vakantie doorgegeven, zodat ze daar, de komende weken, rekening mee kunnen houden. Mijn ergotherapeut vroeg of ik aan haar bureau kwam zitten, zodat we samen de motivatie konden schrijven voor de aanvraag voor de maatwerkvoorziening van mijn loopwheels. De medische noodzaak hiervan was eerder in het evaluatiegesprek met de revalidatiearts besproken. Wij hopen uiteraard dat de WMO de oplossing, voor mijn fantoompijn tijdens het rollen en handbiken, zal honoreren. Fingers crossed! ????????

Ik had nog net een tijd om een kopje thee te drinken, voordat ik de fitnesszaal onveilig zou maken. ???? Het moet gezegd, het trainen ging lekker!???????????? Om twaalf uur was ik klaar, haalde ik mijn zwemtas uit het kluisje en ging ik buiten in het zonnetje ☀️ wachten op mijn vervoer naar huis. Het moest niet gekker worden, ook deze taxibus was op tijd… ????????????

Thuis heb ik geluncht en daarna bracht Frank mij naar Inge van Total Recharge Massage. Het was tijd voor een ontspannende massage. Mijn rug was erg stijf en werd samen met het litteken (operatie gebied) los gemasseerd. Aan het eind van de behandeling, had ze Frank gevraagd aan te sluiten voor een korte massage instructie. Voor het stuk acceptatie en natuurlijk ook voor de ontspanning zou het goed zijn als Frank mij daarbij kan helpen. De les was praktisch en duidelijk, hopelijk kunnen we er ons voordeel mee doen. ????????

Yes, ik heb weer nieuwe krukhoezen! Deze keer heb ik gekozen voor de ‘zebra-’ en ‘camouflageprint’. Ik word er heel vrolijk van en krijg weer leuke reacties! Het is allemaal al serieus genoeg, dus soms moet je van je beperking je kracht maken! ????

Uit een doosje vol kracht????

Ik sta open voor nieuwe ervaringen die mijn leven verrijken.