Selecteer een pagina

De spierpijn is nog altijd niet verdwenen. ???? Eigenlijk hoopte ik dat, na de fysio training van gisteren en het badmintonnen van deze ochtend, het wel beter zou gaan. Maar helaas, dat is niet zo. Morgenochtend ga ik wel trainen met de HelioHeroes vanuit Heliomare en dan hoop ik toch de Kruisberg weer op te kunnen fietsen…????????

Het eerste half uur bij 201FysioSport, ging de fysiotherapeut met mij aan de slag om mijn balans te trainen. Dat blijft een dingetje namelijk. Vanuit mijn rolstoel moest ik explosief opstaan, zonder mijn handen te gebruiken. Om niet te vallen, hing er een elastiek voor mij boven in het rek, waaraan ik me kon vasthouden zodat ik niet kon vallen. Bij een andere oefening werd er een bankje neergezet waar ik voor moest gaan staan en werd er een elastiek om mijn middel gedaan. Ook hier moest ik vanuit zit, explosief opstaan, terwijl het elastiek mij naar achter trok en uit balans bracht. De bedoeling was natuurlijk om staande te blijven en niet te vallen. De therapeut stond voor de veiligheid voor mij. We gaan de komende weken hier wat meer aandacht aan besteden. Handig want ik heb dagelijks met ‘balanceren’ te maken, in de badkamer, bij het aankleden, in de keuken…eigenlijk de hele dag door. ???? Na deze training, ben ik verder gegaan met krachtsoefeningen, voornamelijk voor mijn armen. Afkloppen, maar de blessure aan mijn linkerschouderblad lijkt grotendeels hersteld te zijn. Heeft de Kaapverdische zon toch zijn werk gedaan. ☀️ Mijn armen zijn eigenlijk mijn ‘benen’, zij zorgen ervoor dat ik kan ‘lopen’ met krukken, of kan rollen met de rolstoel. Het lopen met prothese staat op een heel laag pitje, omdat het wondje dat eerder ontstaan is door wrijving in het korset, eerst goed dicht moet zijn. Baal ik wel van, want ik vind het fijn om elke dag een stukje te lopen. Komende dinsdag heb ik daarom een afspraak met de prothesemaker, dan gaan we kijken naar een mogelijke oplossing. Het blijft ‘work in progress.’ ????

Veel verder ben ik nog niet gekomen met de aanvraag voor de sportrolstoel. Volgende week maar eens bellen. Het badmintonnen gaat mij best goed af, maar het bewegen in het veld met de stoel is en blijft lastig. De vloer ‘rijdt’ of ‘rolt’ zwaar, waardoor snelle acties onmogelijk zijn. Toch kan ik redelijk mee in de groep, iedereen heeft tenslotte wel wat. De ene heeft last van het licht, de ander hoort niet goed en weer een ander heeft last van z’n knieën. Haha…dat heb je met een groep ‘senioren’. ???? Geeft niets, het gaat erom dat we plezier hebben en sportief bezig zijn!

Volgens mij heb ik het interview uit het KWF magazine ‘Sterker’ nog niet met jullie gedeeld. Mocht je het leuk vinden, kun je het lezen via: KWF Magazine Sterker #2 DEF Wilskracht

Spreuk van de dag ????

Uiterlijke omstandigheden heb je niet altijd in de hand, maar innerlijke vrede is gewoon een keuze.