Selecteer een pagina

Eindelijk is de dag aangebroken van de acupunctuur. Stiekem keek ik er wel naar uit, want ik hoop nog altijd dat hiermee de fantoompijn af zal nemen. ????????

Bij het wakker worden, had ik weer veel pijn en last van stijfheid aan de rechterkant (mijn stomp) en, hoe gek het ook klinkt, mijn handen. Misschien komt dat, omdat ik altijd veel druk heb op mijn handen als ik met krukken loop en met de rolstoel rijd. Pas toen ik alles een beetje gerekt had, stond ik op. Tegen de tijd dat ik aangekleed was, was de meeste pijn en stijfheid weg. Na een lekker bakje koffie van Frank en het ontbijt, werd ik naar Heliomare gebracht. Been mee, rolstoel mee, krukken mee en zwemtas mee. ???? Ik was aan de vroege kant, dus had nog even tijd voor een bakkie. Om negen uur moest ik me melden bij de polikliniek. De revalidatiearts kwam mij halen en we gingen de behandelkamer in. Daar mocht ik gaan liggen op een bed. Mijn oren werden steriel gemaakt en er werden in elk oor 5 naaldjes geprikt. Sommige plekjes waren gevoelig, maar het ging verder prima. Ik mocht mijn ogen sluiten en relaxen, de arts liet mij een half uurtje alleen liggen. Toen ze terugkwam werden de naaldjes er weer uit gehaald en was het klaar. En nu maar hopen dat het zijn werk doet. ????????

Bij de ooracupunctuur prikkelt men met naalden bepaalde punten op de oorschelp. Deze punten zijn via het centrale zenuwstelsel reflexmatig verbonden met bepaalde delen van het lichaam. De prikkel leidt ter plekke tot een toename van de zelfgenezende werking van het lichaam. Ooracupunctuur is een behandeling met een algemeen regulerend karakter. Dit uit zich behalve in een werking op de klachten ook in een verbetering van het algemeen welbevinden.

Na deze ‘rustige’ therapie heb ik een kopje thee gedronken en ben ik naar het secretariaat van de autorijschool gegaan voor het maken van een afspraak voor de ‘intake’. Deze staat nu gepland op 13 juni. Weer een nieuwe uitdaging aanstaande! ????????Ik ben naar de oefenzaal gegaan, heb mijn been aangedaan en begon net met de looptraining, toen de ergotherapeut en haar stagiair naar mij toe kwamen. Zij vertelden dat het opmaat gemaakte kussen nog altijd niet geleverd was. De ergo had inmiddels contact opgenomen met het Hulpmiddelen Centrum Haarlem en zij zijn er weer achteraan gegaan. Als het goed is, komt het kussen volgende week. ????Vervolgens kregen wij twee opties voor de nieuwe passing van het kussen, de rolstoel en de handbike. Eind juni. ???????? Ik ben al ruim acht maanden gehandicapt, maar heb nog niets. Geen rolstoel, geen handbike, geen kussen en geen nieuwe poort. Zo frustrerend! ???? De communicatieadviseur van Heliomare kwam vragen of ik de foto van mijn prothese wilde zien. Ja, dat wilde ik wel. Ze had het interview voor het personeelsmagazine uitgewerkt en aan mij en de instrumentmaker voorgelegd. Morgen zal ik het doornemen. De pauze was er een beetje bij ingeschoten, maar ach ik was lekker bezig en kon meteen door naar de fitness. Ik kan niet anders zeggen, dan dat ik heerlijk getraind heb. Beetje cardio en een beetje kracht oefeningen. Power!! ????????

Tijdens de lunch ben ik met een kopje thee en mijn broodje buiten in het zonnetje gaan zitten. Even niks, al raak je vrij snel aan de klets daar. ???? Om één uur moest ik in het zwembad liggen, maar deze keer was ik niet alleen. Er lagen maar liefst acht andere dames in het water. Ik had het nog nooit zo druk gezien.???? Samen met de zweminstructeur heb ik geoefend om via de rand het zwembad in het water te springen. Dus niet via de gebruikelijke inloop. Nou ja, eigenlijk kreeg ik gewoon een zetje. ???? De anderen gingen aguajoggen en kletsen, veel kletsen. Het leek wel een kippenhok. Ik probeerde netjes tussen iedereen door mijn baantjes te trekken, daar kwam ik tenslotte voor. Na het badderen was het douchen en aankleden. Ik heb mijn zwemtas in het kluisje opgeborgen en heb in de oefenzaal mijn been weer aangedaan. Op mijn gemak ben ik naar de sporthal gewandeld en daar heb ik met mijn prothese aan getafeltennist! ???? Dus een keer staand in plaats van zittend. ???? Dat is toch weer wat anders. Door het hoge korset kon ik niet alle ballen teruggeven, maar ik vond het goed genoeg! ????

Zo, nu was ik klaar met de trainingen.???? Ik ben terug gewandeld naar de receptie, waar ik Linda heb opgewacht. Zij zou naar Heliomare komen om samen wat te gaan drinken. Toen zij er eenmaal was, hebben we eerst nog een rondje door de hal gelopen, zodat ik haar met trots kon laten zien, hoe goed het lopen gaat. Daarna hebben we al mijn spullen opgehaald en in de auto gelegd. We hebben de strand op- en afgang weer getrotseerd en ons heerlijk in het zonnetje genesteld.

Tijd voor een drankje! Proost! ???? Lonneke had willen aanschuiven, maar door omstandigheden ging dat helaas niet lukken. Volgende keer beter! Wij hebben gezellig bijgekletst en genoten van het mooie weer. Mijn weekend is begonnen! ☀️????