Selecteer een pagina

Om half negen werd ik gewekt en de verpleegster zei dat het gesneeuwd had. Dus mijn gordijntje ging meteen open en ja hoor, het was (deels) wit. Mooi! Waarschijnlijk dus ook koud…en glad? Dan vraag ik mezelf wel af, hoe ga ik dat straks doen? Met een rolstoel naar buiten kan, maar met krukken is dat onmogelijk. Hoe zou dat met een prothese zijn? Nou ja, ik kom er vanzelf een keer achter. Morgen, nee dinsdag heb ik het eerste gesprek met de prothese maker. Spannend! Daar kijk ik echt naar uit. Hoe mooi zou het zijn als ik hier lopend uit zou komen… Ach ik loop (????) op de zaken vooruit, de tijd zal het leren.

Waar was ik gebleven? O ja, ik kreeg eerst ontbijt op bed. Daarna was het wassen, plassen en wondverzorging. Deze ochtend verliep erg rustig, zelfs de verpleging viel het op en kwam vragen waar mijn visite bleef. ????????Sven had langs willen komen, maar bleef vanwege de sneeuw thuis. Jammer maar begrijpelijk. Het was dus me-time! Lekker een beetje rommelen, whappen en lezen.

Na de lunch ging ik verder in het boek ‘Leef’ van Bibian Mentel, maar hoe graag ik het ook wilde lezen, lukte mij dat niet, omdat ik steeds even ‘weg’ viel. Mijn visite Lonneke en Yvonne troffen mij dus slapend aan. ???? Ik kreeg een prachtig armbandje van Roze Quartz en heel mooi een halve dag een dienst (dat kan van alles zijn, bv wandelen met de rolstoel) van ZEM/ Zorg En Meer, het bedrijfje van Yvon. Super lief! Na een praatje aan het bed, zijn we verhuisd naar de huiskamer. Daar hebben we gezellig zitten kletsen en koffie gedronken.

Toen zij vertrokken kwamen John, Marie en Mick binnen met Lynn als verrassing. Wat leuk weer! Omdat ik niet meteen weer kon zitten, zijn we eerst op mijn kamer gebleven om een beetje bij te praten. Later zijn we een bakkie gaan doen bij de openhaard in de huiskamer.

Grappig, thuis keek ik liever niet naar Studio Sport, maar nu betrapte ik mezelf erop dat ik naar Ajax zat te kijken tijdens het eten. ????

Misschien ga ik zo toch maar weer een filmpje kijken op Netflix!

Cadeautje 16 van de Rituals advent kalender???????????? was een kaarsje! ????

Bang zijn is niet fout, angst is goed om toe te geven. Zolang het je niet weerhoudt, van wat je doen wilt in je leven.

Martin Gijzemijter