Selecteer een pagina

Ruim voor mijn wekker, werd ik wakker. Het was nog erg vroeg, dus ben naar de toilet geweest en daarna nog even terug mijn bedje ingegaan. Toch kon ik niet te lang blijven liggen, omdat ik om negen uur in het zwembad moest zijn. Deze keer, waren er vier revalidanten die extra aandacht nodig hadden en oefeningen deden in het ondiepe gedeelte. Ik ben dus voor de verandering geen baantjes, maar rondjes gaan zwemmen in het diepe gedeelte.???? Daarna snel douchen, aankleden en haren föhnen.

Aansluitend mocht ik weer eens naar de activiteiten begeleiding. Geloof het of niet, maar ze hadden mijn roosjes al klaargezet om nog een keer de witte puntjes bij te verven. ???? En de volgende keer mogen ze nog gelakt worden ook. Het leek een simpel projectje, maar zij maken er een soort bezigheidstherapie van. ????

Na een kopje koffie ben ik mijn been gaan halen op mijn kamer en door gesjeesd naar de grote oefenzaal voor de amputatie loopgroep. Daar heb ik een half uurtje, buiten de brug, met krukken gelopen. Je kon zien dat ik het weekend geoefend had.???? Terug op mijn kamer was er artsenvisite. In overleg hebben we afgesproken dat we mijn medicatie langzaam gaan afbouwen, omdat deze geen tot weinig invloed heeft op mijn fantoompijn. Daarnaast willen ze graag overleg met de operateur, oftewel mijn arts in Leiden, om meer inzicht te krijgen in het geplaatste bot en het weefsel van de stomp. Ik blijf het vreemd vinden, dat zij überhaupt nog geen contact hierover hebben gehad…????

Na de lunch kwam Frank omdat we, samen met mijn ergotherapeut, in gesprek zouden gaan met Hulpmiddelen Centrum Haarlem (HMC) en Otho- Innovatief. HMC had twee type rolstoelen van het merk Quickie meegenomen (nu wel de juiste maat ????) en twee verschillende handbikes. Eerst gingen we aan de slag met het zitkussen en heb ik mijn zit-problemen voorgelegd aan de adviseur van Otho- Innovatief. Ik mocht op een kussen vol kleine balletjes gaan zitten dat werd aangevuld met lucht, waardoor het zich aanpaste aan mijn lijf en er een afdruk ontstond. Deze heeft hij later ‘uitgelezen’ en zo kan er een kussen opmaat gemaakt worden. Zodra deze klaar is, ga ik ervaren of het goed zit en misschien (☝????) mijn fantoompijn (deels) weg zal nemen. Daarna mocht ik de rolstoelen ‘passen’ en de handbikes uitproberen. Eindelijk kreeg ik Frank zover om ook in een handbike te gaan zitten en samen met mij een proefritje te maken. Dat was best grappig! ????

Gelukkig hoefde ik nog niet te kiezen, eerst moet het kussen klaar zijn, dan gaan we met dat kussen opnieuw de rolstoel aanmeten. Kortom er is veel informatie gegeven en veel uitgelegd. Nu alles laten bezinken en op een rijtje zetten, dan pas komt de volgende stap. Omdat deze ‘passing’ ruim twee uur in beslag nam, had ik mijn handbike uurtje gemist. Volgende keer maar weer!

Frank vertrok naar huis en niet veel later kwam Petra op visite. Ik moest een filmpje maken voor de Ride for the Roses???? en Petra zou mij filmen. Dus op naar de sporthal waar ik, in overleg met de sportinstructeur, een handbike had klaar gezet. De eerste shoot was meteen goed, maar we hebben verschillende opnames gedaan, tot ‘take 88’…????????

Wij hebben echt dubbel gelegen ????????, maar hier een paar bloopers:

[wpvideo 78OZlkPv ][wpvideo mdsGuWfT ][wpvideo wOgniCxe ][wpvideo RMNtBfLO ]

Precies om vijf uur waren we klaar en konden we meteen aanschuiven in de Orangerie.

We hebben heerlijk lasagne gegeten en daarna een kopje koffie gedronken. In het late middag zonnetje ☀️ hebben we gezellig nog zitten kletsen en gewacht op Inge, die mij zou masseren. Peet ging naar huis en Inge en ik naar mijn kamer. Daar heb ik genoten van een heerlijke massage. Het is zo fijn om de dag zo af te sluiten en al mijn spieren even te vertroetelen, met dank aan Inge (van Total Recharge Massage)! ????????????