Selecteer een pagina

Mijn dag begon in de stoel van de tandarts. Niet mijn favoriete plekje, maar wat moet, moet. Vorige week bij de periodieke controle bleek dat er een stukje van een vulling was afgebroken. Vandaag werd deze kies opnieuw gevuld. Onze Sven was zo lief om met mij mee te gaan. ❤️ Ik was, zoals we gewend zijn, vrijwel direct aan de beurt en mocht gaan liggen. De tandarts ging eerst de oude vulling verwijderen met de boor. Deze keer zonder verdoving…????, één voordeel; je kunt daarna ‘gewoon’ koffie drinken, zonder dat het aan de andere kant je mond weer uit loopt. ???? Daarna kreeg ik een hoop watten in mijn mond en een klem om de bewuste kies hee. Er werd een hoop herrie gemaakt en ik voelde die nare zenuwpijn. ????Gelukkig was het binnen vijftien minuten gepiept en konden we naar huis. Nu heb ik de hele dag kiespijn gehad en per mail even contact gezocht met de tandarts. Ik ging er zonder pijn heen, maar kwam met kiespijn terug. Dat klinkt niet logisch, toch? Volgens de goede man kan de pijn wel een paar dagen tot een week aanhouden, maar dan zal het geleidelijk minder worden en verdwijnen. ????????

Maandag heb ik de training bij de fysio over moeten slaan vanwege een griepje, maar vandaag heb ik me weer lekker in het zweet gewerkt. De warming up bestond uit een stukje handbiken, zonder ondersteuning natuurlijk, naar de praktijk. Nieuw in de groepstraining waren de squat oefeningen, voor mij op één been, terwijl ik kleine gewichtjes in mijn handen hield en deze naar voor en omhoog bracht. ???? Bij deze oefening keek ik heel strak naar één punt om gefocust te blijven. Bij de minst geringe afleiding raakte ik uit balans en kukelde ik bijna om. Oeps! ????

Vanmiddag gingen Frank en ik met de auto naar Hoorn, waar B&S gevestigd is. Een importeur en leverancier van technische mogelijkheden op het gebied van aanpassingen aan auto’s. Zoals jullie weten heb ik rijles om met mijn linker been te leren rijden. Gas geven en remmen, het lijkt zo eenvoudig, maar het is echt wennen. Je zou het eens moeten proberen voor de grap. We hadden vandaag de afspraak met een adviseur/ monteur die onze auto gaat ombouwen. De aanpassing wordt zo gemaakt dat het pedaal dat niet gebruikt wordt omhoog geklapt kan worden. Zo kunnen de mannen ook lekker blijven rijden. Daarbij is het voor mij nu onmogelijk de rolstoel zelf in de auto te tillen, dus wordt er ook, een kofferbaklift ingebouwd. Zo kan ik straks moeiteloos de rolstoel in en uit de kofferbak tillen. Aan de zitting van mijn stoel wordt een hijspunt aangebracht. Het hijspunt wordt zo gemonteerd dat rolstoel in balans hangt tijdens het tillen. Ik haak dan de rolstoel aan de lift en deze wordt in de juiste positie getild, zodat deze in de kofferbak te plaatsen is. Beetje duidelijk zo? ???? Niet? Ik zal tegen die tijd wel een filmpje maken, dat is misschien net zo makkelijk. Het was fijn om alles te hebben doorgesproken en ook helder aan welke kant de lift moet komen. Links. Waarom? Omdat ik dan eventueel met mijn linkerbeen tegen de auto kan leunen en mijn rechterhand vrij heb om de rolstoel in de lift te begeleiden. Al met al was het een nuttige afspraak en zodra ik geslaagd ben voor de rijtest ???????? gaan ze ermee aan de slag. Ik kan niet wachten! Het was een mooi uitje en een zonnig ☀️ ritje naar Hoorn.

Al een paar dagen heb ik niet echt gelopen met mijn prothese, zodat het wondje dat ik had ‘opgelopen’ kon helen. Ik wilde graag aan de wandel met mijn nieuwe sneakers natuurlijk! Met Leggy naast mij op de bank heb ik de blauwe sportschoen af gedaan en probeerde ik de nieuwe aan te doen. Dat viel nog niet mee, ik moest echt duwen en trekken, voordat de voet er grotendeels in zat. ???? Wat was ik blij met mijn nieuwe schoenlepel! ???? Spreuk van de dag ????

Relativeren; de veren die zorgen voor balans in je leven.