Selecteer een pagina

Frank wekte mij vanochtend om zes uur. Foutje! ???? Ik hoefde pas om zeven uur op te staan, ik heb dus nog maar even mijn oogjes toegedaan. Om tien voor acht zat ik klaar voor de taxi. Ik wachten en wachten en wachten. Geen taxi. Dus de centrale gebeld. Zij gingen navraag doen en vertelden mij dat de taxi er over een kwartier zou zijn. ???? Met excuses, dat dan weer wel. Dat was kwart voor negen! Ik moest om negen uur in het zwembad liggen.???? Ik baalde enorm, maar ja daar schiet je ook niks mee op. Ik zag er best sneu uit, zittend in de rolstoel, been op schoot, zwemtas hangend aan mijn krukken, uitkijkend naar het busje. ???? De taxi kwam aanrijden en de chauffeur zei meteen ‘sorry, maar negen uur gaan we niet halen’. Dat wist ik natuurlijk al, maar goed. We moesten eerst nog langs het ziekenhuis in Haarlem Noord, dan iemand ophalen in IJmuiden, die moest afgezet worden in Beverwijk en dan pas zouden we doorrijden naar Wijk aan Zee.???? Goed, ik had geen keus dan gewoon in te stappen. Bij het ziekenhuis moest ik ook nog uit het busje, omdat de man die voor mij zat, op plaats van bestemming was. ???? Na een lange rit was ik uiteindelijk om kwart voor tien bij Heliomare. Zucht…

Lang leve de flexibiliteit van Heliomare. Ik kon de afspraken wijzigen en mocht om tien uur zwemmen en mijn ergotherapie werd verzet naar de middag. Heel fijn! ???? Met een kopje koffie ging ik richting kleedkamer en niet veel later lag ik heerlijk in het warme water. Het was erg rustig, dus ik kon lekker mijn baantjes trekken. Nu had ik mijn ergo dus wel verzet, maar de fitness niet en dat hield in dat ik vijftien minuten de tijd had om uit bad te komen, te douchen, aan te kleden en mijn haar te drogen. Hoe snel ik ook zou willen zijn, dat ging mij natuurlijk niet lukken. Ik heb mijn best gedaan en was ‘maar’ een kwartiertje te laat in de fitnesszaal. Ook hier was het geen probleem en heb ik mijn oefeningen met plezier gedaan.

Oud collega Nathalie kwam bij mij lunchen en had heerlijke salades meegenomen. We kochten er een pistoletje bij en gingen buiten bij de Orangerie op het terras zitten. Hier hebben we lekker geluncht en gezellig bijgekletst.

We dronken binnen nog een kopje koffie en daarna heb ik in de oefenzaal mijn been laten zien en een demonstratie gegeven.???? Het was tijd voor mijn ergotherapie, Nathalie ging naar huis en de ergotherapeut en ik hebben, al wandelend, de nodige WMO zaken besproken. Omdat er geen ‘inkooporder’ van de gemeente Haarlem naar het Hulpmiddelen Centrum was gegaan, was het kussen al wel gemaakt, maar nog niet verstuurd.???? We ‘zitten’ (????) te wachten op het kussen, want pas daarna kan ik een keuze maken voor de rolstoel en handbike. Misschien volgende week?? ????????

Mandy zou mij in de middag ophalen, maar we besloten eerst een drankje te doen op het strand, voordat we naar huis zouden gaan. Ik wist tenslotte nu hoe ik de strandopgang omhoog en later omlaag moest rijden.???? Het was zomers en we zochten een warm ☀️ plekje op het terras. We bestelden twee water en twee glaasjes rosé ???? en hebben gezellig zitten kletsen. ‘Live is good at the beach!’ ????

[wpvideo 9pdxA1la ]

Maar goed, vanaf het strand moesten we natuurlijk ook terug naar Heliomare, heuvel op, heuvel af. ???? Bij Heliomare haalden we de auto op en vertrokken we richting Haarlem. Mandy zette mij (en mijn been, mijn zwemtas, mijn krukken en mijn rolstoel ????) thuis af. Wat mij betreft kon het weekend niet leuker beginnen!

En natuurlijk zaten wij voor de buis…en zaterdag weer!????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Vriendschap kent geen leeftijd, geen geloof, kleur of geslacht. Het kent geen haat, slechts liefde, geen zwakte, alleen kracht.

Martin Gijzemijter