Selecteer een pagina

Mijn eerste afspraak vanochtend was met de diëtiste. Een beter begin van de dag was er niet.???? We hebben weer een meting gedaan om de lichaamssamenstelling (met behulp van bio-elektrische impedantie ????) over de hoeveelheid vetmassa (vetweefsel) en vetvrije massa van het lichaam te berekenen.

De uitkomst laat (gelukkig ????) nog even op zich wachten, dus door naar de ochtendgym. Een beetje arm-, rug- en buikoefeningen, rekken en strekken. Een fijne opwarming voor de dag. In de pauze gingen we met een paar dames een kopje koffie drinken. Toen snel terug naar mijn kamer voor het overleg met de verpleging, mijn ergotherapeut en fysiotherapeut. Oeps, ik was iets te laat, de delegatie stond al op mij te wachten.???? We hebben eigenlijk van alles besproken wat ik nog kan leren en mezelf ten doel wil stellen. Met de ergo ga ik leren hoe ik mij moet aankleden met de prothese aan. Hoe ik naar het toilet moet met mijn been aan. Hoe ik mijn rolstoel in de auto kan zetten, met en zonder prothese. Maar ook hoe ik in de keuken bezig kan zijn met bv koken. (Nu hoor ik mijn mannen zeggen, koken, jij?? ????????)

Met de fysio ga ik aan de slag om met prothese het lopen, eerst met 2 dan met 1 kruk, uit te breiden en te verbeteren zowel binnen als buiten. Daarnaast traplopen en misschien wel fietsen (?). Ook het zitcomfort blijft een punt van aandacht ivm de fantoompijn. En er volgt een afspraak met de sexoloog, die mij ook kan helpen met een stukje acceptatie. Hoe ga ik bv in de zomer naar het strand. Wat doe ik aan ????? Ga en durf ik straks naar een gewoon zwembad. Hoe neem ik met één been, een duik in zee en hoe kom ik in het zwembad? Bommetje????????? Tja, verzin het maar. Er zijn nog genoeg hobbels te nemen. Ook dit gesprek liep uit, zodat ik ook te laat kwam bij het zelfstandig oefen half uurtje. ????

Mijn been had ik niet meegenomen anders had ik helemaal geen oefentijd meer over. Nu kon ik mooi buikspieroefeningen doen, planken en hinkelen.

In de middag was ik samen met een paar anderen door een jarige revalidant (hoera!????) uitgenodigd voor een verjaardagslunch in de Orangerie. Heel leuk en gezellig! Zij trakteerde op lekkere broodjes. De communicatiemanager van Heliomare sprak mij net voor de lunch aan met de vraag of ze mij mochten interviewen voor hun personeelsblad. Dit omdat mijn hoge amputatie en dus mijn prothese, best bijzonder zijn en zij dit intern graag willen delen. Het zal jullie niet verbazen, dat ik daar uiteraard graag aan meewerk. Wordt vervolgd!

Iets later was het Ping Pong time! ???????? Deze keer heb ik gespeeld met de jarige job. We zijn best aan elkaar gewaagd, dus dat was een leuk potje tafeltennis. Ben iedere keer weer blij dat ik niet alle balletjes zelf hoef op te rapen.???? Van de sporthal ging ik naar de ergo. De stagiaire had verschillende type rolstoelen van de merken Quickie en de Küschall tegen elkaar afgezet. Dit was ter voorbereiding van het gesprek wat we maandag hebben met het Hulpmiddelencentrum Haarlem. O jee, ook nu moest ik snel naar boven om mijn been te halen, terug naar beneden te racen en (iets te laat)aan te sluiten bij de amputatie loopgroep. Eerst ging ik lopen in de loopbrug, daarna met krukken in de zaal en toen mocht ik met de fysio de gang op naar de (oefen)trap. Yes, ik ben voor het eerst met mijn been, uiteraard onder begeleiding, de trap af gegaan en weer terug naar boven.???????? De prothesemaker zag me gaan en was enigszins bezorgd…De knie was hier nog niet op ingesteld. Nou ja, het ging goed en morgen zal hij met de laptop een aanpassing in de knie doorvoeren. Met mijn been nog aan, ging ik in de rolstoel naar buiten om Frank, Sven en Lynn op te wachten. Zij kwamen weer gezellig een hapje eten! We konden vandaag kiezen uit kibbeling of penne met gerookte kip. Het blijft een luxe! Na het kopje koffie heb ik de familie weer uitgezwaaid. ???????? Nog één dagje hard werken, dan is het weer weekend! ????

Dit filmpje is van gisteren, maar wilde ik het rolstoeltreintje jullie niet onthouden. ???? ????