Selecteer een pagina

Vandaag is een belangrijke dag. Het is D-day voor mijn eerste passing van mijn prothese. Het nieuwe been dat past bij Ilse2.0. ????

De taxibus was mooi op tijd en bracht mij naar Wijk aan Zee. Ik mocht eerst lekker een half uurtje zwemmen. Het mooie is dat ik bijna altijd een privé zwembad heb, want ook nu waren we maar met tweeën in het water. Genoeg ruimte om te spartelen dus!???? Na het douchen, aankleden en haren drogen, pakte ik mijn jas uit mijn kluisje om naar buiten te gaan. In de sporthal wissel ik altijd van rolstoel, om daar de handbike aan te koppelen. Uiteraard zit ik dan wel op mijn eigen (CulSana) kussen. De eerste vijftien minuten gingen goed, daarna begon die vreselijke fantoompijn weer.⚡️Het fietsen ging wel goed hoor, maar de pijn zit mij echt in de weg… Zo balen! ???? We hebben desondanks toch een rond Kruisberg gefietst.

Rond lunchtijd waren we weer terug bij Heliomare. Ik heb boven op ‘mijn etage’ in de huiskamer geluncht. Beetje sociaal netwerken kan geen kwaad. ????

Aansluitend ging ik naar de fitness. Dit was mijn laatste ‘fysiek profiel’ training, waar ik echt gewerkt heb aan spierkracht in mijn armen en been. Vrijdag word ik getest en worden de resultaten vergeleken met die van zes of zeven weken geleden. Ben toch benieuwd! Tijdens mijn laatste buikspieroefening kwam Frank by surprise de fitness binnen lopen. Mooi, had ik gelijk een maatje voor de laatste activiteit van de dag; tafeltennis! ????????

Om half drie was het tijd om naar de prothesemaker te gaan. Meteen toen we binnen kwamen zag ik mijn nieuwe been staan. Ik schrok niet, want ik had eerder zo’n prothese gezien, maar hij was wel groot.???? Omdat ik geen rechterschoen mee had genomen, ging de fysio er eentje halen. Daarna mocht ik passen. Het corset, wat gemaakt is van giethars, werd middels gespen met klittenband heel strak aangetrokken. ???? Toch maatje 38…????, kon alleen niet meer ademen.???? Nee hoor, maar het was wel een heel hoog corset. Dat is nodig om het been op af te kunnen steunen. Voor nu prima, maar is het in de zomer, als het lekker warm is, draagbaar? We gaan het zien. Ik mocht er nog geen stap mee zetten, maar moest staand druk geven. Dus er gewoon op steunen met mijn ‘stomp’. Met een meetmat konden we zien of ik het gewicht voldoende verdeelde over ‘twee’ benen. Het voelde heel raar om op twee benen te staan. Helaas kwam de fantoompijn ook hier weer opzetten en moest ik proberen aan te geven waar de pijn vandaan kwam. De prothesemaker wist genoeg, hij had verschillende aantekeningen gemaakt van de punten die hij deze week zal aanpassen.

Vrijdag heb ik daar weer een passing en zo zal het de komende weken wel gaan. Er zal nog heel wat nodig zijn, voordat we de ‘ideale’ pasvorm hebben. Zodra we dat punt bereikt hebben, wordt het corset opnieuw gemaakt van Carbon en siliconen. Nu maar hopen dat het gaat werken en de pijn juist onderdrukt wordt bij het lopen. Zoals het er nu uitziet, zal ik maandag mijn eerste stappen zetten…????????

Op de website van het KWF is er een pagina over botkanker. Bezoekers van deze site vinden het, over het algemeen, waardevol om ervaringsverhalen van andere patiënten te lezen. Het KWF vindt mijn verhaal krachtig en heeft het geplaatst, ook omdat het aandacht genereert voor de Ride! ????

https://www.kwf.nl/kanker/botkanker/Pages/default.aspx

Je kunt er maar beter aan wennen, dat het lot je leven runt. Probeer niet te veel te plannen en geniet wanneer je kunt. Martin Gijzemijter