Selecteer een pagina

Eigenlijk werd ik vanochtend een beetje brak wakker. Alsof ik de avond ervoor was doorgezakt. Ik had wel een wijntje gedronken in de Orangerie, maar heel laat was het niet geworden. Ik kon de slaap niet vatten en heb dus lang wakker gelegen. Daar heb ik eigenlijk de hele dag last van gehad. ????

Na het ontbijt in de huiskamer, ging ik richting het zwembad. Het was druk in het water, want deze keer lagen we er met vier personen in. De andere waren een beetje aan het kletsen, terwijl ik lekker mijn baantjes zwom. Na dit half uurtje, had ik de tijd om aan te kleden en boven op mijn kamer, mijn haar te drogen. In de sporthal ging ik eerst lekker badmintonnen ???? en daarna had ik valtraining. Het is zeker goed om te leren vallen, maar het was echt doodeng! ???? Er lag natuurlijk wel een dikke mat en we hadden twee trainers die ons hielpen, maar toch! We hebben geleerd om tijdens de val jezelf zo klein mogelijk te maken, (alsof je daar tijd voor hebt ????) kin op de borst, armen voor je lijf en proberen op je rug te vallen en door te rollen. De rug heeft het grootste oppervlak en kan het meeste hebben. We hebben verschillende keren en varianten geoefend vanuit stand te vallen. Ook met de rolstoel werden we achterover getrokken, zodat we met rolstoel en al ter aarde stortte. ???? Ook hier moesten we ons klein maken en natuurlijk leerden we ook op te staan. Laten we hopen dat ik niet (meer) ga vallen, maar nu weet ik in elk geval, dat als ik val, hoe het moet. ????

Ik zat lekker in het zonnetje buiten toen ons Inge met Ronald vanaf de parkeerplaats aan kwamen lopen. Ze zouden een middagje op viste komen. Ro ging met hond Mellow naar het strand en Inge en ik gingen gezellig buiten lunchen.

Heerlijk soepje van ons Inge met een broodje erbij. ???? Veel tijd om bij te kletsen hadden we niet, want ik moest weer aan het werk in de fitness. Daar heb ik mij weer in het zweet gewerkt onder toeziend oog van mijn vriendinneke. Gelukkig had ik een klein uurtje vrij en konden wij buiten op een bankje verder kletsen. Mijn laatste training was fysiotherapie, waar ik mocht lopen met mijn prothese. Het ging goed, ik loop echt heel bewust, stap voor stap. Het wordt moeilijker omdat ik steeds meer ga nadenken over de manier hoe ik loop. Lopen was ooit ‘gewoon’, dat is het niet meer. Nu is het hard werken. Er was een groep ‘fysiotherapeuten’, die in Heliomare een cursus volgde. Onderdeel hiervan was ook amputaties en dwarslaesies. Ik fungeerde als model voor een hemipelvectomy (hoogste amputatie) patiënt met een prothese been. Ik heb in de loopbrug gelopen en ze laten zien dat ik ook kon zitten. Een leraar uit Limburg legde alles uit. Als dank voor het ‘showen’ kreeg ik een VVV bon, had niet gehoeven natuurlijk (wel lief), want ik vind het juist fijn om te kunnen helpen.

Zo nu had ik weekend! Inge en ik hebben mijn tas met was ingepakt en zijn weer buiten gaan zitten.☀️ Ronald kwam precies op tijd terug om voor ons een wijntje ????te halen. Frank was inmiddels ook gearriveerd en hebben we samen wat gedronken.

Rond vijven reden wij terug naar Haarlem en Inge en Ro gingen richting het zonnige zuiden. Ik was moe, zo moe dat ik thuis op de bank in slaap viel. Lang slapen kon ik niet, want het eten was klaar. In de avond kwamen Maurice en Annet nog op visite. We hebben gezellig bijgekletst en een kopje koffie gedronken.

Het is tijd voor mij tijd om te gaan slapen! Houdoe! ????