Selecteer een pagina

Laat maar ‘zitten’…🙃

De goeie man kwam helemaal vanuit Groningen, maar toen ik zag wat hij bij zich had, kon ik hem niet enthousiast ontvangen. Hij had namelijk het eerste concept van mijn opmaat gemaakte zitting bij zich. Je weet wel, de afdruk die laatst in Heliomare, op advies van het Zit Advies Team, van mijn zithouding is gemaakt. Dit met als doel om voor een betere en comfortabelere zit te zorgen. En nee, het gaat hier niet om een ‘gewoon’ kussen hè, het was een soort Maxi-Cosi voor volwassenen op het onderstel van een rolstoel. Ik schrok me rot toen ik het zag.

Totaal seksloos. Een vreselijk lelijk ding! Weer zo’n gruwelijk groot hulpmiddel erbij… 🤨

Natuurlijk liet ik de man binnen en bood hem koffie aan, om vervolgens meteen duidelijk te maken dat ik er niet nog een rollende stoel bij kon hebben. Ik had eigenlijk verwacht dat dit proefexemplaar in mijn huidige stoel zou passen, maar helaas, dat was niet het geval. Nou ja, het is voor het goede doel zal ik maar zeggen! Mijn lichaam is namelijk behoorlijk uit evenwicht en omdat ik alles op één been of zittend op één bil moet doen, heb ik een lichte vorm van scoliose – kromming in de wervelkolom – ontwikkeld. Niet heel fijn, maar ik werk er wel aan. Bij de fysiotherapie train ik om de spieren rond de wervelkolom te versterken en mijn lichaamshouding te verbeteren. Dit vermindert de rugpijn enigszins en zo hopen we dat de wervelkolom niet verder zijwaarts buigt.

Zitvlak, achterwerk, derrière, billen, bips, gat, kont, krent, poeper, reet, achterste of toges, hoe je het ook noemt, ik mis het zachte zitten op mijn goed gevulde kadetten enorm.

Mocht je ooit klagen over je dikke reet, niet doen! Wees er blij mee en zuinig op. Geloof me, ik zou er een moord voor doen. Bij wijze van spreken dan he?! 😬 Goed, waar was ik gebleven? De bibs laat ik links liggen. Mijn vraag aan de orthesemaker was, waar en hoe ik die rolstoel met ‘kuip’ überhaupt kon uitproberen? Mijn handbike kon daar niet aangekoppeld worden en in huis, met twee rolstoelen, een trippelstoel, een prothese, tig kussens en het nodige meubilair is er te weinig beweegruimte over. De man zag natuurlijk wel wat ik bedoelde en begreep gelukkig mijn weerstand. Hij haalde zijn gereedschap uit de bus en schroefde de Maxi-Cosi los van de meegekomen stoel.

Het rollende onderstel ging linea recta mee terug naar Groningen. Godzijdank.

Opgelucht haalde ik adem. De orthesemaker zette het gevaarte op een fauteuil en propte er wat kussens tussen voor de stabiliteit, zodat het niet om zou vallen als ik erin ging zitten. Ik nam plaats en voelde natuurlijk wel dat het zitcomfort bood, waar het allemaal om te doen is. Omdat ik aan alle kanten gesteund en ondersteund word, voelt het geborgen. Toch vroeg ik me ook af hoe dit foeilelijke ding er straks uit komt te zien, want dit oogt niet echt charmant en het is onhandig zwaar en groot. De bedoeling is dat het kuipje na een periode van ‘zittesten’ bijgewerkt wordt tot een kleiner exemplaar, wordt bekleed en uiteindelijk op mijn nieuwe rolstoel – die nog moet worden aangemeten –  zal worden gemonteerd. Even onderuit zakken is er in deze zit niet bij, want dan ‘past’ het niet meer. Ach, we zullen kijken hoe we dat tegen die tijd gaan oplossen. Wanneer het zover is? Joost mag het weten! Er kan zomaar een half jaar voorbij gaan… Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier het filmpje met de zitorthese.

Thailand

Zeg ja tegen nieuwe avonturen!

Thailand, gelegen in het hart van Zuidoost-Azië, is een prachtige bestemming die bekend staat om zijn adembenemende landschappen, rijke cultuur en gastvrije bevolking. Met zijn tropische jungles, idyllische eilanden, historische tempels en bruisende steden, biedt het een fascinerende mix van traditie en moderniteit. Of je nu wilt genieten van de rust op afgelegen stranden, de smaakvolle Thaise keuken wilt ontdekken, of jezelf wilt onderdompelen in eeuwenoude rituelen, Thailand heeft het.

Deze keer is het niet Lynn die er een tijdje tussenuit gaat, maar zit onze Sven ruim 9.200 km bij ons vandaan. Zoonlief is afgelopen dinsdag met backpack en heel veel enthousiasme vertrokken naar Thailand om daar te genieten van alles wat dat prachtige land te bieden heeft. Hij heeft zijn studie Business Administration en zijn master Accounting & Control met verve afgerond en start in januari met een ‘grote mensen’ baan. De Boterfabriek heeft hij voor de time-being overgelaten aan zijn fijne compagnon. Nu dus alle tijd voor een mooie reis en een geheel nieuwe belevenis. De voorbereidingen liepen al een tijdje; paperassen in orde maken, route deels uitstippelen, de eerste overnachtingen boeken, inentingen halen en spullen klaarleggen, maar nu is hij dan ook echt vertrokken. Ruim vijf weken ‘Sven time’ vol nieuwe ervaringen, ontmoetingen en onvergetelijke momenten. Best spannend zo alleen op reis, maar wat ben ik trots op die gozer, hij doet het gewoon.

Ga het avontuur tegemoet en maak mooie herinneringen waar je de rest van je leven met plezier op terugkijkt!

Lieve Sven, geniet van elk moment, proef nieuwe smaken (neem deze vooral ook mee naar huis, haha!), omarm de cultuur, maak prachtige foto’s en ben nieuwsgierig. Deze reis zal je leven verrijken en je de kans geven om jezelf beter te leren kennen. Wees voorzichtig, houd contact en deel je avonturen met ons. Wij kijken uit naar de dag dat je weer veilig thuiskomt, maar voor nu wens ik je een ongelofelijke tijd in Thailand. Ik hou van je tot aan de maan en weer terug (x ontelbaar keer), waar je ook bent! ❤️

Eén van mijn beste vrienden heeft nooit een woord tegen mij gezegd; mijn hond! 😂

De komende weken zullen wij dus vaker met onze grote vriend Sim op pad moeten, maar wat zal hij zijn baasje en de strand- en boswandelingen gaan missen. Onze viervoeter is namelijk idolaat van Svennie. Die twee zijn gek op elkaar, ja dat is pas echte pure liefde. Mooi om te zien hoe die met elkaar verbonden zijn. Daar kan ik met geen mogelijkheid tegenop boksen. Ook niet met een hand vol koekjes. Alhoewel…dan kom ik aardig in de buurt! 😁 Liefde gaat bij een Labrador toch ook door de maag. En wat was ik blij dat ik afgelopen week bij het oversteken van de Randweg, brokjes in mijn hand had. Hoe het gebeurde weet ik niet, maar het gebeurde…

Ineens had ik de hondenriem vast, zonder hond en zag ik Sim ‘bevrijd’ oversteken. Paniek!

De auto’s stopten voor het rode stoplicht en de vele fietsers staken over. Sim had zijn kop (bewust of onbewust?) uit de halsband weten te murwen en keek nieuwsgierig om zich heen. Hij begreep dat hij ‘los’ was en kwispelde blij. Lichte paniek kwam opzetten en ik riep zijn naam, terwijl ik mijn hand met brokjes uitstak. Altijd wil hij lekkers, nu natuurlijk niet. Hij was duidelijk opzoek naar iemand die hem aandacht of een aai over zijn bol wilde geven, maar dat gebeurde gelukkig niet. Godzijdank was er geen ander harig potentieel speelkameraadje op straat, want dan zou het hek van de dam zijn. Ik stopte midden op de weg en commandeerde hem bij me te komen. Angstig keek ik naar de auto’s in de hoop dat ze me de tijd wilde geven om dit vrijgevochten projectiel te vangen. Yes! Ik had hem in zijn nekvel te pakken en nam hem voorzichtig mee naar de overkant. Met trillende handen deed ik snel zijn halsband weer om zijn nek. Nou Sim, dit gaan we niet een keer doen vriend! Ik heb er gelijk weer een paar grijze haren bij… 🫣

Huizenjacht

Of ik zie er goed uit, of het huis. Je kunt niet alles hebben! 😂

Het was erg stil op Funda in de categorie woningen waar ik naar op zoek ben, dus ik heb afgelopen week geen enkel huis bezichtigd. Saai hè? Wel heb ik wat locaties en wijken van Haarlem bezocht om te kijken of ik mezelf daar zie wonen, maar erg geruststellend was het niet. Sterker nog, het leverde eerder onrust en buikpijn op. Martijn Krabbé heeft helaas nog niet aangebeld en ik heb Alex, Bob en Roos – het team van Kopen Zonder Kijken – nog wel heerlijke koffie beloofd… 😏 Oh, ik zou er een moord voor doen (wat ben ik moordlustig hè in dit blog, haha) als ze mij zouden willen helpen bij het vinden van mijn paleisje. Ondanks dat de moed soms in mijn schoen zakt en het vertrouwen naar het nulpunt daalt, blijf ik positief hoor. Het houdt me alleen wel bezig, ik ga ermee naar bed en sta er mee op. Slapeloze nachten heb ik ervan, maar ja ik weet het, dat is niet echt helpend.

Toch weet ik ook dat de dag steeds dichterbij komt, dat het wel ‘liefde’ op het eerste gezicht is.

Dat het huis en de locatie klopt. Dat mijn woonwensen worden vervuld en ik opnieuw kan beginnen. Alleen moet ik dan de buit binnen weten te slepen, zonder dat de kapers op kust belachelijk veel gaan overbieden en mijn droom uiteen spat. Haarlem blijkt erg populair en dat snap ik, want het is ook een mooie fijne stad. Ach we zien het wel. Komt tijd, komt raad. Toch? Deze hele week zit ik sowieso niet zo lekker in mijn vel, ben behoorlijk emotioneel en dat heeft alles te maken met de spanning die ik voel voor de 5-jaarscontrole van maandag. Geloof me, dat went nooit. Maar borstjes vooruit en lipjes getuit, het is weekend! Mijn weekend is goed begonnen, ik ben bij mijn lieve nichtje in Elst op visite geweest en heb in de avond gezellig getafeld met de powervrouwen. Een goed begin is het halve werk, enjoy!

Spreuk van de dag

Zodra ik loslaat
Wat geweest is
Alvast geniet
Van wat
Komen gaat
Ben ik dankbaar
Voor wat blijft
Tegeltjeswerk