Selecteer een pagina

Er was een klein pakketje met de post gekomen, altijd leuk als je niet weet wat het is. Deze keer afkomstig van het KWF. Er zat een kaartje in met de tekst ‘Met dank voor uw inzet voor KWF Kankerbestrijding in het afgelopen jaar. Wij wens u prettige feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar’. In het pakketje zat een KWF kankerbestrijding Penning, exclusief geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt. Een heel bijzonder cadeautje, ook een beetje voor jullie, want dankzij jullie steun hebben we een mooie financiële bijdrage geleverd.???? Ik heb me met heel veel liefde dit jaar ingezet voor het KWF en hoop dat in de toekomst nog vaker te mogen doen. Omdat er ook langzaam maar zeker wat kerstkaarten binnen druppelen moest ik mijn verjaardagskaarten maar eens opruimen. Ben tenslotte alweer ruim twee maanden 50 jaar. Toch heb ik alle kaarten nogmaals gelezen en weer kreeg ik een warm gevoel van alle lieve en mooie woorden en birthday wishes van iedereen. Nu is er weer plaats voor kerst en nieuwjaars wensen. ????????

Vrijdagochtend ben ik net voor de bui uit gefietst naar de badmintonhal. Gelukkig kwam ik droog aan en kon ik meteen aan de bak. Ze hadden precies een speler tekort om op drie velden dubbels of mix te spelen. Ik werd dan ook warm onthaald en zowat de baan op geduwd om snel te beginnen. Na een tijdje komt er altijd nog wel iemand binnen of wil er iemand even pauzeren, waardoor er bij het tossen met de rackets één of twee rackets overblijven en dus spelers op de bank komen te zitten. Ook mijn racket bleef een keer over en dus mocht ik op de bank zitten, nou ja, ik bleef natuurlijk lekker in mijn rolstoel zitten. Uiteindelijk ben ik met de andere overgebleven speler gaan overslaan. Eigenlijk is dat voor mij veel intensiever, het bewijs…zweetdruppels op mijn voorhoofd. ????

In de middag had ik een kerstborrel ????voor de angels???? georganiseerd. Ik zou voor de wijn zorgen en de angels voor een klein hapje of het wel een Amerikaan party. Kerstboomlichtjes aan ✅, de kaarsjes aan ✅, kerstmuziekje op de achtergrond ✅ Lynn en ik waren er klaar voor. ???? Langzaam druppelde de meiden binnen. Helaas konden niet alle angels erbij zijn, maar het team was goed vertegenwoordigd. We hebben heerlijk gekletst en gesmikkeld van de lekkere hapjes, het was leuk en erg gezellig. En… heel voorzichtig hebben we plannen gemaakt voor de Ride for the Roses???? in Assen op 27 september 2020.

Vanochtend was het een lekker rustig ochtendje. Alles ging in de relaxmodus. In de middag ben ik met Lynn naar de zaalhockey gefietst. Dikke jas aan, handschoenen aan en Leggy aan. De weersvoorspellingen zagen er niet echt heel goed uit, dus we moesten een beetje doorfietsen om droog bij de sporthal in Haarlem Zuid te komen. Daar aangekomen moesten we de fietsen op de stoep zetten, maar omdat de drempel naar de stoep te hoog was om zelf op te rijden, had ik mijn bike op de straat afgekoppeld en heeft Lynn onze fietsen geparkeerd en aan elkaar vastgezet. Zoals je weet wil ik nooit geduwd worden, maar nu was ook de drempel van de ingang van de sporthal te hoog om zelf naar binnen te rijden. De kracht heb ik natuurlijk wel, maar omdat ik met mijn korset aan niet kan bewegen (niet naar voor of achter en ook niet van links naar rechts ????) kon ik mezelf niet over de drempel naar binnen duwen. Om een helling (of drempel) omhoog te kunnen rijden moet ik met mezelf een soort van dubbel vouwen, met Leggy aan een onmogelijke opgave. Help! Gelukkig hielpen de meiden mij naar binnen, de tribune bleek boven. Niet handig als je in een rolstoel zit, maar uiteindelijk heb ik een mooi plekje in de zaal weten te bemachtigen. Ik heb genoten van de twee wedstrijden die het team van HBS goed gespeeld heeft, ook omdat ze twee keer ruim gewonnen hadden en onze Lynn zelfs een doelpunt heeft gescoord. Ondertussen appte Sven mij met de vraag of hij mij moest komen ophalen, omdat het ontzettend slecht weer was buiten. ???? Ik keek op de Buienradar en zag dat er een enorme hoeveelheid water naar beneden kwam. Lynn zou om vier uur klaar zijn en het scherm gaf aan dat het vanaf die tijd iets beter zou worden. Ik liet Sven weten met de fiets naar huis te komen. We vertrokken inderdaad toen het heel even droog was, maar natuurlijk kregen we een volle regenbui over ons heen. En nu maar hopen dat Leggy niet gaat roesten…????

Thuis heb ik mijn been afgedaan, mezelf afgedroogd, krukken afgedroogd, rolstoel afgedroogd, fiets afgedroogd en mijn haar gedroogd, een andere jurk aangetrokken en na een rustmomentje zijn we naar de verjaardag van onze buurjongen gegaan. Leggy bleef lekker thuis. Nu snel naar bed want morgen ga ik handbiken met een groepje van Heliomare. ????

Heb je Pauls nummer 1 show nog gezien? Lynn haar tv debuut, maar ik kreeg ook reacties van mensen die Frank en mij, mijn rolstoel en Leggy gezien hadden. Geinig, je moet wel goed kijken hoor! ????

Spreuk van de dag ????

Blijf vertrouwen op jezelf, op dat je overeind blijft staan. Je hebt al zoveel meegemaakt, blijkbaar kun jij dingen aan.