Selecteer een pagina

Vanochtend was het vroeg dag. Wetende dat de ambulance mij rond negen uur zou komen halen, moest ik mijn ochtend ritueel daarop aanpassen. Uiteindelijk vertrokken we, een dag eerder dan gepland, om kwart over negen weer richting Leiden. De eerste poliklinische VAC (spons) wissel kan ik afvinken. ✅ Geloof me, het was best heel heftig. Ik heb gegild en gehuild. Het afhalen van de spons was VRESELIJK. Niet eens op de wond zelf, maar de hevige pijnen trokken door mijn rechterbeen, dus fantoompijn. Zo bizar….zo heftig! Wel heel fijn dat Nicolette de wissel heeft gedaan, ik heb het volste vertrouwen in haar. Zodra ik aangaf dat ik het niet meer trok, stopte zij met het trekken aan de spons. Het was net een soort bevalling, de pijn moest ik weg puffen. Deze-fantoompijn-aanval – komt -niet – meer – terug. (Weet je het nog; deze -wee – komt – niet – meer -terug????) Het vacuüm verpakken van de wond ging eigenlijk best goed. Toen de klus eenmaal geklaard was, kon ik bijkomen, pffff ????

Het goede nieuws is dat de wond er goed uitziet! ????

Een deel van de wond laat mooi littekenweefsel zien, dat al bijna gelijk is (hoogte) aan de rest van mijn huid. Een ander deel ligt nog iets dieper. Nicolette heeft op het beste deel witte dunnere sponsen geplaatst, deze zouden iets minder pijnlijk moeten zijn bij het afhalen donderdag. Het stuk wat nog iets dieper ligt heeft een zwarte spons, deze is dus wat pijnlijker bij het afhalen.

De pijnstilling die ik krijg is op zich prima, maar helpt niet tegen fantoompijn. Dat is dus zo (k..????) vervelend, niets helpt echt tegen fantoompijn. Morgen maar weer eens aan de slag met de spiegeltherapie

Donderdag zal de VAC wissel hier in Heliomare gedaan worden. Maandag weer met de ambulance naar Leiden. Als het een beetje meezit, kan over circa 3 weken de huidtransplantatie plaatsvinden. Nog een paar weken volhouden dus. Eindelijk is daar een lichtje aan de horizon. ✨

De ambulance heeft mij na de lunch teruggebracht naar Heliomare. Daar ben ik in de rolstoel gegaan om een kopje koffie te drinken in de woonkamer. Ik zat net een beetje naar buiten te kijken, toen Lynn en Frank de woonkamer binnen kwamen. Gezellig! Fijn om samen te zijn. Daarna heb ik voor het eerst mijn laptop weer eens open geklapt, dat is toch ook weer een soort van mijlpaaltje. ???????? Nu uitrusten en een beetje tv kijken. Dikke knuf vanuit Heliomare ????

Het compliment van de dag is: ‘Volg je hart want dat klopt’. ????