Selecteer een pagina

Vertraag, geef aandacht, wees dankbaar en geniet! Liefke

Jeetje, ik ben een beetje overrompeld door de vele mooie reacties op mijn vorige blog ‘Afgekeurd‘. Nou ja, mooi…het is veel meer dan dat! De complimenten vlogen om mijn oren. De warme en liefdevolle woorden raakten mij enorm. Het is een soort van ‘Boosterprik’ maar dan voorzien van positieve energie. Super dank daarvoor! Eerlijk gezegd werd ik er een beetje verlegen van. Ik ben ook maar een gewoon mens hè? Nou ja, gewoon… ????, met één been en nu dus met het stempel arbeidsongeschikt, maar dat is het wel. Ja, ik ben (behoorlijk) getekend door en voor het leven, maar ik ben ook dankbaar. Dankbaar dat ik er nog ben, dankbaar voor mijn gezin (waarvoor het ook niet altijd even makkelijk is), dankbaar voor mijn positieve genen en dankbaar voor mijn familie, vrienden en lieve volgers, die mij er doorheen slepen door op de juiste momenten een hart onder de riem steken. Een hele dikke kerstknuffel van mij voor jou! ????

Kerst lockdown 

Quarantaine dagboek. Dag 7: boodschappen gedaan en genoeg eten gehaald voor 3 weken. Dag 8: het eten is al op. ????

Het wordt ons allemaal niet makkelijk gemaakt. We zitten in de zoveelste lockdown. We hebben inmiddels de intelligente lockdown gehad (maart 2020), een gedeeltelijke lockdown (oktober 2020), een harde lockdown (december 2020), een semi lockdown (november 2021) en nu een soort feestdagen lockdown (december 2021).  Alles is opnieuw gesloten. Nederland zit potdicht. Het enige uitje wat mogelijk is, is een bezoekje aan de supermarkt of drogist en daar wordt momenteel een familie uitje van gemaakt. Niet handig en verstandig, maar wel begrijpelijk. Scholen, horeca en niet essentiële winkels zijn gesloten. Net als de sportscholen, binnen sporten, pret- en dierenparken, bioscopen, musea, theaters en concertzalen. Kortom, we kunnen geen kant op deze dagen.

Wat ongezellig allemaal hè?! ???? Lynn zit dus net als velen voorlopig thuis, want met een 0-uren contract in de horeca zal ze niet vaak worden opgeroepen voor de buitenbar, frietchalet of de Take Away. Zij had natuurlijk graag wat extra centjes willen verdienen tijdens de feestdagen, maar helaas. Het pakt even helemaal anders uit dan gehoopt. Sven valt ook met zijn neus in de boter. Net voordat Nederland in lockdown ging, is hij terug gekomen uit Oslo. Nu kan hij weer betaalbare biertjes drinken, maar is er geen kroeg open. ???? Sneu hoor. Gelukkig heeft hij sinds deze week wel een kantoorbaantje, waar hij een aantal uur naast zijn studie kan werken. Goede timing, want hij kreeg niet één, maar zelfs twee kerstpakketten. De bofkont! Voor mij als blogger is het thuiszitten ook een ding, want als ik niets mee maak, kan ik er ook niet over schrijven. Waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Het enige wat overeind blijft is mijn fysio training. Dat worden karige blogs de komende weken. Maar ja, het is wat het is. Mooier kunnen we het niet maken, we kunnen wel proberen om er maar weer het beste van te maken. Keep up the spirit mensen!

Verrassing!

Er zat een pakketje bij de post. Voor mij. Wat leuk! Wat zou het zijn? Als je bent afgekeurd en dus niet werkt, krijg je ook geen kerstpakket natuurlijk. Ik pakte het snel uit en zag tot mijn verrassing het boek ‘Lieve mama’ van schrijfster Esther Verhoef. Op een gekleurd papieren hartje stond; ‘Hoi lieve tante!’ Snel las ik het briefje waarin mijn nichtje Naomi schreef dat ze het boek uit had en had onthouden dat Esther ook één van mijn favoriete schrijvers is. Omdat ik het boek nog niet kende, had ze het naar mij opgestuurd. Lief hè? Nu mag ik in de literaire thriller duiken. Heerlijk! Komt dat even goed uit, nu mijn hele agenda blanco is! ???? Ik ben pas net begonnen met lezen, maar ik kan je nu al vertellen dat het ontzettend spannend is. Dat wordt dus snel verder lezen tussen de kerstlunches en feestelijke diners door.

Sim

Meteen toen ik de huiskamer binnen kwam zag ik het. Meneertje was losgegaan…papier, karton, een pen en tig tandenstokers lagen all over the place. ????

Nee!! ???? Sim Moerkerk, wat heb jij gedaan? Daar lag ons duiveltje, met een onschuldige blik, op het kleed tussen de rotzooi. In eerste instantie wist ik niet wat hij gesloopt had, maar niet veel later viel het kwartje. Hij had van mijn dienblad dat naast mijn bank staat het ‘doosje vol kracht‘ krachtig uit elkaar getrokken en alle spreuken verscheurd en verslonden. Ook het plastic etuitje met tandenstokers lag aangevreten op de grond, net als de pen en een flessenstopper. Hij kwam kwispelend bij me staan, gaf pootjes en likte mijn hand. Was dit zijn manier van sorry zeggen? Stiekem moest ik erom lachen, maar blij was ik niet. Op het enige briefje wat nog intact was, stond de affirmatie ‘Ik ben sterk‘. Nou Sim, je hebt wel een goeie spreuk uitgekozen! De boef. ????

Roam Special Cycles

Fietsen is mijn medicijn.

Maar ja, wat als de ondersteuning van de handbike het niet doet? Precies, dan is fietsen niet meer leuk, maar een ware krachtinspanning. Ik baalde ontzettend van het feit dat er weer wat mis was. Wat een gedoe iedere keer. Natuurlijk moest ik Hulpmiddelenspecialist Kersten bellen, maar eerlijk gezegd twijfelde ik of zij de storing op korte termijn konden verhelpen. Ik besloot het probleem eerst bij de fietsspecialist in Hedel voor te leggen, zodat ik een beetje wist wat het zou kunnen zijn. Ik kreeg een monteur aan de lijn en legde kort uit wat er aan de hand was. Het konden verschillende dingen zijn, maar om zeker te weten wat het euvel was, zou hij de handbike graag willen zien. Ik heb Kersten gebeld en mijn verhaal gedaan. Omdat het een specifiek probleem met de accu betrof, stelde ik voor om zelf naar Hedel te rijden, om mijn fiets geheel na te laten kijken. Gelukkig kreeg ik groen licht, stuurden zij een opdrachtorder naar Roam en kon ik een afspraak inplannen.

Er bleek precies nog één plekje vrij te zijn, voordat het bedrijf tussen Kerst en Oud & Nieuw zou sluiten. ????

Afgelopen woensdag was de enige mogelijkheid om voor reparatie naar Brabant af te reizen. Nog vóór de lockdown hadden Sven en ik met broer afgesproken om samen in Vught te gaan lunchen, terwijl mijn bike gerepareerd zou worden. Maar je snapt het al, dat feest ging natuurlijk niet door. We moesten iets anders verzinnen. Met de handbike en Sim in de kofferbak, de rolstoel in delen naast Lynn op de achterbank, zoonlief achter het stuur en ik ernaast reden we naar het zuiden. We brachten de handbike met mijn rolstoel naar de fabrikant in Hedel voor reparatie en onderhoud en tuften door naar het nieuwe stulpje van Jorns vriendin Alexandra in Terheijden. Voor de lunch (met worstenbroodjes!) kregen we een rondleiding door het nieuwe huis, terwijl onze draak van een Sim op onderzoek ging. Hij vond alles interessant, niets was veilig en hij zwiepte er vrolijk met zijn staart op los. ‘Nee Sim! Pas op Sim! Sim zit, lig en blijf….!‘ ????

Toen Roam belde dat mijn fiets klaar was, waren we net klaar met eten. Sim werd nog even uitgelaten voordat we aan de terugreis begonnen. In Hedel stapte ik uit en hupste de werkruimte binnen. Mijn fiets was gemaakt en had een flinke beurt gehad. Wat er allemaal mis was? Nou, heb je even? De controller is vervangen, er is een nieuwe buitenband opgezet, zowel de rem- als de versnelling binnenkabels zijn vernieuwd, de standaard is voorzien van nieuwe doppen en er is een nieuwe trapsensor opgezet. En, ik moest er wel om vragen, maar kreeg ook een achterlicht voor op mijn rolstoel. Gevalletje, noodzakelijk in deze donkere tijden. Het was wel duidelijk dat ik niet veel later had moeten gaan, want dan was ik met mijn bike zo vlak voor de kerst vast ergens buiten Haarlem gestrand… ????

Bewaar wat fijn is. Of het nu groot of klein is. Hou vast wat raakt. Laat los wat niet gelukkig maakt. Fijne kerstdagen! ????????

Spreuk van de dag

Ik wens je lichtjes
wens je warmte
Liefde en gezelligheid
Hoop dat je geniet
waar mogelijk
van een leuke tijd
Ik wens je lichtjes
wens je warmte
En voor het nieuwe jaar
wens ik je vooral
veel vaker, meer
samenzijn met elkaar ????
JIP