Selecteer een pagina

Gisteren is bij ons de poort in opdracht van de WMO aangepast. ‘Eindelijk’, zou ik willen zeggen, maar omdat ik mijn handbike nog altijd niet heb, is de verbrede poort nu nog niet nodig. Maar zodra de fiets er is, kan ik er op uit. Dat is al fijn! ???? Frank heeft vandaag het een en ander afgewerkt en het stoepje wat opgehoogd.

Vanochtend kwam er echt stoom uit mijn oren. ???? Het welbekende taxibusje zou mij om vijf voor acht oppikken. Aangezien je een kwartier daarvoor al klaar moet staan, zat ik iets na half acht in de wacht. Om half negen was er nog geen bus. Ik heb de centrale gebeld en zij gingen navraag doen en lieten me tien minuten in de wacht hangen. ???? Ze vroegen mijn nummer en ik zou terug gebeld worden. Dat telefoontje kwam… met excuses, er was iets mis gegaan. Tja dat was mij wel duidelijk. ???? Uiteindelijk zat ik om tien voor negen in de bus en heb ik Heliomare laten weten dat ik vertraagd was.

Aangekomen in Wijk aan Zee heb ik al mijn spullen, prothese en groot kussen, in de oefenzaal gezet.

Daarna snel door naar het zwembad. De medewerkers van Sport & Spel stelden zich weer heel flexibel op, ik mocht gewoon een half uur zwemmen. Zo lief weer! De stress zat wel in mijn lijf en dat duurde even voordat ik dat kwijt was. Natuurlijk kwam ik ook te laat bij de ergo, maar ook die therapeut had ik geïnformeerd over het feit dat ik verlaat was. Ik zocht haar op kantoor op en samen zijn we naar de oefenzaal gegaan. Daar hebben we het kussen bekeken en geëvalueerd en de status doorgesproken van de rolstoel, handbike en het Hulpmiddelen Centrum Haarlem. A never ending story. ????

Na een korte pauze en een heerlijk glaasje munt-citroen water, ging ik fitnessen. Binnen in de fitnesszaal was het lekker koel, dus goed vertoeven. Het sporten ging op zich lekker, maar ik had wel een beetje hoofdpijn. De meeste mensen die daar trainen, zijn erg gemotiveerd en dat is leuk om te zien. Van niets tot weinig kunnen, opbouwen tot weer redelijk kunnen functioneren. Dat vraagt inzet, maar als je van ver komt, wil je er alles aan doen om sterker te worden. Sporten is niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je psyche en het is gewoon leuk. We hebben ook veel plezier tijdens de sportieve activiteiten en dat is zo mogelijk nog het allerbelangrijkste. ???? Nadat ik het hele programma afgewerkt had, moest ik meteen door naar de fysio. Ik heb haar verteld van de hevige pijn tijdens en na het busritje van afgelopen dinsdag. Gisteren had ik met mijn prothese moeten lopen, maar door de (fantoom)pijn heb ik een dagje overgeslagen. Ik was dan ook erg benieuwd hoe het vandaag zou gaan. Gelukkig viel het mee. Eerst heb ik met twee krukken gelopen, daarna durfde ik weer door de gangen en centrale hal met één kruk. De fysio liep uiteraard met me mee. In de gang kwamen we de prothesemaker tegen en heb ik hem verteld van de pijn en heb ik gevraagd om over een oplossing na te denken. Het enige wat hij nu kon doen, is het heupscharnier wat losser te zetten, zodat ik mijn beweging om de heup aan te sturen iets kleiner kan maken. Het weekend mag ik oefenen en maandag bekijken we het verder. Ik was nog niet helemaal klaar met de therapie of mijn taxichauffeur meldde zich al bij mij. Prima eigenlijk, nu hoefde ik niet te wachten, beter dus! Ik verzamelde al mijn spullen weer en rolde de bus in.

Thuis heb ik eerst een paracetamol genomen tegen de hoofdpijn, daarna heb ik een broodje gegeten. In de middag had ik een afspraak bij de mondhygiëniste en Sven bracht mij er weer heen. Heerlijk zo’n privé chauffeur! ???? Voor de mondhygiëniste geldt trouwens hetzelfde als voor mijn tandarts…niet rolstoelvriendelijk ❌! Het zijn buren van elkaar en zitten beiden op de eerste etage. Fijn dat ik met de trap al springend naar boven kom, want zonder lift is het met de rolstoel onmogelijk.

Rond acht uur kwam de man van het bedrijf Multi Adapt om mijn leen rolstoel van Heliomare tijdelijk te voorzien van twee loopwheels. Dit om te kijken of het voor mij de trillingen en schokken van het rijden en handbiken voldoende opvangt en ik daardoor minder last zou moeten ervaren van fantoompijn. De man had een goed verhaal en ik mag de loopwheels een dag of tien uitproberen. Deze bijzonder verende wielen zijn behoorlijk aan de prijs. De gemeenten staan vaak niet open voor deze aanschaf. Je begrijpt het wel, it’s all about the money, maar goed dat zien we dan wel weer. Morgen ga ik mijn eerste rondje rijden, fingers crossed! ????????

Uit een doosje vol kracht????

Als je niet kunt vliegen, ren dan. Als je niet kunt rennen, loop dan. Als je niet kunt lopen, kruip dan. Wat je ook doet, blijf vooruitgaan.