Selecteer een pagina

Voor het eerst in deze periode, had ik mijn wekker gezet. ⏰ Ik had namelijk om half negen al bekken fysiotherapie en weet dat ik de tijd echt wel nodig heb voor de verzorging. De reden dat ik de wekker had gezet, was dat ik eerder die week aan de verpleging liet weten dat half negen best vroeg is (voor het hele ochtend ritueel) waarop een verpleegster een grap maakte dat het hier geen vakantieoord was. En dat is natuurlijk ook zo. Er moet gewerkt worden. Werken om jezelf sterker en zelfstandiger te maken. Maar..dan mogen ze ons in het weekend ook iets langer laten slapen. Dan houdt mijn werkweek namelijk op. ????????

Goed om half negen had ik dus bekken therapie en zat ik in de wachtruimte beneden. Mijn therapeute kwam mij halen en we gingen naar een behandelkamer. Omdat ik inmiddels al ‘gewoon’ naar de wc kan en dus alles weer ‘normaal’ werkt, konden we ook kijken naar mijn balans.

Een ding is zeker…een goede balans heb ik niet. Ik hang altijd een beetje naar links. Het is wel iets waar ik bewust van ben, maar dat op een ‘eigen’ manier corrigeer. Daar valt nog wel wat te verbeteren. ????

Na deze therapie moest ik meteen door naar de rolstoelles voor beginners. De vraag is hoe lang blijf je beginner? ???? Geloof het of niet, maar we hebben gevoetbald! Dat was echt heel grappig. In een klein veld, met een grote bal speelden we 3 tegen 3. We mochten zowel handen als voeten gebruiken. Een leuke manier om toch ook de snelheid en de behendigheid te trainen. Ik kreeg het er echt warm van. ????

Aansluitend was de ochtend gymnastiek. Eigenlijk stond dat niet op mijn programma, maar omdat het clubje klein was en ik zin had om mee te doen, kon ik aansluiten. Deze keer gingen we oefeningen doen met een stok. Ik wist niet dat je met een stok zoveel arm oefeningen kon doen. ???????? Als afsluiting deden we weer een soort knots hockey gecombineerd met paaltjes voetbal. Snappie? Nou goed, ik vond het leuk. Daarna was het tijd voor een bakje koffie en een klein kletspraatje. Mijn ‘zittijd’ had ik toch weer overschreden, dus snel naar boven en op bed.

De wondverpleegkundige stond al klaar om samen met een stagiaire de wond van de huidtransplantatie te verzorgen. Het ziet er met de dag rustiger en mooier uit.

Daarna was het lunchtijd, vandaag was er als extra een kippensoepje. Lekker! Ik lag nog uit te buiken, toen de maatschappelijk werkster alweer binnen kwam voor de volgende therapie. Eigenlijk bespreek je van alles met haar. Wat goed en niet goed gaat, maar ook over het naar huis gaan met de feestdagen.

In de middag kwamen eerst mijn beide buurvrouwtjes op visite, waarmee ik aardig ben bijgepraat.

Later kwamen Manja, mams en Nicky mijn kamer inlopen toen ik mij nog aan het mooi maken was, zittend in mijn rolstoel. Ik was te laat om ze bij de lift op te wachten. Jassen en tassen werden neergezet om samen in de woonkamer koffie te drinken. Oh… nu hadden ze oliebollen met bakkersroom meegenomen. Lekker!!????

Net toen we de calorierijke heerlijkheden op hadden kwam ons Lynn binnen wandelen. Surprise! Wat leuk!???? We dronken nog een kopje koffie samen, voordat we weer terug gingen naar mijn kamer. Daar kletsen we gezellig verder. Uiteindelijk heb ik ook nog geoefend om met krukken door de gang te lopen, met Manja en Lynn naast mij voor de veiligheid. Dat ging prima en iedereen was trots op mij.????

De familie bleef nog even hangen toen ik mijn eten kreeg, maar vertrokken kort daarna. We hebben speciaal voor het blog nog wel een leuke kerstfoto gemaakt! ????????

Cadeautje 12 van de Rituals advent kalender????was een kleine mascara. ????

Als je wilt doen waarvan je droomt, maar niet weet hoe te beginnen, kijk dan niet voor je, ook niet achter je, maar kijk vooral naar binnen.

Martin Gijzemijter

[wpvideo QOR6mlzT ]