Selecteer een pagina

Elke ochtend ben ik nog in diepe slaap als de verpleging mij wakker maakt.

Ik slaap dus goed en dat is heel fijn. Na het ontbijt moesten we een beetje haast maken, want om negen uur had ik een afspraak met de ergotherapeut. Dus snel wassen en aankleden. Met de therapeut gingen we opzoek naar een mogelijke douche-stoel en die hebben we gevonden, deze krijgt wel een kleine aanpassing zodat het voor mij beter zit. Niet dat ik al mag douchen, of toch misschien morgen voor de VAC wissel…Binnenkort gaat de katheter eruit, dus hebben we ook besproken hoe ik straks het beste kan plassen en welke hulpmiddelen ik dan nodig heb. Ja zelfs dat moet ik opnieuw leren.????

Op mijn dagprogramma stond ‘Rolstoel-les voor beginners’.

Aangezien ik toch al up & running was, dacht ik ‘leuk daar ga ik heen.’ Ik kan je vertellen dat het best een uitdaging was. Met de rolstoel in de lift naar beneden, vervolgens een hele lange gang door. Toen kwam ik uit bij het restaurant, de fitness en de sporthal. De deur van de sporthal reageerde niet op mij, waardoor de deur gesloten bleef. ???? Ik moest dus om ‘rollen’ door een gang naar de kleedruimte. Gelukkig stond de deur open naar de sportzaal. O jee een (voor mij) hoge drempel… dus ik roepen…’help hoe kom ik over deze drempel?’ De begeleider kwam mij snel ten hulp en vertelde mij hoe ik deze ‘horde’ moest nemen.

Tijdens de les gingen wij een soort van parcours af.

Slalommen tussen de pionnen (en dan rijd ik ze nog omver????), over een stok rijden (doodeng want dan moet je een soort van achterover kiepen) en achteruit over een plank rijden. ???? Jeetje wist niet dat het zo moeilijk was…en mijn armen…! Echt spierpijn en vermoeid… en toen moest ik dat hele eind nog terug naar mijn afdeling. Nou mijn sport uurtje voor vandaag heb ik gehad! ???????? Beetje trots op mezelf ben ik wel. ????

Na de lunch was het tijd voor een gesprek met de psycholoog in combinatie met de fysio en de spiegeltherapie. Samen kijken hoe we de fantoompijn kunnen begrijpen, accepteren, voorkomen of aanpakken. Daarnaast ook gesproken over wat ik zou kunnen doen om de VAC wissel van morgen minder pijnlijk te maken.

Visite.

Mams, Manja en Nicky kwamen in de middag en ik heb ze opgewacht bij de lift. We hebben samen koffie gedronken in de huiskamer. Ik wilde heel graag een frisse neus halen buiten, maar het zonnetje was verdwenen. Toch zijn we heel even buiten geweest. Adem in, adem uit….frisse lucht, heerlijk!

Terug op mijn kamer kwam de fysio de aangepaste spiegel brengen voor de spiegeltherapie. Om de familie te laten zien hoe de therapie werkt, hebben we de spiegel in bed gezet en ja, dan begrijp je het meteen.

Daarna was het tijd voor een lekker kaasje en nootje.

Voor je het weet wordt het avondeten al gebracht en is het even tijd voor mezelf.

Vandaag was collega Nico de hekkensluiter. Nu weer me-time. Soms lijkt het allemaal zo gezellig en dat is het ook, maar het moment dat de visite de deur uitloopt, blijf ik alleen achter. Met 1 been en zonder mijn gezin waar ik zoveel van houd. Het is bikkelen en doorbijten en soms heel hard huilen.????

Morgen staat de VAC wissel op het programma, dus dan moet ik fit zijn, nu relaxen.

Tot morgen! ????

Het compliment van de dag is: ‘ Wat ben jij leuk’. ????