Selecteer een pagina

Rond kwart voor acht werd ik wakker. Ook deze dag startte ik met kwark en cruesli, een flesje protino en een kopje thee. Daarna gingen we wassen en aankleden. Ik moest mijn tanden nog poetsen, toen de ergotherapeut voor mijn neus stond. Het klopte hoor, zij was prachtig op tijd, ik was degene die de boel een beetje vertraagd had. Dus snel tandenpoetsen en een kam door mijn haar halen. Daarna gingen we richting het toilet, met een stoel met een uitsparing. De stoel zetten ze boven de wc, handig!

Toch bleek dit voor mij niet de beste oplossing. Later hadden ze een brilverhoger gevonden, die ik mocht uitproberen.

Na deze therapie ging ik met intern vervoer ( = iemand die je rolstoel duwt) naar de sporthal, waar ik rolstoel-les voor beginners had. Vandaag was ik de enige. Ik denk dat de anderen ineens allemaal ‘gevorderd’ zijn. ????

My personal trainer (ik had nu dus privé les????) heeft mij het een en ander uitgelegd over hoe om te gaan met hoge stoepranden en drempels. Je moet je rolstoel dan enigszins naar achter kiepen, over de drempel heen en dan flink gas geven. Sven en Lynn zouden dat fantastisch vinden, maar ik niet. Ik vind alles eng. ???? Elke keer dat ik op 2 wielen kwam te staan, ontsnapte er een klein gilletje. De wheelie blijft dus nog even uit. ????

Na de les ging ik zelfstandig (met een beetje hulp) naar mijn kamer, me-time!

Annet en Maurice kwamen in de middag lunchen en hadden heerlijke broodjes en beleg meegenomen. Ik had ze bij de lift opgewacht, (surprise!) en we zijn gelijk doorgegaan naar de huiskamer. We hebben gezellig uitgebreid getafeld. Omdat het zitten voor mij steeds lastiger werd en het zit-uurtje voorbij was, zijn we naar mijn kamer gegaan.

Frank kwam ook nog even langs en toen hij wegging, kwamen mijn moeder, Manja en Nicky. Na het eten kwamen Marjon en Jelle nog even bijkletsen.

Zo zie je, mijn dagen zijn redelijk gevuld met visite. Ik vind dat super gezellig, maar ik kan niet wachten totdat mijn dagen gevuld zijn met therapieën en trainingen. Daar ben ik tenslotte voor naar Heliomare gekomen. ????????

Ik moet nog even volhouden, alles op zijn tijd.

Het compliment van de dag is: ‘Jij bent oprecht!’ ????