Selecteer een pagina

Afgelopen zondag kwam ons Inge met Laura een dagje op visite. Terwijl de meiden de stad in gingen om te shoppen, zaten wij thuis uitgebreid bij te praten. Fijn ook om even uit te huilen bij mijn vriendinneke. Omdat ik langzaam aan wat meer mag bewegen, hebben we ook een rondje door de buurt gewandeld. Inge met Body, ik met Leggy! ???? Wat later in de middag kwam de zon door en hebben we buiten in de tuin geproost op het leven. ????

Gisterenochtend werd ik, zoals afgesproken, gebeld door de arbeidsdeskundige van het UWV. Gelukkig zag ze in dat een face to face gesprek beter is, dus hebben we voor vrijdag aanstaande een afspraak gemaakt bij het UWV in Alkmaar. Inmiddels heb ik ook wat ervaringen gelezen van mensen in een dergelijke situatie en die zijn heel herkenbaar… ???? Laten we hopen dat het gesprek eind van de week op zijn minst wat persoonlijker en empathischer verloopt. De telefoon ging, ik nam op en kreeg de redacteur van het Haarlems Dagblad aan de lijn, die mij afgelopen jaar voor de Ride for the Roses ????en de amputatie had geïnterviewd. Hij vroeg zich af hoe ik de afgelopen maanden was doorgekomen en hoe het nu met me gaat. Ook wilde hij weten of ik open stond voor een nieuw interview en ja natuurlijk werk ik daar graag aan mee. Het artikel wat hij toen geschreven had heeft zowel in het LUMC als in Heliomare een prominent plekje gehad boven mijn bed.

Op lastige dagen hield ik mij vast aan de krachtige uitspraken die ik daar gedaan had. ???????? We hebben afgesproken dat hij donderdagmiddag bij ons thuis langs komt, mits ik op tijd terug ben van Roam Special Cycles in Hedel, waar ik mijn handbike moet ophalen. Mocht dat uitlopen, maken we een nieuwe afspraak.

Niet veel later kwam onze Jorn op de motor aanrijden. Ook wij hebben gezellig bijgepraat en geluncht. Omdat het mooi weer was en ik heel veel behoefte had om er even ‘uit’ te gaan, zijn we samen naar Elswout gereden. Ik in mijn rolstoel en broer met Body aan de lijn, hebben we een mooi rondje gedaan. Heerlijk, ik geniet altijd zo van dit prachtige bos en landgoed. ????

Na een kopje koffie thuis, vertrok broer weer naar het zonnige zuiden en heb ik wat later een rondje gelopen met mijn prothese. Heel rustig, omdat ik nog steeds behoorlijk last heb van mijn rug. Maar ik moet zeggen dat het toch ook ietsje beter gaat.????

Vanochtend kwam Miren met de trein vanuit Breda om gezellig samen hier te lunchen. Sven en Lynn waren ook thuis en hadden voor het eten en de tafel gezorgd. We hadden elkaar al even niet gezien, dus genoeg om bij te praten.

Rond de klok van half drie reden Sven en ik naar Heliomare, omdat ik daar mijn afrondings-evaluatiegesprek had met mijn revalidatiearts en de ergotherapeut. Vooraf zou ik met de ergo de stand van mijn rolstoel nog even goed bekijken, zodat donderdag de handbike erop kan worden afgesteld. Wij waren op afgesproken tijd boven in de huiskamer van de tweede etage en namen een bakje koffie. Grappig want ik werd meteen aangesproken door een aantal revalidanten over mijn ‘loopwheels’. Natuurlijk heb ik ze verteld wat de functie is van deze wielen en waarom ik er zo blij mee ben. Even later sprak ik ook nog een aantal verpleegsters, die wilden weten hoe het nu met mij gaat. De ergo kwam aanlopen en was eigenlijk te laat voor de eerste afspraak, dus zouden we eerst de evaluatie doen en daarna de stoel bekijken. Ook prima. Met de revalidatiearts hebben we de status van alle therapieën en alles daaromheen doorgesproken. De status van de hulpmiddelen, mijn onderrug, het lopen met prothese, mijn mentale gesteldheid en het UWV. Morgen en volgende week woensdag zijn mijn laatste twee therapiedagen in Heliomare, daarna zal ik mijn therapieën en sporten in Haarlem moeten oppakken. Het einde van een intense revalidatieperiode en programma is in zicht. Van de ene kant heel fijn, op naar de volgende fase dichtbij huis, aan de andere kant ook eng om het los te laten. Heliomare heeft mij veel gebracht en nog meer geleerd en daar zal ik ze altijd dankbaar voor zijn. In overleg met de fysiotherapeut ga ik over naar een fysio-praktijk in Haarlem. Ook ga ik opzoek naar een (warm ????) zwembad in de buurt en hoop ik mij aan te sluiten bij een lokale badmintonvereniging. Belangrijk is dat ik mijn lichaam sterk houd en blijf trainen om zo fit mogelijk te blijven, daar ga ik zeker alles aan doen. Handbiken is een onderdeel daarvan en ik ga er vanuit dat ik op korte termijn mooie tochtjes kan gaan maken. ????‍♀️????

Uit een doosje vol kracht:????

Ik kijk hoe mijn angsten verdwijnen achter de horizon.