Selecteer een pagina

Wat hebben we geluk gehad met het weer gisteren!

Het was droog en met een dikke vijftien graden, was het heerlijk vertoeven buiten. Een mooie dag dus voor de herfst-editie van de Bourgondische Fietstocht! ????Rond kwart voor twaalf vertrokken Marie, Marjon, Petra en ik richting onze startlocatie Kraantje Lek in Overveen. De parkeerplaats stond vol auto’s en fietsen, maar door her en der een fiets te verzetten, kon ik mijn handbike vastzetten aan het hek. We gingen door de voordeur naar binnen, om vervolgens door te lopen en rollen naar het achterterras. Het was druk met jonge gezinnen en deelnemers van de fietstocht.

We zochten een plekje in de tuin op de bank, nou ja, de meiden dan, ik had mijn eigen stoel mee. ????

Tegen inlevering van de startbewijzen, kregen we een routeboekje met stempelkaart. Het concept is dat elke startlocatie/stempelpost een bokbiertje adviseert, deze moet je gewoon betalen, en je een bijpassend hapje krijgt aangeboden. Maar bij de locatie waar je start, zou je pas aan het einde van de dag bij de finish, je stempel en je hapje krijgen. We begonnen dus maar met een kopje koffie en thee. Toch liepen we hier de nodige vertraging op, omdat het vrij lang duurde voordat we onze bestelling kregen. Rond één uur gingen we van start en begonnen we aan de Bourgondische fietstocht.

Er deden ruim vijfhonderd mensen mee, maar omdat iedereen op andere tijden en plaatsen startten, had je niet het idee dat het druk was. De route van bijna dertig kilometer ging langs mooie plekjes en leuke horecagelegenheden. Na vijf kilometer fietsen kwamen we bij onze eerste stempelpost, Nieuw Vreeburg Bistrobar in Bloemendaal. We gingen ook hier buiten op het terras zitten. De vrolijke obers zorgden voor een natje en een droogje. Zo genoten we van een Oudaen Herfstbockje met een puntzakje friet met truffelmayo. We zaten gezellig te kletsen en vergaten de tijd. Na een blik op de klok, was duidelijk dat we toch echt moesten gaan fietsen, wilden we de route überhaupt binnen de tijd halen.

Dus op naar Café Bartje in Santpoort-Noord.

Bij aankomst kwam er meteen een bekende naar mij toe. Ze had mijn verhaal in de krant gelezen en vond het fijn me ‘zo’ te zien. Heel lief. Binnen was er live muziek ???? we bestelden wat en namen buiten plaats. Een Amstel Bockje en een mini hamburger werd ons geserveerd. Na dit biertje wisten we dat we voor onze veiligheid, niet overal een bockje moesten nemen. ????Grappig trouwens dat mijn handbike de nodige aandacht trok. Mensen reageerden heel positief, dat is leuk. We vervolgden de tocht naar Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden, waar het theatertrio ‘Second Opinion’ de boel op stelten zette. Gegarandeerd lol met dit vrolijke trio!???? Bekijk hier de video.

Deze keer sloegen we het biertje over en namen we alleen het hapje met pittige kip en dansten we mee op de muziek van ‘una paloma blanca’.???? Na weer een vijf, zes kilometer fietsen kwamen we aan bij Santpoorts bier Brouwerij Landzicht in Velserbroek. Ook zo’n leuke locatie, waar ik nog niet eerder was geweest. Hier zat een jongeman prachtig te zingen terwijl hij zichzelf begeleidde op gitaar. ???? Echt leuk! Ook hier kwam ik oud collega’s tegen, klanten van de bank en een revalidant uit Heliomare, fijn om weer zo onder de mensen te zijn. We dronken ieder een half Santpoorts Herfstbockje met een pompoensoepje en een stukje quiche. ????

Om kwart voor vijf fietsten we door Velserbroek naar Café fort Zuid aan het water in Spaarndam, waar we net voor sluiting aankwamen. De zon ???? kwam door en het was genieten van een half glaasje ‘Jopen Mooie Nel’ met een hotdog. ???? We besloten het thuisfront te informeren vooral niet met eten op ons te wachten. ????. Het laatste stuk leidde ons naar Vooges Centraal in Haarlem. Het begon al wat frisser te worden en de vermoeidheid begon parten te spelen dus we besloten dat dit ons eindpunt was en we niet nog naar Kraantje Lek zouden fietsen. Kon ook niet, want we arriveerden om half zeven, één uur na sluitingstijd. ????????

Mijn rug was er klaar mee en deed zeer en het zitten begon steeds lastiger te worden. De DJ was reeds vertrokken en de hapjes met stoofvlees bleken op…ze hadden niet op ons gewacht. ????Maar we mochten natuurlijk ons laatste biertje ‘Uiltje Blaisin Taison’ nuttigen en kregen daar als troost een bitterbal en kaasstengel bij. We hebben de dag bij de openhaard van Vooges afgesloten, prachtige hippe tent trouwens. Het was een zeer geslaagd dagje met mijn buufjes, sportief ????‍♀️ en bourgondisch ????????, een geweldige combinatie! ????

En ja, de route (32,23 km ????) en alle stempelposten waren rolstoelvriendelijk. ✅????

Thuis ging ik languit op de bank en op tijd naar bed. Maar ondanks dat ik moe en voldaan was, kon ik de slaap niet vatten. De fantoompijn gierde door mijn rechterbeen en ik moest zowat elk uur naar de toilet. Zo niet leuk. ???? Deze ochtend was ik kapot, maar ik kijk terug op een heerlijke dag en dat is wat telt!????

Omdat het herfstvakantie is, heb ik vanmiddag met Lynn een filmpje gepakt in Pathé. Het regende enorm toen we op de fiets naar de stad reden. Wat een armoe. Ik leek wel een verzopen katje in een rolstoel… ???? Binnen konden we met de lift naar beneden, na een toiletbezoek (ga altijd even al moet ik eigenlijk niet) kochten we een bak popcorn en gingen we de zaal in. Ik zette mijn rolstoel voor bij het scherm en liep met mijn krukken de trap op, naar de vijfde rij. Lynn had een extra kussen voor mij meegenomen, zodat ik comfortabel kon zitten. De film ‘Wat is dan liefde’ was leuk en grappig. Pathé rolstoelvriendelijk? Yep! ✅ Na de film hebben we een klein boodschapje gedaan in de stad en daarna ben ik doorgefietst naar Inge, van Total Recharge Massage. Mijn lijf schreeuwde om aandacht, dus deze massage was een geschenk uit de hemel. ????

Uit het boek ‘Ilse 50 jaar’ ????

The purpose of life is to know, love and trust yourself. Be yourself. ✨