Selecteer een pagina

V-day: ‘Dit is hopelijk het begin van het einde van de crisis’.

Woensdag 6 januari is Nederland eindelijk gestart met het vaccineren tegen het coronavirus.???? Een bijzondere dag, waar er niet alleen aandacht was voor de eerste verpleeghuismedewerker die geprikt werd, maar ook voor de (te) late start van het vaccinatieprogramma. We blijken de laatste te zijn in Europa, maar we zijn begonnen en daar gaat het om, toch? Geen idee hoe het verder allemaal gaat lopen, maar een ding weten we zeker, ons mam en Anton zullen van onze familie als eerste aan de beurt zijn. Ergens in januari of februari. Hoogstwaarschijnlijk behoor ik tot de groep van 18 – 60 met een medische indicatie (zou je wel denken toch, met één been en een kankerverleden? ???? ), die vanaf februari gevaccineerd gaat worden. En anders ga ik met de grote meute mee, vanaf april/ mei. Wij wachten de oproep geduldig af, maar wat mij betreft kan het niet snel genoeg gaan. We snakken naar het oude normaal.

Routekaart naar vrede. Zijn er nog drie wijzen in het Oosten die de weg weten? Loesje

Driekoningen valt op 6 januari en dat is precies twee weken na kerstmis. Volgens het Bijbelse verhaal kwamen de drie wijzen vanuit het Oosten naar Jeruzalem, omdat ze een ster hadden gezien. Hieruit maakten zij op dat de langverwachte Koning der Joden was geboren, kindje Jezus. Vroeger bij ons thuis werd gezegd dat op deze dag de kerstboom eruit moest, anders zou dat ongeluk kunnen brengen. Manja, Jorn en ik vierden altijd samen Driekoningen. Verkleed als de drie Wijzen gingen we de straat op (gelukkig heb ik hier geen beelden van ????) met een lampionnetje om langs de deuren liedjes te zingen, om zoveel mogelijk snoep of centjes op te halen. Soms kregen we een mandarijn. ???? Dat vonden we zo stom! Welk kind komt er aan de deur een liedje zingen met een zelfgemaakt lichtje voor een stukje fruit? Nou, ik ken ze niet! Wij wilden snoepjes voor in ons snoeptrommeltje. Volgens mij is dit echt een Brabantse traditie, hier in Noord Holland kennen ze het helemaal niet. Hier vieren ze Sint Maarten op 11 november, wat er erg op lijkt. Alleen hoeven de kids zich niet te verkleden in lange jurken. De bofferds. ????

Langzaam maar zeker verandert onze terror Sim naar een gezellige (b)engel. ????

Ook onze kerstboom is inmiddels opgeruimd. Niet verwacht dat de Nordmann deze periode überhaupt zou overleven, maar Sim heeft hem goddank heel gelaten. Die eerste dag hing hij midden in de boom tussen de ballen en kerstengeltjes wat leidde tot grote hilariteit. ???? Daarna heeft hij menigmaal onder de boom gezeten met een uitdagende stoute blik richting de takken. Net voordat hij wilde springen met zijn bek al open, riepen we in koor keihard ‘NEE SIM!!!’ en daar was hij dan toch van onder de indruk en zag hij af van een aanval op de kerstboom. Nu maar hopen dat hij onze planten ook eens met rust gaat laten. Altijd als de boom net de deur uit is, vind ik het aan de ene kant saai en ongezellig in huis zonder die kleine lichtjes, maar is het ook wel weer fijn dat de boel is opgeruimd. De takken hingen er toch al niet meer zo vrolijk bij.

Eerlijk? Ik heb me de afgelopen weken best wel eens afgevraagd wat voor een ongeleid projectiel we in huis gehaald hadden. ????

Of Body ook zo stout en bijterig is geweest kan ik me gewoon niet meer herinneren. Ik herinner mij vooral een lieve trouwe sullige hond die nooit iets of iemand kwaad deed. Een goedzak, die nooit blafte of gromde. Sim heeft deze weken al meer lawaai gemaakt dan Body in elf jaar gedaan heeft. Echt. ???? Maar ik heb ‘lotgenoten’???? contact met de baasjes van zijn broertjes en zusjes en die bleken precies hetzelfde te zijn en te doen. De meeste pups bijten veel en iedereen maakt zich daar dan een beetje zorgen over, gaat dit echt ooit over? De littekens staan op mijn handen. ???? Maar met het wisselen van zijn tandjes (de twee voortandjes zijn er al uit) en een beetje geduld komt het vast helemaal goed. En de aanhouder wint. Vooral door consequent te zijn leert hij langzaam maar zeker wat wel en wat niet mag. Het bijten in handen, voeten, schoenen, meubels, keukenblok, gordijnen, planten, kleden, krukken en de rolstoel mag dus NIET SIM!

Een huisdier geeft ieder mens de kans om baas te worden.

Kortom onze terror is en wordt elke dag opnieuw gereset. Sven speelt hier zeker een grote rol in en besteedt veel tijd en aandacht aan zijn opvoeding en trainingen, waarvoor alle lof. Jammer dat de hondentraining bij KynoConnect op dit moment stil ligt. We zijn er nog niet, onze viervoeter blijft een pittig uitdagend hondje, maar het wordt wel steeds leuker en de liefde voor onze kleine vriend groeit met de dag. ????

Spreuk van de dag

Vriendschap kent geen leeftijd,
geen geloof, kleur of geslacht.
Het kent geen haat, slechts liefde,
geen zwakte, alleen kracht. ????