Selecteer een pagina

Deze dag verliep een beetje rommelig.

Ik werd wakker en de verpleging vroeg wat ik wilde eten. Nu is dat eigenlijk elke dag hetzelfde; kwark, muesli, 1/2 Nutridrink en een kopje thee. Niet heel ingewikkeld, wel lekker en voedzaam.

Daarna as usual wassen en jawel laxeren. ????

Mandy had geregeld dat ik om 11 uur een overheerlijke voetreflexmassage kreeg van Marjolein.

Voetreflexmassage stimuleert de reflexen in de voeten om in corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Ik kan je vertellen dat het heel relaxend en ontspannend werkte en dat met maar 1 voetje.

Ik was Zen! ????????????

Meteen aansluitend kwamen de artsen op visite. We hebben de wond, de pijnklachten, medicijnen en de stoelgang besproken. De medicijnen zijn iets aangepast ivm de fantoompijn. Laten we hopen dat het werkt. De artsen waren nog maar net de deur uit, of de ergotherapeut en ons Inge kwamen de kamer binnen lopen. Nadat ik Inge uitgebreid begroet en geknuffeld had, gingen we samen met de ergotherapeut weer aan de slag met de rolstoel. Ze had een nieuwe rolstoel in de hoop dat deze beter zou zijn, dan de andere.

Ik probeerde een beetje onvoorbereid mijn bed uit te komen. Dat ging niet lekker en was erg pijnlijk, ik had het niet gedaan zoals ik geleerd had. Wilde te snel. Hiervan heb ik wel geleerd. Nooit meer doen! De nieuwe stoel voelde niet goed. De drukpunten van de leuning zaten precies op mijn pijnlijke kant. Ik weet niet waarom, maar ik moest ineens heel hard huilen. De pijn, de onmacht, de verveling, de tijd….alles kwam op mij af. ???? Ik was er klaar mee, maar moest nog een keertje terug naar mijn eerdere rolstoel. Deze zat wel veel beter, maar de armleuning is en blijft te laag. Nog steeds werk aan de winkel dus voor de ergotherapeut. Met behulp van de verpleging ging ik weer mijn bed in. Zucht….dit alles kostte mij best veel energie.

De middag brachten we gezellig keuvelend door. Inge had weer een lekker uiensoepje mee, dat was heerlijk genieten! ????

Ik weet niet of het door de voetreflexmassage kwam, maar ik kan je zeggen dat mijn darmen aardig tekeer gingen en meer dan dat. ..????

Aan het eind van de dag blijk ik toch weer koorts te hebben ????, dus uitrusten, beetje tv kijken en slapen. Tot morgen! ????????

Het compliment van de dag is: ‘Jij laat de mensen lachen’. ????