Selecteer een pagina

In de rubriek sporter van de maand van Uniek Sporten, wordt elke maand een of meerde lokale sporthelden met een beperking uitgelicht.
Deze week ben ik aan de beurt.

Dat ik ooit nog eens sporter van de maand zou worden en dat met één been, wie had dat gedacht? Dat was mij met twee benen niet gelukt hoor! ????  Eerlijk is eerlijk een lokale sportheld ben ik zeker niet, maar ik geniet wel enorm van het recreatief badmintonnen, het trainen met de fysio en het handbiken. Van sporten word ik oprecht een blijer mens en dat gun ik iedereen met en zonder een beperking. Ben je nieuwsgierig naar mijn sport-verhaal? Lees hier het artikel.

Eerste nachtje Sim

Volgens mij is iedereen benieuwd hoe het eerste nachtje van onze lieve Sim is gegaan, maar misschien kun je beter vragen hoe Sven zijn eerste nachtje met Sim is geweest. ???? De eerste dag zat natuurlijk vol nieuwe indrukken voor het kleine beessie en de eerste nacht zonder mama Lobke en al zijn broertjes en zusjes viel natuurlijk niet mee. Sven had zijn matras beneden gelegd, de baby Lab een plasje laten doen voor het slapen gaan en in de bench gelegd. Om half twee liet meneertje zich horen, tijd voor een plasje dus. Een slaperige Sven stond midden in de nacht buiten. Tja, je moet er wat voor over hebben.???? Weer terug in de bench was Sim nog even onrustig, maar met de hand van het baasje in de bench, viel hij in een diepe slaap. Rond vijf uur was hij en dus ook het baasje weer wakker. Nu werd er buiten een plasje en een grote boodschap gedaan. Mooi, hij kan het maar kwijt zijn. Sven werd in de vroege ochtend afgelost door de grote baas, zodat ook hij nog even kon tukken boven. Al met al, ging het best heel goed voor een eerste nacht! (Zei de schone slaapster….????)

Gouden Hart Actie Haarlem

Nieuwe samenwerking – Vuurwerkgeldactie en Heel Haarlem Helpt – twee doneeracties, drie goede doelen.

Zoals jullie weten verzorg ik de communicatie op social media voor de Gouden Hart Actie van stichting Heel Haarlem Helpt. Deze actie is opgezet om de lokale zorg in het zonnetje te zetten en de Haarlemse ondernemers te steunen. De actie is, vanwege de tweede Covid-19 golf, verlengd tot 1 april 2021, dus we gaan nog even lekker door.
Nu is er weer een mooie samenwerking ontstaan, de initiatiefnemer van ‘Geef vuurwerkgeld aan de zorg’ slaat de handen ineen met de Gouden Hart Actie. Hij vraagt Haarlemmers om het geld dat zij normaal aan vuurwerk besteden dit jaar te doneren aan de zorg. Dit gedoneerde bedrag wordt omgezet naar Gouden Hart Biljetten ter waarde van € 40,-, die uitgegeven kunnen worden bij de aangesloten Haarlemse ondernemers. Zo geven we de zorgverleners een welverdiend steuntje in de rug, krijgt het ziekenhuis minder vuurwerkslachtoffers en steunen we de Haarlemse ondernemers. Een mooie combinatie van twee doneeracties met maar liefst drie goede doelen. Een hartverwarmend initiatief van Haarlemmers, voor Haarlemmers. ????  Fijn dat ik hier, op deze manier, een kleine bijdrage aan mag leveren.

Terror Sim

Onze lieve kleine pup blijkt een wolf in schaapskleren.

Als hij slaapt is hij zó schattig en lief, maar eenmaal wakker gaat onze boef op oorlogspad, haha. We kunnen hem geen moment uit het oog verliezen. Hij speelt graag met zijn speeltjes, maar eigenlijk is onze huiskamer en tuin voor hem een groot speelparadijs. Jihoe!! ???? Alles waar hij in kan bijten, pakt hij in zijn bek en elk hoekje in huis is super spannend. Zo heeft meneertje al in de gordijnen gehangen (‘, je bent toch geen poes??), is hij onder de kast , onder de oven en achter de geluidsbox gekropen, heeft hij zich achter de plant verstopt, geknaagd aan de tafel, de kleden, de bank, de plant, en onze schoenen & kleding. Hij heeft mij zelfs aan mijn haren over het tapijt in de kamer gesleurd en ook zijn tandjes gezet in mijn rolstoel en krukken. ???? Daarnaast blijkt dit schattige monstertje een fetisj te hebben voor handen en voeten. We zijn alle vier gehavend… ????

Achter in de tuin, tijdens de dolle vijf minuten, had hij in no time een gat gegraven in het zand van de border, verschillende olijven uit de olijvenboom te pakken, in de beschermhoes van de tuintafel gehangen, een plant uit de pot getrokken en was zelfs naar de tuin van de buren geglipt. Wat een schatje! ???????? Dat belooft nog wat!

De uitdaging gaat zijn om Sim ooit naast mij met mijn krukken of rolstoel te laten lopen zonder te trekken.

Natuurlijk duurt het nog even dat we onze Lab hierop kunnen trainen. Het enige wat we nu moeten doen is hem leren dat de rolstoel een vast normaal gegeven is en niet eetbaar (????) en dat hij niet aan mijn krukken mag komen. Nooit. Niet. Nou…daar is meneertje het helemaal niet mee eens. Die krukken en vooral de krukhoezen met klittenband zijn heel leuk speelmateriaal, vooral omdat het vrouwtje er opgewonden van gaat roepen en wegspringt. Als dat maar goed gaat. ???? Een pup vraagt veel aandacht en tijd, vooral nu om hem zindelijk te maken en ja, daar speel ik natuurlijk niet zo’n grote rol in. Als hij gaat plassen, kan ik hem niet snel even oppakken om hem buiten aan de overkant zijn plasje af te laten maken. Het enige wat ik doe is heel hard roepen naar man of kids ‘let op hij gaat plassen!’ Frank en Sven zijn verantwoordelijk voor de nachten, ook dat kan ik helaas niet overnemen, hoe graag ik dat ook zou willen.

Huize Moerkerk

Betreden op eigen risico; als de hond komt, ga plat op de grond liggen en wacht tot er hulp komt. Als er geen hulp komt…sterkte! ????

Spreuk van de dag

Ik weet niet wie jij bent,
en juist daarom moet ik proberen,
om alles dat mijn hart niet kent,
met open geest te respecteren.✨